‘Zakon Vjere’ (osobno uvjerenje o bilo čemu) taj koji ima najveći utjecaj na stvarnost koju živimo. Mi možemo maštati, sanjariti i željeti mnogo toga, no ono što u životu ostvarujemo ovisi isključivo o našim uvjerenjima.

atma.hr – 78
Ako su za određene igre potrebni sati i sati proučavanja pravila kako bi bili u stanju igru odigrati ispravno, ako su potrebne godine iskustva u igri kako bi postali ‘majstori’ igre…što onda mislite, kako je tek sa životom !?

Život je igra nad igrama, igra koja nadilazi sva pravila poznata našem logičnom zaključivanju.

Netko će reći kako u životu nema pravila i da život ide svojim tokom, bez obzira na naše djelovanje. Drugi će pak reći kako je u životu baš sve podređeno pravilima te da za svaku našu akciju slijedi reakcija a da sve to skupa djeluje po principu nepogrešivih zakona (pravila) univerzuma.

Ne znam za vas, no meni je sasvim jasno da život nije ‘igra slučajnosti’ već upravo suprotno. Život je odraz svega onoga što ja, ti i svi mi skupa nosimo u sebi.

Ljubav i mržnja; sreća i tuga; sloboda i strah…ništa od toga ne dolazi od života, već od nas. Sva ta stanja koja nas naizmjence obuzimaju nisu plodovi nečega što je izvan nas, već isključivo našega nepoznavanja sebe.

Mi smo stavili ‘igru’ (život) ispred ‘igrača’ (Duša), igru za koju mnogi od nas niti ne znaju da se odvija slijedeći određena ‘pravila’, dok o poznavanju samih pravila da i ne govorimo.

atma.hr – 52
Igranje igre kojoj ne poznamo pravila najčešće završava ‘gubljenjem’, a ništa drugačije nije niti u životu. Stoga ne oklijevajte da već ovoga trenutka krenete da spoznajete zakone života i univerzuma, jer oni su tu da nam služe, a mi ih neumorno koristimo protiv sebe.

Od svih ‘životnih pravila’ koje sam prepoznao da djeluju u mome bivanju, moram reći da je ‘zakon Vjere’ (osobno uvjerenje o bilo čemu) taj koji ima najveći utjecaj na stvarnost koju živimo. Mi možemo maštati, sanjariti i željeti mnogo toga, no ono što u životu ostvarujemo ovisi isključivo o našim uvjerenjima.

Uspjeh ili neuspjeh ne ovise o vanjskim faktorima već o našim očekivanjima (vjera, uvjerenje) koja se najčešće odvijaju u našoj podsvjesnoj (neosviještenoj) prisutnosti u životu.

Tako primjerice onaj koji moli za bogatstvo često nije svjestan da je njegova duboka spoznaja sebe kao siromaha ta koja ga čini siromašnim, sukladno tome on ne dobiva ono za što moli već ono za što vjeruje da već jeste.

Isto je i sa svime drugim u životu !

banner za knjige ZEMLJINE PROMJENE

Oni koji vide samo nepravdu u svijetu, žive u svijetu nepravde!
Oni koji vide ljepotu života i svijeta, žive u svijetu blagostanja !Oni koji vide prijetnju u svemu što se protivi njihovim uvjerenjima, žive u svijetu ratova !

Sve je stvar percepcije kroz koju promatramo sebe i svijet u kojemu živimo, ono što promatramo izvana uvijek ovisi o onome što je unutra. Iako nam se čini kako se naš život odvije u svijetu ispred nas, i kako živimo i postojimo zahvaljujući svijetu u kojemu se rađamo i umiremo, zapravo je sasvim suprotno te je svijet taj koji se rađa i umire u nama.

Namaste

Anđelko Katinić

https://zivottosamja.blogspot.com/2018/05/sto-cinimo-pogresno.html

Pratite Vitae Est na Facebook stranici

Prethodna objavaAlexander Sacha Perko – Veganski Fitness Trener: “Nije vam potrebno meso za snagu”
Slijedeća objavaBježite li od bliskosti dok istovremeno žudite za njom?
Ono što je obilježilo moj život je višegodišnja ovisnot o drogama u koju sam upao još kao vrlo mlad, sa tek 14 godina. To je bio moj život narednih 7 godina, bez ikakvoga cilja i svrhe u svome životu. U tome periodu nisam niti znao za pojam Duhovnost, za mene je sve to bila fantazija. No onda se događa preokret u mome život, u ljeto 2007. godine imao sam iskustvo blisko smrti, koje se dogodilo kao posljedica totalne iscrpljenosti moga tijela. Ležeći u bolnici u Slavonskome Brodu doživjeo sam nevjerovatno iskustvo koje je zauvijek promijenilo mene i moj život, tu noć za moju Svijest nije bilo granica, sve barijere su bile porušene i imao sam uvid u postojanje drugih dimenzija, spoznao sam beskonačnost postojanja i komunicirao sa najčistijim oblikom svoje Svjesnosti, to jest sa svojom Dušom. To ljeto u bolnici ja sam umro prije smrti i ponovno se rodio kao sasvim nova osoba. Kroz svoje tekstove pokušavam iznijeti spoznaje koje pronalazim unutar sebe sa nadom da koriste na dobrobit onima koji ih čitaju. Namaste