Foto: pixabay.com

Ne samo da je romantična Venera retrogradna tijekom cijelog kolovoza/avgusta, već se 23. Merkur pridružuje retrogradnoj brigadi, prateći Djevicu do 15. rujna/septembra. Naivnost i podle namjere bit će u potpunosti vidljive. Dobra vijest je da se ne morate kriti u svojoj kući – ne ako slijedite nekoliko suštinskih pravila za retrogradni period koja ćemo izložiti. Saznajte što nam donosi retrogradni Merkur u kombinaciji s Venerom od 23.8. 2023. godine!

atma.hr – 52
Retrogradna Venera

Venera je retrogradna u Lavu od 22. srpnja/jula do 3. rujna/septembra, u vrijeme kada ljubavni planet prelazi od „večernje zvijezde“ (vidljive u sumrak) do „jutarnje zvijezde“ (vidljive neposredno prije zore).

Ovo je optimalno vrijeme za stavljanje starih ljubavnih priča u ormar povijesti i buđenje svježe energije za romantiku. S retrogradnošću u Lavu, teme strasti, razigranosti i hrabrosti bit će jake.

Retrogradna Venera se događa svakih 18 mjeseci i traje šest tjedana.

Retrogradni Merkur

Merkur, planet komunikacije, suradnje i podataka, putuje kroz Djevicu od 23.8. do 15.9.. Ova vremenska ograničenja otkrivaju mjesta na kojima trebamo pauzirati i ponovo razmotriti, pregledamo, premotamo unazad i ponovo se povežemo.

U Djevici koja je usredotočena na posao i dobrobit, ova retrogradnost se odnosi na organiziranje, postavljanje sistema i pojednostavljivanje u ime smanjenja stresa.

Merkur se okreće retrogradno svaka 3,5 do 4 mjeseca tijekom tri tjedna.

atma.hr – 52
Pravila retrogradnih planeta

Pratite ovaj planetarni protokol da biste izbjegli bure i oluje u vašem ljubavnom životu.

Obnova prijateljstva s bivšim partnerom je dovoljno teška, ali tijekom retrogradnosti? Kao prvo, neće biti lako održati takvu vezu platonskom pod ovakvim nostalgičnim nebom. Ako se viđate s nekim novim, ovaj odnos će odmah zakomplicirati stvari.

Tijekom predstojeće retrogradnosti, kada vidite svog bivšeg partnera sretnog — ili još gore, sretnog s nekim novim — malo je vjerojatno da će izazvati sreću kod vas.

Prestanite pratiti preko mreža što radi vaš bivši ili da se raspitujete kod zajedničkih prijatelja i poštedite sebe bola.

Razgovori mogu brzo skliznuti iz tračnica tijekom retrogradnosti. Iako ćete možda morati „razraditi“ problem odnosa s trećom stranom, nemojte tražiti od ljudi koji vas oboje poznaju (i vole) da zauzimaju strane.

Retrogradni Merkur je posebno kriv kada su u pitanju informacije koje završavaju na pogrešnim adresama. Vodite računa kome šaljete poruke i mailove. Provjerite sve tri puta ako treba.

atma.hr – 52
Kada je Merkur retrogradan, komunikacija je sve samo ne direktna. Dobivate li intuitivne informacije? Intuicija može biti snažna u ovom periodu, ali morate voditi računa kako pokrećete razgovor o nečemu što je inicirala vaša intuicija.

S retrogradnom Venerom u Lavu, ovisnikom od romanse, u redu je da budete nostalgični i skloni elegičnim raspoloženjima.

Zapamtite da su usponi i padovi normalni u svakoj vezi. Ako snažno osjećate da postoji budućnost, razmislite o kolovozu/avgustu kao mjesecu za dublji rad.

I Venera i retrogradni Merkur mogu pomoći u otkrivanju osnovnih problema koje je potrebno riješiti za rast i jače veze.

sensa.mondo