Foto: pixabay.com

Budite sigurni da će ovaj ritual otjerati negativnu energiju iz vašeg doma, osigurati dobru energiju prostorije, pogotovo ako je vrijeme da se u kuću vrati mir, sreća i dobrobit. Prema feng shuiju, energetsko čišćenje prostora i predmeta treba obaviti najmanje dva puta godišnje: najčešće se prakticira u proljeće i oko Božića, no svako je vrijeme dobro za harmonizaciju prostora jer će to unijeti više mira, sklada i prosperiteta u vaš dom.

atma.hr – 52
Čisti i oprani podovi nisu samo najbolji način da se oslobodite prašine i bakterija, već i da stvorite ugodnu i zdravu atmosferu u stanu. Ništa manje nije važna ni energija kuće, koja se također treba periodično odraditi.

Zato se prakticira drevni ritual čišćenja podova koristeći sol.

Sol će osigurati dobru energiju prostorije, pogotovo ako je vrijeme da se u kuću vrati mir, sreća i dobrobit.

Zašto trebate očistiti kuću koristeći sol?

Pranje podova s dodatkom soli za čišćenje stana ili eliminaciju od akumulirane negativne energije je potrebno kada:

  • Djeca često pate od prehlade;
  • Stalno vas muči nesanica ili ste uznemireni snovima;
  • Sobne biljke loše rastu ili venu;
  • Električni uređaji često propadaju;
  • Nedavno je netko preminuo u stanu;
  • Stalno nema dovoljno novca;
  • Stvari iznenada nestaju.

atma.hr – 52
Također je vrijeme da se podovi očiste sa soli kada se obiteljski odnosi između muža i žene pogoršavaju, djeca su jako neposlušna, kućni ljubimci umiru ili odlutaju.

Prije nego što počnete ritual čišćenja podova sa soli, iz kuće morate izbaciti smeće i sve nepotrebne stvari koje guše prostor. Smatra se da stvari koje se dugo ne koriste, privlače negativnu energiju. To sprječava ulazak sreće i prosperiteta u kuću. Dakle, krajnje je vrijeme da se oslobodite stare garderobe, obuće, polomljenih stvari, rasparenih čarapa, itd.

Operite zavjese i prozore – to će vam pomoći da na novi način sagledate život i vidite što pored vas prolazi nezapaženo.

Očistite peć i uvijek je držite uredno, jer ona predstavlja bogatstvo u kući.

Čistite uvijek s pozitivnim stavom, zamišljajući da sa smećem i prljavštinom iz kuće izbacujete i bolest, siromaštvo i nevolje.

Pravila čišćenja kuće sa solju

U kantu od ulijte 10 litara vode i 1 jušnu žlicu obične kuhinjske soli. Zatim otvorite prozore, jer to će omogućiti zamjenu energije: loša izlazi, dobra energija ulazi.

Krpu smočite pa dobro iscijedite u kanti s vodom i soli pa zatim prebrišite pažljivo sve površine kao što su: police, stolovi, električni uređaji, brave, vrata, itd.

atma.hr – 52
Kantu s vodom i soli prolijte po kući pa podove dobro prebrišite. Ako imate staze i tepih, pospite ih sa soli, pustite da odstoji sve to oko pola sata pa usišite.

Voda koja ostane u kanti mora se proliti u kanalizaciju ili na zemlju daleko od kuće.

Sol koju koristite za čišćenje kupite posebno za tu namjenu i nikad je nemojte koristiti za soljenje hrane.

Nakon čišćenja svu odjeću sa sebe skinite, operite i vi se istuširajte.

Budite sigurni da će ovaj ritual otjerati negativnu energiju iz vašeg doma.

Ako ne možete provesti ovaj ritual tjedno, napravite to mjesečno. U vodu možete dodati i nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja.

stil.kurir