Foto: pixabay.com

Venera je u znaku Ovna do 18.6. po pitanju ljubavi, Venera je u najstrastvenijem sazviježđu Barani i ona u ovom položaju daje ekstremnosti po pitanju strasti. Stoga, u odnosima tražite ravnotežu jer možete željeti puno, a niste spremni dati isto toliko, točnije, većina želi promjene, ali se ponašaju isto, što onda stvara frustraciju.

atma.hr – 52
Kada kažemo strast onda se malo kada misli da se iza nje kriju mnoge projekcije koje osjećate kod partnera. Na dubljoj razini po pitanju strasti se ne radi o fizičkoj privlačnosti već o unutarnjoj, a ona može biti različita. Od karmičkih susreta, projekcija onoga što ja želim biti i što jesam i što je utjelovljeno u toj osobi prema kojoj osjećam strast. Ipak, kako bi uveličali sebe, mi mnoge veze zovemo velikim ljubavima, a ustvari se radi o strasti. Strast nastaje iz želje za moći kao prvotnim oblikom izražavanja čovjeka u njegovom otkrivanju sebe. Zato je Venera u Ovnu više sklona da se izvana prezentira kao najbolji i najveći ljubavnik ili ljubavnica. Spremnost dokazivanja je velika jer ne postoji unutrašnji sadržaj koji se stvara kroz godine odnosa i rada na sebi. Zato tantra kaže da se nakon šest godina partneri počinju seksualno otvarati jer se nakon godina stvorila intimnost i povjerenje u partnera, dok mi kao Zapadnjaci takvu ljubav ne cijenimo. Rahu s Venerom donosi dodatnu strast tako da ovo kratko razdoblje donosi jake projekcije prema suprotnom spolu.

Venera u Biku nakon 18.6. odlična je za odnose, ali i kreativnost ako ovaj aspekt tumačimo općenito. Venera u Biku najviše djeluje na pet osjetila ili na fizičku razinu dok u vodi djeluje na šesto osjetilo ili intuitivnu razinu. To znači da ovdje Venera u ljubavi traži ugodu, a u materijalnom želi stan ili kuću, kao i ugodno uređenje doma. Ona u ovom znaku želi: senzualnost, stabilnost i zadovoljstvo.

banner za knjige stvorite novo ja

Svi maštaju o ljubavi bez spoznaje, ali to je kao da želimo ljepotu, ali ne želimo njen sadržaj, a kada vidimo sadržaj onda se vraćamo na sigurne pozicije u kojima govorimo kako nam veza ne valja i kako je partner kriv. No, istina jest da je zaljubljenost ulazak u svijet ljubavi, da se radi o inicijaciji koju ova kombinacija stvara jer Venera u Biku traži dugotrajnost i dokaze ljubavi kroz djela. Bez stabilnosti nema ni intimnosti, to su pravila koja su skrivena u svakom pravom odnosu.

Nikola Žuvela, jyotish savjetnik i terapeut
http://vedski-jyotish.net/

Prethodna objavaIndijanske mudrosti – Ponašajte se dobro prema Zemlji, ona vam je posuđena od vaše djece!
Slijedeća objavaOno smo što mislimo
Avatar photo
Rođen sam 1975. godine u Zagrebu. Nakon srednje škole upisujem Filozofski fakultet kojeg završavam 2000 godine. Od 1992. godine se bavim meditacijom, studiranjem Zapadne i Istočne filozofije, psihologije, te na tu temu završavam doktorski studij, objavljujem knjige, znanstvene radove. Zapadnom astrologijom se bavim od 1997. godine do 1999.g., a nakon toga završavam studij jyotisha 2000.g. O jyotishu objavljujem mnoge članke (Vjesnik, Multikulturalni časopis, Grombol, Sensa). Od 2002. godine sam instruktor yoge, te podučavam tehnike meditacije. Također, vikendom održavam slijedeće radionice: Deprogramiranje odnosa, radionice o odnosima i samopouzdanju kao i individualna i grupna savjetovanja za one koji imaju poteškoća u braku ili vezi. Završio sam doktorski studij, smjer filozofija na temu filozofije i nesvjesnog. Također, sam objavio knjige: Jyotish i djelovanje Shanija, Nesvjesno u filozofiji Istoka i Zapada, Buđenje, Jedan muškarac i jedna žena, Katalog samozavaravanja, Muškarac i žena u procjepu. Dvadesetpet godina iskustva te dugogodišnjih konzulatcija kao i stručno obrazovanje nudi vam mogućnost da dublje zađete u obrasce koji se skrivaju iza vaših odnosa.