Galaxy universe photo created by kjpargeter - www.freepik.com

Retrogradni Merkur u Ovnu te često samo želi zavrtjeti u krug. Vratiti na početak bitke da shvatiš da gledaš iste scenarije. Radiš iste stvari. Doživljavaš ista iskustva. Patiš iz istih razloga. On je test u vidu neke priče, poruke, poziva, emocije, osobe. Na koji, molim te, ne padaj ovaj put.

atma.hr – 52
I evo perioda ponavljajućih scenarija u glavi. Problema s autima, motorima, uređajima, mobitelima, internetom. Problema u komunikaciji sa svima onima koji nikada nisu naučili komunicirati. Evo opet psovanja, jasno i glasno, sebi u bradu. Evo naglih jurnjava, brzih automobila koja završe stravično. Evo i lidera koji to nisu pa se  napokon povuku iz mase. Evo malih svađalica, imperativa, svojeglavosti. Evo opasnosti od malih životinja, ali više od tuđih jezika.

Evo glumljenog mira kojeg imaš zbog pretrpljenog nemira. Evo noževa koji se vade iz leđa po potrebi. U rok službe. Evo pionira, vojnika, heroja koji to nikad ni nisu bili. Evo trčanja unazad jer si krivo postavio cilj. Evo vraćanja na mjesto svih početaka jer nisi krenuo od 0.

I sve se vidi. I sve se broji. Tko je koga postavio na mjesto bez zasluga. Tko je osvojio neosvojivo. Tko je preskočio razrede i došao do diploma. Koga je zaobišao kućni odgoj. I kultura. Tko je mastermind svog ega. Čiji je um ovdje radi strasti, a ne radi emocije. Tko puše u svoje kratke fitilje, a tko strpljivo čeka.

Retrogradni Merkur je tu da nas zaustavi. Uspori. Urazumi. Izludi. Da nam pokaže koliko smo ovisni o pokvarenoj tehnologiji, umjesto o komunikaciji. Da nam pokaže kako oni koji su “nikli” preko noći, obično neće uspjeti. Kako sprint na 100m nosi veće umaranje nego da 3 puta obiđeš isti krug. Kako lako izgorimo pod niskim strastima. Koliko ljudi funkcionira na prve dvije čakre. Tko je još zelen pa postaje zeleniji.

Retro Merkur u Ovnu je i onaj poziv koji uputiš iz ega svom bivšem, a s druge strane čuješ: “molim” pa sva sretna kažeš: “e tu sam te čekala da moliš!”. On je i onaj poziv koji uputi tebi bivši. Iz strasti. Ega. Sujete. Želje da te opet osvoji pa slomi.

Jer ovo su trofejne igrice, animalna nadmudrivanja i želja da samo jedno bude pobjednik i da bude u pravu. A toga u ljubavi nema.

atma.hr – 52
Ovo su trčanja u krug u istim odnosima, obrascima, lekcijama. S istim ili novim partnerima, a ništa se ne mijenja. Ovo je svaki poziv i poruka iza kojeg stoji neki, obično, sebičan cilj. Dokazivanje. Inat.

Ovo je priča u kojoj nema komunikacije. Svatko po svom. Ovo je period u kojem, ako ne dobiješ ono što želiš iz tog odnosa, nikad ni nećeš.

Jer Merkur u Ovnu retrogradan te često samo želi zavrtjeti u krug. Vratiti na početak bitke da shvatiš da gledaš iste scenarije. Radiš iste stvari. Doživljavaš ista iskustva. Patiš iz istih razloga. On je test u vidu neke priče, poruke, poziva, emocije, osobe. Na koji, molim te, ne padaj ovaj put.

Sanja Paraminski

Prethodna objavaVibracija od 432 Hz vas dovodi u stanje mira, sreće i opuštanja!
Slijedeća objavaAko osjetite OVO, primate poziv duše!
Sanja Paraminski Aisha
Sanja Paraminski Aisha se od 2006. godine bavi proučavanjem ezoterije. Njezine domene su Astrologija i Tarot. Prepoznatljivog i osebujnog stila pisanja, dubokih tekstova koji su uvijek prožeti strašću, ostala je zapamćena kod mnogih čitatelja kao unikatan primjer astrologa koji uvijek na blizak i prodoran, a opet specifičan način pojednostavljuje astrološki jezik simbola i prenosi ga u stvarne slike. Specifična ne samo u stilu izražavanja, već i u stavu prema ezoteriji u kojem često savjetuje početnike da uče sami i na primjerima kroz praksu, umjesto slijepog iščitavanja literature. Tekstove piše onda kada osjeća potrebu, jer svakodnevnim pisanjem astroloških tekstova smatra da se gubi bit astrologije i da ona postaje mehanizam izgubljen u mnoštvu. Na astrološkom planu najviše je posvećena usporednim (emotivnim) analizama odnosa, prediktivnoj astrologiji, kao i karmičkoj astrologiji te prošlim životima. Osim ATME, stalni je aktivni suradnik Astro portala te dopisni suradnik Sensa magazina. Njezini tekstovi objavljivani su u mnogim europskim medijima. "Budite usmjereni Zvijezdama, a ne vođeni njima, jer posebna su Buđenja u vašoj koži" - njezin je moto.