Foto: maxresdefault

Sjajan recept za super sočnu čokoladnu tortu dolazi nam s YouTube kanala Vinastar Channel. Ovo jednostavno morate isprobati jer priprema je iznimno laka, a rezultat je sočni kolač za koji će svi tražiti recept! Svidjet će se svima!

atma.hr – 52




Sastojci:

Za tijesto:

  • 140 grama brašna
  • 35 grama kakao praha
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice vanilije u prahu
  • 1/4 žličice soli
  • 230 ml mlijeka
  • 60 ml ulja za kuhanje (ja koristim kokosovo ulje)
  • 150 grama šećera
  • 1 žličica jabučnog octa (može se zamijeniti limetom/limunom/octom za kuhanje)

Za čokoladni ganache:

  • 150 grama crne čokolade
  • 75 ml mlijeka

Priprema:

U cjedilo stavite brašno, kakao prah, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, 1/2 žličice vanilije u prahu i 1/4 žličice soli pa sve zajedno prosijte.

Sada dodajte 150 grama šećera i promiješajte.

Postepeno dodavajte 230 ml mlijeka, 60 ml ulja, 1 žličicu jabučnog octa i dobro promiješajte. Ako je smjesa previše gusta dodajte još malo mlijeka.

atma.hr – 52




Sada ulijte dobivenu smjesu u kalup promjera 16 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Pokrijte aluminijskom folijom i stavite da se kuha poklopljeno na pari 30-60 minuta (ovisi o jačini peći) na srednjoj vatri.

Testirajte tortu tako što ćete ubosti čačkalicom, ako nije mokra i ako se ne lijepi znači da je gotova.

Dok se torta hladi napravite ganache.

Otopite 150 grama crne čokolade sa 75 ml mlijeka i zatim odložite u hladnjak dok se malo ne stisne.

banner za knjige KUHARICE 1

Tortu izvadite iz kalupa i prerežite vodoravno na pola, najbolje koncem.

Sredinu premažite čokoladom i poklopite gornjom polovicom torte.

Preostalu čokoladu opet malo otopite i prelijte tortu.

Odložite u hladnjak 30 minuta.

Dobar tek.

Izvor: Vinastar Channel