atma.hr – 52
Najvrjednija stvar koju imamo u životu je svaki dragocjeni trenutak koji nam je Boga dao. Vrijeme je neprocjenjivo. Novac, posjedi ili čak ugled, ako se izgube mogu se teškim radom povratiti. Ali jedan potraćeni trenutak se ne može vratiti ni svim blagom svijeta.

Vrijeme i plima ne čekaju nikoga. Kao mala djeca u školi, samo čekanje da dođe vikend činilo se da traje stoljećima. Ali kako starimo, dani prolazi kao da su minute. Ubrzo se nađemo na pragu napuštanja ovog svijeta i ovog tijela. Pogledamo unatrag i pomislimo: “Gdje je otišao moj život? Čini mi se da je trajao tek trenutak!”

Stoga je bitno shvatiti vrijednost svakog trenutka. Kako upotrebljavamo svaki trenutak u svom životu najbitnije je razmatranje ljudske inteligencije. Trebali bi svaki trenutak iskoristiti na način da donosi dobrobit nama i svima oko nas. Drevni sveti tekstovi objašnjavaju da smo svakim izlaskom sunca korak bliže smrti. Ali za one koji svoje dragocjeno vrijeme koriste kako bi spoznali pravu svrhu života i da bi slavili imena Boga, svaki izlazak i zalazak sunca znači korak bliže vječnom životu.

atma.hr – 39

atma.hr – 39

Prethodna objavaDobili ste otkaz ili ga planirate dati? Pročitajte ovo…
Slijedeća objavaBoje
Radhanath Swami
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".