Art: Cameron Gray / ParableVisions.com

Misli i riječi su energija. Svima na raspolaganju. Ni pozitivna, ni negativna. Ovisi u koju svrhu odabireš i iznosiš energiju svojih misli i riječi. Smišljaš, biraš, odabireš, zračiš kroz njih. Zračiš kad samo misliš i šutiš. Zračiš kada izgovaraš, pišeš, slušaš ili čitaš.

atma.hr – 39

Misli i riječi možeš koristiti za stvaranje ili za razaranje. Nuklearna elektrana i atomska bomba, ista energija.  Pozitivno i negativno djelovanje.

Svaka odaslana misao ljubavi, naklonosti, suosjećanja, zahvalnosti, zdravlja, topline… odlazi direktno na svoje odredište i nepogrešivo stiže do cilja. Jednostavno je takvu bistru, pročišćenu, zdravu, ljubavnu… pošalješ nekome i nije tvoja briga hoće li i kako će cilj reagirati. Ne brine te hoće li ti biti uzvraćeno istom mjerom ili ne.

Ti šalješ misli-riječi ljubavne koje ne mjere, ne računaju i ne očekuju ništa za uzvrat. I osjećaš se dobro. A uvijek si najprvi koji koji osjeti blagodat svojih pozitivnih misli i riječi. Sve ostalo se samo nadovezuje na to u skladu s poslanim.

Nasuprot tome, svaka odaslana misao prezira, ljutitosti, zloće, ogorčenosti, zavisti, straha… stiže na odredište, do osobe, do cilja, samo i samo onda, kada i sami cilj ima struktutru koja je nalik odaslanim mislima. A kakva je struktura onoga čemu šalješ negativnu energiju?  To ne znaš. Možeš samo nagađati. A nagađanja nerijetko vode u zablude.

atma.hr – 75
Negativne misli i riječi koje ne nalaze na plodno tlo kod potencijalnog primatelja, jednostavno ostaju zalijepljene u energetskom tijelu, u auri samog pokretača. I osjećaš se popišano, iscrpljeno ili bolesno.

Misli su ti bljak i osjećaš se bljak.

Tražiš uzrok izvan sebe? Ili okrivljuješ sebe? Dva ekstrema, koji te vrte u krugu nerješavanja negativnosti i tvoje još veće osjetljivosti za psihonapade. Postaješ plodno tlo za negativnosti. Tako to ide i nikako drugačije. Pa se ti misli… Slobodno se zamisli o svom odabiru u ovom trenutku, sada.

Zato se kaže da je čisto srce i čisti um, najbolji način zaštite od neprijateljskih napada.

U dimenziji misli, ne postoje granice. Tvoje misli su čista energija koja se izražava riječima. Sve što je čovječanstvo ikada stvorilo, prije svega je bilo misao, ideja, vizija, slika stvorena u duhu stvaratelja.

Misli ne podliježu ograničenjima. Jedino ograničenje je ograničenost pojedine ili masovne vizije.

Treba li ti materijalizirani dokaz o tome? Ili je dovoljno da znaš da danas postoje bežični telefon i internet, što je mnogima do nedavno bilo nezamislivo? Je li to za tebe vrhunac dostignuća u ljudskoj komunikaciji? Stoji li iza svega neka moćna vizija? Postoji li nekakva još virtualnija, još nematerijalnija opcija razgovora i prijenosa energije?

Da. I to oduvijek. Ali ni ona ne stoji poput ustajale bare, i ona dalje teče, bistri, povezuje, stvara, napreduje….

atma.hr – 75
Misli se susreću s mislima. Duh odlučuje da li da ih manifestira u materijalnom ili ne. Što si više u skladu sa svojim mislima, a naravno i riječima, to jasnija je tvoja vizija. Što je jasnija tvoja vizija, to je manje prepreka za njeno ostvarenje, sve dok prepreke potpuno ne nestanu.

Negativne misli su prepreke. A što je za tebe negativno to ćeš otkriti. U skladu s prirodnim zakonima uzroka i posljedica u sebi.

Što želiš ostvariti? Što njeguješ, hraniš i zalijevaš?

Mir? A baviš se nemirima i svađama oko tebe.

Zdravlje? A baviš se bolestima ili živiš nezdravo.

Iskrenost? A lažeš, ili glumiš ili dumaš o neiskrenosti drugih.

Pravdu i dobro? A razmišljaš i govoriš o nepravdama, kriminalu, zlu i pokvarenosti, dajući im svoju pažnju (energiju) za hranu…. I opet vidiš da ne uspijevaš “popraviti” svijet oko sebe.  On i dalje piči po svome…  A ti ga nesvjesno podržavaš u tome…

44 AYURVEDA

banner za knjige AYURVEDA

I tako dalje. Koncentriraš li se više na ono što ne želiš, nego na ono što želiš da bude?

Jedan banalan, stari, nebrojeno puta dokazan primjer:

Probaj… Molim te da sada ne misliš na svoju majku. Jednostavno misli na nešto drugo, samo ne misli na svoju mamu!

I? Je li uspjelo. Nije. Ne mogu znati što misliš, ali je jednostavno nemoguće, prisutno i koncentrirano slušati, u ovom slučaju, čitati sugestiju,  a da ne činiš upravo ono što sam ti upravo (uzalud) sugerirala da ne činiš.

Tako to funkcionira.  Jednostavno je.  Ponekad ti misli jednostavno naviru, potaknute asocijacijama i ne možeš uvijek odabrati o čemu ćeš razmišljati. Jer si ljudsko biće koje sasvim prirodno reagira na riječi i zbivanja, a ne stvar koja stoji, šuti i ne misli i ne reagira.

Ali možeš odabrati frekvenciju svojih misli, možeš odabrati kvalitet izgovorenih i napisanih riječi, a usput i kvalitet odaslane energije. Za dobrobit (ili nedobrobit) svoju i svega onoga što tvoje misli i riječi dotiču…

magicus