QHHT je tehnika koja uz pomoć dubokog opuštanja i vizualizacije osobu dovodi u stanje dubokog mira kada je frekvencija moždanih valova u Theta stanju čime joj osigurava da jasno vidi i doživi sebe u puno široj dimenziji postojanja. Našu svijest na ovaj način vodimo na putovanje kroz vrijeme i prostor, s time da ključni faktor koji kreira razvoj tretmana i koji određuje smjer putovanja je upravo naša vlastita “Podsvjest”, odnosno naše “Više ja”.

atma.hr – 52
Termin “Putovanje svijesti”  oduvijek je bio ispunjen misterijom i intrigom. Pojedinci koji su doživjeli iskustvo ovog univerzalnog fenomena svojim nam pričama otvaraju vrata koja vode u svijet vlastitog prostranstva i puno širih dimenzija postojanja. Brojne priče gotovo nevjerovatnih sličnosti nisu potekle samo od šamana, jogija ili mistika uz koje obično vežemo ovaj fenomen, nego su nastala svjedočanstvima sasvim običnih ljudi koji su doživjeli tzv. “iskustvo blisko smrti” ili su krenuli nekim drugim putem u istraživanje ljudske svijesti.

Sve što nam je preneseno poziva nas da otvorimo naše umove i naša srca, proširimo naša promišljanja i potražimo odgovore koji su ponekad  izvan našeg mentalnog shvaćanja, ali ne i izvan širih nivoa svjesnosti unutar nas.

Jedna od metoda koja je pomaknula granice u istraživanju ljudske svijesti i iskustava proširenih stanja svijesti zasigurno je tehnika poznate autorice i hipnoterapeutkinje Dolores Cannon naziva “Quantum Healing Hypnosis Technique” (QHHT), odnosno tehnika Kvantne iscjeljujuće hipnoze. Vrijedan dar ove izuzetne žene koja je usavršavala i prakticirala ovu tehniku preko 45 godina omogućio nam je sasvim siguran način da doživimo fascinantno putovanje svijesti koristeći tehnologiju vlastitog uma jednim sasvim prirodnim načinom.

QHHT je tehnika koja uz pomoć dubokog opuštanja i vizualizacije osobu dovodi u stanje dubokog mira kada je frekvencija moždanih valova u Theta stanju čime joj osigurava da jasno vidi i doživi sebe u puno široj dimenziji postojanja. Našu svijest na ovaj način vodimo na putovanje kroz vrijeme i prostor, s time da ključni faktor koji kreira razvoj tretmana i koji određuje smjer putovanja je upravo naša vlastita  “Podsvjest”, odnosno naše  “Više ja”.

atma.hr – 52
Na tretman kvantne hipnoze dolazi se sa listom pitanja na koja bismo htijeli dobiti odgovore, tako da će nas naše „Više ja“ odvesti u najprikladnije vrijeme i mjesto kako bismo ih dobili i  spoznali zašto nam se određene  stvari u životu dešavaju ili se konstantno ponavljaju.  Ovu je tehniku D.Cannon u svojim počecima nazivala naprednom regresijskom hipnozom jer  upravo je regresija, odlazak u prošle živote i vraćanje u dimenziju između života uvod u ono najvrijednije što QHHT pruža.

Razlog zbog čega se ova metoda razlikuje od svih drugih je taj što regresiju i odlazak u dimenziju između života koristimo da bismo otišli korak dalje i došli  u kontakt s aspektom sebe koji nazivamo „Više ja“  („Super svjesti“, „Kolektivna svijest“  i sl.). Ovim načinom u prilici smo pružiti snažno osobno iskustvo u kojem svaka osoba sama spoznaje svoj „Više Ja“  aspekt, osjeti svoj božanski aspekt i  jasno se može povezati i komunicirati s tim dijelom sebe.

atma.hr – 52
Dolores Cannon ovom tehnikom stvorila je doslovno jednu novu tehnologiju korištenja vlastitog uma kojom ulazimo u kvantno polje gdje ništa nije nemoguće. Kvantna iscjeljujuća hipnoza vodi nas na nevjerovatno putovanje svijesti i pruža nam ono što je temeljno važno, a to je osobno proživljeno iskustvo koje nas ostavlja bez ikakve sumnje u to da smo svi mi uistinu puno više od ovoga što možemo vidjeti, i da su svi odgovori i sve što nam je potrebno za iscjeljenje nalazi unutar nas.

Svojim radom otkrila  je način kojim se može pristupiti tom moćnom dijelu kroz svaku osobu i usavršila metodu kojom svaka osoba može dokučiti svoj širi aspekt.

Njezinih 19 knjiga prevedeno je na više od 20 jezika, a nastale su informacijama dobivenim od klijenata diljem svijeta i svakako predstavljaju vrijedno štivo za sve one na svom putu buđenja. Radeći sa tisućama klijenata prikupila je mnoštvo izgubljenog znanja koje nam ponovno otkriva istinu o nama samima i svijetu u kojem živimo. Mi uistinu jesmo duhovna bića u ovom privremenom fizičkom tijelu, naša duša je besmrtna, i svi mi koji smo se odlučili doći u ova kritična vremena  imamo zadatak sjetiti se tko smo i doprinjeti pozitivnoj promjeni  svojim jedinstvenim životima koje smo s toliko ljubavi planirali prije dolaska na ovaj svijet.

Maja Milanković, www.qhhthrvatska.com

atma.hr – 52