Foto: pixabay.com

Družite se s osobama koje će u vama buditi sreću i pružati vam podršku. Okružite se ljudima koji bude ono najbolje u vama.

atma.hr – 78
Ako u životu imate u blizini ljude koji na bilo koji način negativno utječu na vas, trebate ih udaljiti od sebe. Psiholozi kažu da ćete na taj način sačuvati psihičko zdravlje i unaprijediti kvalitetu svog života.

Kolegica “baba tračara”

Nekada je zanimljivo čuti “poslovne” informacije, ali pripazite da ne uživate previše u njima. Kako biste to spriječili, izbjegavajte tračare na poslu.

Ako previše vremena provodite u društvu takve osobe, upozoravaju stručnjaci – i vas će brzo doživljavati kao osobu koja voli ogovarati.

Savjet: Pretjerana izloženost takvim informacijama ugrožava i vaš osjećaj samopoštovanja, navode psiholozi.

Bivši

Kako objašnjavaju psiholozi, žena koja drži u blizini bivšeg jer želi na taj način održati seksualne odnose s njim zapravo sama sebi onemogućuje istinsku sreću.

Savjet: Bivši treba ostati bivši da bi i vi svoje stare osjećaje ostavili u prošlosti i da bi se otvorili za novu ljubav.

atma.hr – 39

Energetski vampir

Imate prijateljicu koja vam se baš i ne sviđa, ali se družite s njom zbog osjećaja krivnje? Činjenica je da to ne koristi ni vama, a ni njoj. Vi se s druženja s njom vraćate iscrpljeni i umorni.

Ništa čudno s obzirom na to da se takve osobe najčešće nazivaju “otimači energije”. Takve osobe stalno se žale, nikad im ništa ne odgovara i sve vide crno.

Savjet: Družite se s osobama koje će u vama buditi sreću i pružati vam podršku. To ne znači ako je netko trenutno loše od vaših prijatelja da ga trebate izbjegavati.

Prijatelj – neprijatelj

On vam je prijatelj, ali i neprijatelj. Kako je to moguće?! Umjesto podrške od te osobe ćete dobiti natjecanje, kad ste tužni, ona će reći nešto što će vas još više rastužiti, a kad joj govorite o svojoj novoj ljubavi, ona će nastojati da je što više ocrni.

Savjet: Neke osobe vjeruju da je to normalan oblik prijateljstva, jer su na to možda navikle. Ali, to nije normalno i zato učinite svoj život ljepšim i uklonite takvu osobu iz svoje blizine.

atma.hr – 78
Prijatelj koji na vas ima loš utjecaj

Prijatelj s kojim vam je jako zabavno, vrlo često budi ono najgore u vama. Ako se poslije druženja pitate što se to događa s vama, onda je to signal da to i nije baš najbolja osoba za vas.

U redu je ako nekada napravite nešto nepromišljeno, ali ako se svako druženje završava lošim situacijama, postoji opasnost da steknete loše navike.

Savjet: Okružite se ljudima koji bude ono najbolje u vama.

Prijatelj koji uvijek traži novac

Bilo da je riječ o prijatelju koji uvijek očekuje da platite piće ili mu često posuđujete novac, to nije osoba na koju trebate trošiti vrijeme.

Savjet: To su prijatelji koji vas samo iskorištavaju, a taj osjećaj nikako nije dobar.

aura.ba

67 STVORITE NOVO JA

banner za knjige stvorite novo ja