Abstract photo created by jcomp - www.freepik.com

Sada kada živimo u najturbulentnijim vremenima, potrebno nam je okretanje sebi. Rješavanje svojih strahova i učenje ljubavi prema sebi su prioriteti. A ovaj tekst govori o putu do toga. Kad se smilujemo sami na sebe onda odlučujemo i da pomognemo sebi, time što ćemo se riješiti naših blokada i naučiti voljeti sebe.

atma.hr – 78
Samilost je jedna od najljepših “osobina” Boga – svega što jest. Kada se ona spušta na nas, to je najveličanstveniji trenutak u životu. Tada smo u stanju potpune ljubavi, blaženstva i milosti koja nas doslovno rastače.

Ne doživimo je puno puta u životu, ali kad se to dogodi, tek tada znamo kako izgleda biti “u stanju Božje milosti”.

Pošto smo identične iskre svega-što-jest sposobni smo i sami gajiti i izraziti samilost. Obično je dajemo drugima. No, jeste li kada pokušali biti samilosni sami prema sebi?

Što to znači? Kada se sve počne obrušavati ka dolje u životu, kada smo sami, depresivni ili čak očajni, osjećamo da nema nikoga tko bi nam pomogao, a pomoć očajnički trebamo – tada je čas da se izdignemo iz tog kaotičnog emotivnog i mentalnog stanja i osjetimo samilost prema sebi.

Ne sažaljenje i ne samo-sažaljenje! Već samilost!

atma.hr – 52
Jer – i ako nitko u životu trenutno nema suosjećanja i samilosti prema vama, imajte je vi, sami prema sebi. Smilujte se na sebe, na svoj život i sve što vam se dosad događalo.

Pogledajte na svoj život unazad i pobrojite sve male bitke koje ste izvojevali i pri tom samo sebe razumijevajte, bez ocjenjivanja sa kategorijama “uspješan” ili “neuspješan”.

Vidite koliko ste truda i napora uložili da riješite svoje životne probleme i čestitajte si na tome!

Pošto samilost i ljubav idu ruku pod ruku, ljubite sebe, sebi se okrenite i pošaljite ljubav jedinoj osobi na svijetu kojoj vrijedi dati svoju ljubav – samom sebi.

Ta osoba je najviše gladna vaše ljubavi, jer to vam upravo sada pokazuje vaš život i trenutna događanja u njemu. Jer, ako trenutno vlada bura ili možda čak orkan, sjetite se da su se na vas sručili jer niste dali sebi dovoljno pažnje, ljubavi i samilosti.

Strah privlači kaos u našem životu, a ljubav – red i obilje. Kada počnemo više voljeti sebe, tada i problemi nekim čudom počnu se rješavati sami od sebe.

atma.hr – 78
Jer, svemoguća privlačnost ljubavi prema sebi prvo, a tek onda prema drugima, je magnet koji privlači najbolja rješenja za vas. A tada nije daleko ni čas kada će se možda i na vas spustiti svemoćna ruka Božanske Samilosti.

Darujem vam mali podsjetnik – niste nikad sami i sve-što-jest govori vam uvijek, kroz druge ljude, kroz situacije i vaše vlastite osjećaje svaki dan i svaki sat.

Danas vam  govori o samilosti…

Namaste!

Utočište – Sanctuary