People photo created by prostooleh - www.freepik.com

Sretni se parovi svađaju oko kućanskih poslova i novca. Čuvaju tajne jedni od drugih, međusobno se živciraju i ljute. Pa, evo prave tajne sretnih parova: Nisu uvijek sretni, samo uspješno rade OVO!

atma.hr – 78
Sretni se parovi svađaju oko kućanskih poslova i novca. Čuvaju tajne jedni od drugih, međusobno se živciraju i ljute.

Pa, evo prave tajne sretnih parova: Nisu uvijek sretni, samo uspješno balansiraju između negativnog i pozitivnog. Psiholozi smatraju kako je moguće ostvariti uspješnu vezu samo ako su oba partnera voljna raditi na tome.

„Dobra“ svađa

Ne postoji mnogo parova koji su po cijele dane zajedno, koji vrijeme provode držeći se za ruke i zaljubljeno smiješe jedno drugom. U stvari, neki se parovi uspijevaju posvaditi praktički svaki dan, ali broj okršaja zapravo ne govori mnogo o nečijem odnosu.

Umjesto toga, način na koji se svađaju je ono što je zaista bitno.

U najvećem dijelu, uspješni parovi izbjegavaju dramatične svađe i pristupaju im konstruktivno jer znaju da ih međusobna optuživanja neće daleko dovesti.

atma.hr – 39

Posvećenost i zabava

Sretni parovi svako malo pokazuju male znakove nježnosti pa čak i u javnosti. Zabavljaju se zajedno, a ne nužno odvojeno. Nikad ne idu spavati ljuti i najviše od svega cijene vrijeme koje provode zajedno.

Sretni su parovi, jednostavno rečeno, posvećeni jedni drugima.

Stručnjaci se slažu kako će veza ili brak uspjeti ukoliko partneri imaju zajedničku perspektivu za koju su spremni žrtvovati i neke osobne potrebe koje im smetaju na putu. Iako se čini kako je predanost u odnosu očigledna, mnogi je uspiju predvidjeti.

Intimnost

Isto tako, iako nije apsolutni preduvjet, većina sretnih parova je posvećena i zadovoljavajućem intimnom životu. Svaki bi par trebao intimu postaviti visoko na ljestvici prioriteta i zaštiti ga od poslovnih i obiteljskih obveza. Intimnost između dvoje ljudi je itekako bitna u održavanju strasti i bliskosti.

naturala.hr

atma.hr – 78