Image By vecstock

“Ne brini ako ti se život okreće naglavačke. Kako znaš da je strana na koju si navikao bolja od one koja dolazi?” – Rumi

atma.hr – 52
Uran kreće retrogradno 28. kolovoza/avgusta 2023., pridružujući se Merkuru, Veneri, Saturnu, Neptunu i Plutonu. Imati tako snažnu liniju retrogradnih planeta u isto vrijeme stvorit će učinak usporavanja, vodeći nas da uđemo unutra, razmislimo i pronađemo mir prije nego što krenemo naprijed.

Uran je planet buđenja, iznenađenja i promjene. Kada je retrogradan, ima tendenciju da nas navede na razmišljanje o tome kako smo se promijenili. Ako su nam se životi okrenuli naglavačke ili smo doživjeli intenzivna buđenja, retrogradni Uran je vrijeme kada će se prašina slegnuti, a mi ćemo moći probaviti sve što se dogodilo.

Retrogradni Uran također može istaknuti područja u kojima se osjećamo zaglavljenima i skrenuti našu pozornost na ponašanja i obrasce koji nas sprječavaju da budemo autentični.

Ovaj retrogradni Uran, koji se događa u znaku Bika, tjera nas da se osvrnemo na razdoblje od 22. siječnja/januara do 18. kolovoza/avgusta 2023. Od tog vremena, kako se vaš život promijenio? Od tog vremena, na koja ste se iznenađenja susreli da su promijenila način na koji živite svoj život?

Retrogradni Uran nas potiče da pozdravimo i prihvatimo ove promjene. Želi da živimo svoje živote s ove nove povoljne točke i da stvorimo stabilnost. A prvi korak u stvaranju te stabilnosti je prihvaćanje.

Uran će krenuti retrogradno s 23. stupnja Bika i vratiti se na 19. stupanj Bika. 23. stupnja Bika povezuje se s moći, autoritetom i zapovijedanjem. Poziva nas da vratimo svoju moć i zapalimo ratnika u sebi. 19. stupanj Bika povezan je s duhovnim otkrivenjima.

Čini se da bi ovo putovanje od ratnika do duhovnog proboja moglo biti naš vodič za ovo putovanje retrogradnim Uranom.

atma.hr – 52
Pronalaženje našeg unutarnjeg ratnika

Uran je planet buđenja i promjene. Kada je aktivan u kozmosu, može donijeti iznenadne i neočekivane događaje koji uzdrmaju i uzdrmaju naš svijet. Uran je planet iznenađenja pa što god se odvija vjerojatno je nešto što nismo vidjeli da dolazi.

Uran je također povezan sa slobodom i činjenjem stvari izvan okvira, dajući mu radikalnu i inovativnu energiju. Može biti teško pogoditi što će Uran sljedeće učiniti pa je stoga teško predvidjeti kako će se točno njegova energija manifestirati u našim životima.

Uran nas uči koliko je važno ići s tokom. Podsjeća nas da zapravo nemamo toliko kontrole koliko mislimo da imamo. Također nas podsjeća da je promjena prirodan i normalan dio života. Kad pratimo promjene koje donosi Uran, može biti puno lakše upravljati.

Kao što je pjesnik Rumi tako savršeno izrazio: “Ne brini ako ti se život okreće naglavačke. Kako znaš da je strana na koju si navikao bolja od one koja dolazi?”

Kada prepoznamo ovo Uranovo učenje, tada možemo tražiti svoju moć i dopustiti našem unutarnjem ratniku da se uzdigne.

Možda smo doživjeli iznenadne promjene ili iznenađenja od siječnja/januara, ali ovo retrogradno putovanje poziva nas da preuzmemo zapovjedništvo. Da Iskoračimo i vodimo put vojničkom preciznošću. Možda trebamo biti discipliniraniji, glasniji i žešći kada je riječ o obrani naše dobrobiti.

Možda ovako počinje naša retrogradna priča – s motivacijom da se uzdignemo u svoju moć i zatražimo život kakav želimo živjeti.

atma.hr – 52
Duhovna otkrivenja

Do kraja Uranovog retrogradnog putovanja 27.1.2024. vjerojatno ćemo doživjeti neku vrstu duhovnog otkrivenja. Ovo duhovno otkrivenje vjerojatno će u nama ostaviti osjećaj malo više prihvaćanja i malo više mira sa svime što se manifestiralo u našim životima.

Kao planet buđenja, Uran je također povezan s našom Kundalini ili energijom životne sile. Pomaže nam probuditi više istine, našu višu svrhu i mudrost koju imamo u sebi.

Možda će nam naše duhovno otkrivenje omogućiti da vidimo višu istinu, iskusimo autentičniji način postojanja ili da se otvorimo novim idejama koje su izvan onoga što bismo inače percipirali.

Bez obzira na to putovanje, kada se retrogradni Uran konačno približi kraju, vjerojatno ćemo se osjećati slobodnije izraziti svoje pravo ja i voditi život koji se čini autentičnijim.

Pitanja koja si trebate postaviti u ovom periodu:

U vezi čega više niste sigurni u svom životu?

Kako možete priznati i prihvatiti sve nedavne promjene u svom životu?

Gdje se više možete prepustiti i prepustiti struji?

Kako možete stvoriti više slobode oko svoje trenutne situacije?

Koje stvari možete učiniti da promijenite način na koji ste odabrali percipirati situaciju?

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić