Foto: commons.wikimedia.org

Zakržljala tijela koja je bolest dokrajčila, živina toliko genetski modificirana da ne može uspravno stajati zbog nepravilnog razvoja uslijed tovljenja i hormona rasta koje dobivaju. Zbog toga im noge stoje neprirodno, a životinje samo sjede, odnosno ustaju samo da bi jele. Na snimci se može vidjeti velika hrpa mrtvih pilića koji su uginuli nakon pucanja nogu. To se radi kako bi pilići imali neprirodno velika prsa — najskuplji i najtraženiji dio njihovog mesa.

atma.hr – 52
Pilići koji se uzgajaju isključivo za prehranu, posebno za restorane brze hrane pronađeni su u užasnim životnim uvjetima — udareni u vrat, paralizirani i deformirani.

Istraga je konkretno o pilićima koji se uzgajaju za poznati Fast food brand u Velikoj Britaniji — „Nando’s“, a aktivisti tvrde kako situacija sigurno nije drugačija ni sa drugim lancima brze prehrane. Tajne snimke, nastale na tri farme u Engleskoj koje snabdijevaju fast food restorane Nando’s, također prikazuju mlade piliće bačene u kante nakon što su ubijeni, a razlog je što su proglašeni bolesnima ili presporo rastu.

Kosti pucaju zbog prebrzog tovljenja

Kako prenosi portal „Express“, pilići su imali razne poremećaje koštanog tkiva i zglobova, a način na koji su tretirani je ilegalan i protiv svih zdravstvenih standarda.

Društvo za zaštitu životinja „World animal protection“ razotkrilo je zastrašujuće uvjete u velikim farmama koje drže na tisuće pilića. Iz lanca restorana su odgovorili kako će pomnije istražiti svoje dobavljače i uvjete u kojima se uzgajaju životinje.

Svjedoci su vidjeli piliće s neprirodno ispruženim nogama, znakovima koštanih deformacija izazvanih prebrzim povećanjem tjelesne težine, a neki su imali teška oštećenja kičme koje je prouzrokovalo paralizu.

atma.hr – 52
U jednom trenutku na snimci se vidi kako ih radnik na farmi ubija zamahujući im prema vratu, a pilići su snimljeni kako se bacaju u kante ili kolica nakon što su ubijeni. To nije u skladu sa standardima eutanazije koje je propisalo udruženje „Humane Slaughter Association“.

„Smatramo da je važno da kupci vide istinu o hrani koju jedu, kako ona nastaje i koliko u tome ima životinjske patnje, da ne pričamo o tome koliko takvo meso može biti zdravo“, rekao je Jan Vudherst, koji je otkrio da su iz „Nando’s“ restorana odbili komentirati ove snimke.

Ne mogu ni stajati

Zakržljala tijela koja je bolest dokrajčila, živina toliko genetski modificirana da ne može uspravno stajati, truli leševi — zvuči kao scenarij za horror filmove, ali zapravo je stvarnost na brojnim farmama za uzgoj mesa širom svijeta.

Živina je sve podložnija raznim bolestima jer im je zbog genetskih modifikacija oslabljen imunitet, a brojne životinje ne mogu ni uspravno stajati zbog nepravilnog razvoja uslijed tovljenja i hormona rasta koje dobivaju.

Zbog toga im noge stoje neprirodno, a životinje samo sjede, odnosno ustaju samo da bi jele.

Na snimci se može vidjeti velika hrpa mrtvih pilića koji su uginuli nakon pucanja nogu. To se radi kako bi pilići imali neprirodno velika prsa — najskuplji i najtraženiji dio njihovog mesa.

sputniknews.com/novi-svjetski-poredak