Ovan i Rak mogu imati velikih karakternih problema. To su tipične razlike između muškog i ženskog karaktera. Ovnovska oholost i centar života usmjeren na svoj uspjeh s jedne strane i rakovska sebična sentimentalnost s druge strane, predstavljaju različita iskušenja. Dakle, ovo može biti loša situacija, ali s druge strane, ova situacija može biti iskušenje i mogućnost promjene.

atma.hr – 78
Međusobno slaganje znakova u kompatibilnosti partnera bavi se upravo onim dijelom nesvjesnog kojeg trebamo osvijestiti. Zaljubljivanje je susret s onim što ne želimo znati o sebi.

Strah od braka prirodan je strah od odgovornosti, a on se može prebroditi zrelošću, ne potiskivanjem. Čovjek se želi odreći odgovornosti izbora bračnog partnera. Nedostatak pravih temelja bračne odluke se često manifestira kroz potrebu čovjeka da tu odgovornost odluke preda nekom ili nečemu drugom. Naravno da takvo prebacivanje odgovornosti otkriva nedostatak ljubavi, a znakovi u jyotishu pokazuju ono tamno što izbjegavamo spoznati u drugome.

Primjerice: Ovan i Rak mogu imati velikih karakternih problema. To su tipične razlike između muškog i ženskog karaktera. Ovnovska oholost i centar života usmjeren na svoj uspjeh s jedne strane i rakovska sebična sentimentalnost s druge strane, predstavljaju različita iskušenja. Dakle, ovo može biti loša situacija, ali s druge strane, ova situacija može biti iskušenje i mogućnost promjene.

Odnos Škorpiona i Djevice, odnos je u kojem netko tko ima jak imperativ za seksualnošću bira partnera Djevicu kao nosioca aseksualnosti. Tu se događa konflikt seksualne neusklađenosti. Škorpion svoje unutrašnje nezadovoljstvo nadomješta seksualnim užitkom, dok Djevica traži svoje ispunjenje u čistoj savjesti i na taj način potiskuje seksualnost. Njihova potreba pokazuje jednom i drugom da su im one važnije od samog partnera.

atma.hr – 39

Djevica kod seksualnog čina osjeća konflikt sa savješću jer tako odbija susret sa svojim polom (Merkur kao vladalac Djevice želi ostati vječito dijete). To je izbjegavanje prihvaćanja braka i stvaranja potomstva kroz koje žena uči o svom ženskom principu koje tek treba osvijestiti.

Škorpion nemogućnost ljubavi nadomješta seksualnošću koja je sama svrha. Problem sa savjesti nastaje kod jednog i drugog zato jer ih podsvjesno jedno i drugo muče krivi motivi i zato se susreću kako bi to osvijestili, ali većinom tako ljudi ne promatraju odnose pa su česti problemi u odnosima.

Djevice ne može vidjeti da su u njoj slabo izražene emocije i osjećaji pa svoju pažnju usmjerava na savjest i moraliziranje, te kritiku drugih.

Dakle, Djevica osjeća krivnju jer se ne bavi svojim problemom emocija, a na vanjskoj razini to kompenzira kritikom. Škorpion sasvim suprotno ima snažne emocije, ali da ih ne doživi on ih guši pretjerivanjem u seksualnosti. Njih dvoje privlače svoju Sjenu i potpuno su nesvjesni odnosa, a kamoli da vide da su svoje potrebe stavili ispred odnosa, kao i mnoge veze što partneri čine nesvjesno.

atma.hr – 78
Ako se zaista vole, susret osoba s ovim znakovima donijet će zdravi odnos, a ako ne, oboje će ponavljati ovaj proces sve dok se ne osvijeste.

Ono što reflektiramo iz sebe, to se događa kao sudbina. To je samo neosviješteni dio nas samih kojeg ne želimo vidjeti kao dio svoje osobnosti.

Vidjeti stvarne motive koji nas pokreću stvaraju dobru podlogu za stvarni odnos.

Nikola Žuvela, http://vedski-jyotish.net/

86 NIKOLA ŽUVELA

Knjige autora: Nikola Žuvela


nikola zuvela jyotish i djelovanje shanija

nikola zuvela o ljubavi

nikola zuvela muskarac i zena u procjepu

nikola zuvela katalog samozavaravanja


Prethodna objavaKuglice od kokosa: Recept za omiljeni blagdanski desert bez mlijeka u prahu
Slijedeća objavaSa svakom uspješnom godinom umanjujemo našu karmu, dostižući novu razinu svjesnosti
Nikola Žuvela
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.