Image by freepik

Ovo je vrijeme neartikuliranih misli. Želje za pobjedom. Ovo je vrijeme bezobrazluka koji izlazi na površinu. Ovo je vrijeme kada pregrizeš jezik, da ne bi pregrizao sebe ili nekoga. Kada hod po tankoj žici unatrag otkriva da je brzina nečijeg napredovanja samo laž. I vrijeme je da stanete na crtu: svim odsviranim taktovima, svim bezobraznim ljudima, svakoj nekulturi, svakoj onoj osobi koja pokuša preskočiti red, svakome tko sebe proziva najpametnijim. Svim “borcima” bez bitke koji su odjednom izmarširali. Svim tronovima na koje su se sami postavili.

atma.hr – 52
“Želim sakriti istinu, želim te skloniti, ali sa zvijeri iznutra nemamo se gdje sakriti, bez obzira koje smo rase još uvijek smo napravljeni od pohlepe…”

Retro Merkur započinje svoj hod s 27 stupnjeva Ovna pa ide do 15 stupnjeva.

Divljaju nemiri, divljaju riječi, smisao jezika gubi svoj put. Preslagujemo okršaje i borbe koje dolaze pred nas. Neumorno povlačimo riječi u sebe ne bi li nekog zaštitili od povrede, ali sve što radimo je da time zabijamo sami sebi noževe.

Ovo je vrijeme neartikuliranih misli. Želje za pobjedom. Ovo je vrijeme bezobrazluka koji izlazi na površinu. Pohlepe koja zvecka u očima svih onih koji ti svašta prodaju. Ovo je vrijeme kada pregrizeš jezik, da ne bi pregrizao sebe ili nekoga.

Kada hod po tankoj žici unatrag otkriva da je brzina nečijeg napredovanja samo laž. Kada brzina postaje sredstvo ugrožavanja. Kada se vraćaju propuštene prilike za koje shvatiš da je odlično što si ih propustio.

I mnogo puta ćete se ovih dana zapitati kako je netko, tko do jučer nije imao pojma o nečemu, danas baš jedan od vodećih? Kako je netko preko noći postavio sebe na svoj tron? Kako je netko okupio svoju masu i svoju publiku?

Odakle bezidejnim ljudima, najednom vaše ideje? Mnogi ovih dana “lupaju” u prazno. Mnogi nemaju uporište za ono što govore. Mnogi nemaju ni pojma o onome što rade. I zato budite oprezni kome vjerujete.

Neki pioniri pobjede, nisu uopće pioniri. Neki su dobili ratove koje nikad nisu ni vodili. Neki su heroji bez ijedne bitke. Kako je moguće? Pa, vrlo lako. Postoje ljudi koji su masteri komunikacije. I bez obzira koliko neznanja imali, oni sve predstavljaju kao da znaju. Probijaju se. Guraju se. Napadaju. I to rade i u dućanu pokušavši doći preko reda. I u poslu. I u životu. I u emociji. Ovo je stampedo koji ne zastajkuje.

atma.hr – 52
Retro Merkur u Ovnu ovih će dana iznjedriti teške riječi, bezobrazne ljude, nestrpljenje, Pirovu pobjedu. Iznjedrit će gomilu onih koji nemaju pojma o čemu pričaju, ali pričaju. I ako vam baš ovih dana netko nudi neke usluge, proizvode ili pak sebe, vrijeme je da promislite.

Odakle je taj zaista došao i što hoće? Ima li znanja o onome što radi ili je samo “niknuo” preko noći? Ima li vještine ili se samo dobro prezentira?

I vrijeme je da stanete na crtu: svim odsviranim taktovima, svim bezobraznim ljudima, svakoj nekulturi, svakoj onoj osobi koja pokuša preskočiti red, svakome tko sebe proziva najpametnijim. Svim “borcima” bez bitke koji su odjednom izmarširali. Svim tronovima na koje su se sami postavili.

Svim idejama bez pokrića. Svoj snazi iza koje ne stoji neka priča. Svima koji trube u prometu. Koji živčano psuju. I onima koji to rade u sebi. Svima koji se utrkuju sa vama pokušavajući vas sabotirati.

Svima koji vas kopiraju. Svima koji se kite tuđim perjem. Svima satkanim od pohlepe. Jer ovo je njihovo vrijeme. Vrijeme u kojem će pokušati sakriti istinu; a ona je oduvijek tu.

Sanja Paraminski 

Prethodna objavaSvi imamo nekog koga nemamo!
Slijedeća objavaAstrološka prognoza za travanj/april: Život kreće zanimljivim smjerovima!
Sanja Paraminski Aisha
Sanja Paraminski Aisha se od 2006. godine bavi proučavanjem ezoterije. Njezine domene su Astrologija i Tarot. Prepoznatljivog i osebujnog stila pisanja, dubokih tekstova koji su uvijek prožeti strašću, ostala je zapamćena kod mnogih čitatelja kao unikatan primjer astrologa koji uvijek na blizak i prodoran, a opet specifičan način pojednostavljuje astrološki jezik simbola i prenosi ga u stvarne slike. Specifična ne samo u stilu izražavanja, već i u stavu prema ezoteriji u kojem često savjetuje početnike da uče sami i na primjerima kroz praksu, umjesto slijepog iščitavanja literature. Tekstove piše onda kada osjeća potrebu, jer svakodnevnim pisanjem astroloških tekstova smatra da se gubi bit astrologije i da ona postaje mehanizam izgubljen u mnoštvu. Na astrološkom planu najviše je posvećena usporednim (emotivnim) analizama odnosa, prediktivnoj astrologiji, kao i karmičkoj astrologiji te prošlim životima. Osim ATME, stalni je aktivni suradnik Astro portala te dopisni suradnik Sensa magazina. Njezini tekstovi objavljivani su u mnogim europskim medijima. "Budite usmjereni Zvijezdama, a ne vođeni njima, jer posebna su Buđenja u vašoj koži" - njezin je moto.