Bhagavad-Gita nas uči da je svako živo biće dio Boga, baš kao je i svaka sunčeva zraka dio Sunca.

Kad otkrijemo Božju ljubav koja je u našim srcima, vidimo neodvojivi dio Boga u srcu svakog živog bića – muškog ili ženskog; crnog, bijelog, crvenog, žutog ili smeđeg; Hindusa, Muslimana, Kršćanina, Židova; Pakistanca, Indijca, Izraelca ili Palestinca.

To su sve privremene tjelesne oznake koje se neprestano mijenjaju.

One su poput odjeće na tijelu.

atma.hr – 52
Kad istinski razumijemo vlastitu dušu i naš odnos s Bogom, možemo identificirati dušu u svakom živom biću i vidjeti njen odnos s Bogom.

Tada, umjesto mržnje postoji ljubav, suosjećanje.

I ta je ljubav fundamentalna i najveća potreba na svijetu.

Radhanath Swami

banner za knjige JA SAM TO
Prethodna objavaPoruka Dana 24.04.2022.
Slijedeća objavaKundalini yoga i kundalini yoga za žene – online 
Avatar photo
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".