Art: Cameron Gray / ParableVisions.com

Misli su poput gostiju. Posebnih gostiju. Čak i nakon što otiđu, njihova aura ostaje i mogu utjecati na druge.

39

Najbolje je pripaziti kojim mislima dopuštate da uđu u vaš um i pridajete im pozornost, a kojima pokažete izlazna vrata istog trenutka kad se pojave. Dopustite mi da podijelim s vama drevnu priču koja govori o moći misli.

Jednom je u glavnom gradu malog kraljevstva u Indiji živio Vanika (trgovac) koji je bio kraljev vrlo blizak prijatelj.

Jednom se prilikom kralj vozio u svojoj kočiji s kraljevskom pratnjom. Prolazili su ulicom u kojoj je živio trgovac. Dok je kraljevska procesija prolazila, trgovac je žurno izišao iz kuće kako bi pozdravio svog prijatelja kralja. Pogledi su im se susreli i pristojno su izmijenili osmjehe; no u kraljevu se umu pojavio trun mržnje.

Po dolasku u palaču, kralj je odmah pozvao svog vrlo povjerljivog i odanog ministra koji je bio i iznimno inteligentan. Kralj je s tugom razotkrio ministru loše osjećaje koje je iskusio prema svom prijatelju trgovcu. Zatim je zatražio od ministra da dozna razlog tome.

39

Tako se sljedećeg dana ministar uputio u posjetu trgovcu tijekom odmora za ručak. Trgovac je bio jako sretan zato što može primiti ministra i budući da je bilo vrijeme ručka, prikladno ga je pozvao da mu se pridruži za ručkom, jer je bila tradicija lijepo ugostiti atithija (nepozvanog gosta).

Nakon ručka, ministar je otišao u stražnje dvorište trgovčeve kuće kako bi oprao ruke i isprao usta. Dok je to činio, pogled mu je zastao na velikoj gomili skupe sandalovine. Po povratku u kuću, ministar je trgovca pitao o sandalovini, na što je trgovac izrazio svoje razočarenje.

Bilo je to ogromno ulaganje, a zbog visoke cijene sandalovine trgovac nije mogao pronaći kupca, te je ta skupa roba već dugo vremena stajala netaknuta. Sandalovina bi se mogla prodati tek kad kralj umre, jer bi se koristila za kremiranje njegova tijela.

Inteligentan je ministar rekao: “Ne boj se, odmah ću te osloboditi tereta tako što ću sve kupiti.” Zatim je žurno odnio sandalovinu i naredio kraljevom blagajniku da trgovcu isplati punu cijenu.

39

Objašnjenje ove priče jest to da je trgovac, kad je tijekom kraljevske procesije vidio svog prijatelja kralja, pomislio na svoju skupocjenu sandalovinu i na tren nenamjerno poželio preranu smrt kralja. Iz tog je razloga kralj imao loše osjećaje prema svom dragom prijatelju trgovcu.

Bila je to jednostavno razmjena loših vibracija – neželjenih loših misli koje su umalo uništile vrijedno prijateljstvo.

Stoga izreka kaže: Pripazite na svoje misli jer one mogu stvoriti odnose, ali ih i uništiti.

Sacinandana Swami

23 TESLINA PLOČA

TESLINA LJUBIČASTA PLOČA

Generator pozitivne energije

Originalna Teslina ljubičasta ploča, ionizirana - jedno od najpoznatijih sredstava u alternativnoj medicini!
Sprječava razvoj bolesti, umanjuje stres, pospješuje opće raspoloženje, diže vibraciju.
Ubrzava duhovni razvoj i oživljava proces regeneracije stanica.

Cijena: 299 kn - Kupi ovdje

Prethodna objavaUbuntu – Revolucionarni nacrt za procvat čovječanstva koji se ne temelji na novcu
Slijedeća objavaPogledali ste osobu u oči i ostali zapanjeni? 3 znaka da ste sreli nekoga iz prethodnog života
Sacinandana Swami
Sacinandana Swami, duhovni učitelj, pisac, pustolov i putujući propovjednik. Njegovo je duhovno putovanje kulminiralo u otkriću učenja A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupade, osnivača ISKCON-a, ogranka drevne Gaudiya Vaishnava Sampradaye, duhovnog nasljeđa čija učenja datiraju od pamtivjeka. Preveo je Bhagavad Gitu na njemački jezik, redovit je predavač na mnogim institucijama posvećenim rasprostiranju duhovnog znanja, uključujući i Institut za više obrazovanje u Vrindavanu, u Indiji i Bhaktivedanta College u Belgiji. Duhovni je ravnatelj Akademije Veda, međunarodno priznatog univerziteta vedskog nauka, umjetnosti i filozofije u osam zemalja. U njegova objavljena djela spadaju: Nektarski ocean Svetog Imena, Studija Gayatri mantre, Put velikog rastanka, Umijeće preobraženja, Duhovni tonik, Božanska imena…

OSTAVI KOMENTAR

Ostavite svoj komentar!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.