Dobro došli u novu sezonu psihodramske grupe – vrijeme i mjesto za jedinstveni doživljaj rada na sebi, kroz otkrivanje vlastitih potencijala, uz grupu koja će vas na tom putu i podržati!
Tijekom cijelog listopada možete nam se javiti i prijaviti se na besplatan motivacijski razgovor kako bi se uključili u kontinuiranu iskustvenu psihodramsku grupu. Termini održavanja grupa:
1. grupa: svaki utorak, u trajanju od 18:45 – 20:45h
2. grupa: svaka prva subota u mjesecu u trajanju od 10-16h

Putovanje počinje sa prvim korakom. Stoga, zakažite svoj prvi individualni motivacijski razgovor i budite aktivni kreatori svojih iskustava, sudjelujući u vlastitom procesu promjene!

    „Ja nisam ono što mi se dogodilo, ja sam ono što biram postati.“
                                                                                                     – Carl Gustav Jung – 

ŠTO VAS OČEKUJE?
Sigurno, povjerljivo i dobronamjerno okruženje za osobni rad, u maloj grupi, do najviše osam članova.

TKO SU ČLANOVI GRUPE?
Grupa je namijenjena svim punoljetnim osobama koje su zainteresirane za osobni rast i razvoj, za sve one koji žele promijene u svom životu, bilo iz osobnih i/ili profesionalnih razloga, bez obzira na dob, spol, zanimanje ili stručnu spremu. Jednomjesečno okupljanje prikladno je za osobe koje iz nekog razloga (poslovnih i/ili obiteljskih obaveza, mjesta stanovanja…) nisu u mogućnosti organizirati se i dolaziti jednom tjedno.

KADA SE VIDIMO?
Prva grupa: Susreti grupe su svaki utorak (osim praznika i blagdana) od 18:45-20:45h.
Druga grupa: Susreti grupe se održavaju svaku prvu subotu u mjesecu od 10 – 16 sati (osim za blagdane ili praznike).
Tijekom ljeta predviđena je pauza od dva i pol mjeseca, a zimska pauza traje dva tjedna.

GDJE SE VIDIMO?
U prostoru Centra za savjetovanje i edukaciju „Balans“ koji je prilagođen za psihodramski rad. Nalazimo se u Novom Zagrebu, naselju Dugave pored Oktogona, na adresi: Hribarov prilaz 6.

KAKO SE PRIJAVITI?
Prije uključivanja u grupu obavezna je prijava na motivacijski razgovor, koji je  informativnog karaktera, a njegova svrha je međusobno upoznavanje. Dolazak na razgovor ne obavezuje vas da se uključite u grupni rad. Prema potrebi, mogući su dogovori za individualni psihoterapijski rad.
Podaci za prijavu:
ime i prezime,
godina rođenja,
broj mobitela i e-mail adresa,
zanimanje 

SNAGA PSIHODRAME
Uz pomoć psihodramskih kreativnih tehnika možemo uvidjeti vezu između nepovezanih iskustava koja se pojavljuju u obliku novih misaonih ideja, kako bi se omogućilo oslobađanje kreativnosti. Kreativan razvoj se zaustavlja zahtjevima da se ograniči mašta, dok se krećemo sigurnim, poznatim i prihvaćenim putovima. Razvoj kreativnosti bira nesigurne, neutabane staze – izvan zone komfora! Svaki pojedinac ga ima i može ga razviti i primijeniti u svakodnevnoj životnoj situaciji.
U tu svrhu psihodramska metoda koristi potencijal dječje igre – spontanost i kreativnost – koja se gubi tijekom odrastanja, a važna je u životu u svim novim i nepoznatim situacijama. Jacob Levy Moreno, idejni tvorac psihodrame, vjerovao je da se ljudi mogu osloboditi ustaljenih obrazaca i uloga, razvijanjem kreativnosti i spontanosti, kako bi se proširio izbor uloga s kojim osoba aktivno sudjeluje u životu. Iz toga proizlazi da je važan terapijski cilj u psihodrami povezati sjenovite sadržaje i iznova omogućiti snagu i sposobnosti za djelovanje.

„Kada priđemo blizu, zamijeniti ćemo naše oči. Ja ću gledati tebe tvojim očima, a ti ćeš gledati mene, mojim očima.“
                                                                                                                        – J.L.Moreno –

Voditeljice grupe:
Matea Krišto, rođena je u Zagrebu, 1981. godine, socijalna pedagoginja i psihodramska psihoterapeutkinja. Završila je petogodišnju trajnu stručnu edukaciju za psihodramskog psihoterapeuta. Od 2010. godine vodi niz psihodramskih radionica te kao psihodramska psihoterapeutkinja vodi iskustveno – terapijske psihodramske grupe. Djelatnica je Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica, gdje radi sa djecom i mladima s teškoćama u razvoju i djecom s posebnim potrebama. Provoditelj je rehabilitacijskog programa pri CZOO Velika Gorica.
Koraljka Rudančić, rođena je u Zagrebu, 1978. godine, psihodramska je psihoterapeutkinja s Europskim certifikatom iz psihoterapije (ECP) , terapeutkinja je Senzorno Inegrativne Ayres terapije i trenerica Neurolingvističkog programiranja. Djeluje i radi od 2007. godine u Centru za savjetovanje i edukaciju „Balans“ gdje vodi, u kontinuitetu, iskustvene – terapijske psihodramske grupe i individualnu psihoterapiju i savjetovanje za odrasle. Provodi individualnu i grupnu terapiju za djecu, adolescente i savjetovanje za roditelje i članove obitelji. Voditelj je tematskih edukativnih radionica i treninga za stručnjake koji rade u zdravstvu i/ili obrazovanju.
Prijavite se, upitajte i informirajte se na sljedeće kontakte:

      Koraljka Rudančić

Matea Krišto

Ako ste ikad pomislili o djelotvornoj kreativnoj metodi za stvaranje promjene o kojoj intenzivno razmišljate, onda je PSIHODRAMA pravi izbor za Vas!