Nakon cijelog dana provedenog s partnerom, gdje on stalno ima tu “teško mi je” energiju, dođemo negdje na neku plažu. Negdje kod mora, ali na obali netko ga lupi u prsa i on se krene gušiti, ne može udahnuti i uskoro će umrijeti ako neko ne pomogne. Nitko ne reagira. Ja mu upuhujem zrak kroz usta i on preživi. Poslije mu govorim mu kako bi trebao čitati duhovnu literaturu. 

atma.hr – 75
Disanje je osnovni princip života, dok dišemo mi smo u ovom fizičkom obliku postojanja. U onom trenutku kada više ne dišemo – umiremo. Kvaliteta disanja određuje našu kvalitetu života što definiramo raznim terminima kao što je npr. disati punim plućima. Pluća pokazuju koliko mi participiramo u samome životu, da li smo protočni za Život, sudjelujemo li u razmjeni davanja i primanja, možda život uzimamo samo djelomično (plitko disanje) ili zaustavljamo svoje disanje postajući pasivni akter života. Umjetno disanje je čin pomoću kojega nekoga pokušavamo održati na životu, spašavamo život i na neki način opiremo se pokretu smrti.


Widget not in any sidebars

Muški lik s kojime provodite dan ima energiju „teško mi je“, a muški aspekt predstavlja aktivnu snagu koja nam je u životu potrebna da bi ostvarili ono što želimo, kako bi posegnuli za onim što nam je potrebno, on nas drži aktivnim igračem života. To je princip života koji nam dolazi preko oca i muške linije, prihvaćajući oca i kako je Život preko njega došao do nas mi primamo taj aspekt života.

Pitanje je što je s tim aspektom vašega bića? Koliko imate snage da odaberete ono što želite? Da maknete iz svoga života ono što ne želite? Kakav je „udarac“ taj dio Vas doživio ili što se je dogodilo da se je krenuo gušiti? Kome vi zapravo pokušavate pomoći?

Zanimljivo je kako se je taj udarac dogodio na plaži, na mjestu gdje se susreću podsvijest (more) i svijest (kopno). Ono što se događa u našem životu i pojavljuje kao nekakav simptom dolazi kao prilika da povratimo našu cjelovitost i da u naše živote uvedemo ono što smo negdje putem izgubili. Radeći na tome, taj udarac može postati prilika da se ponovno vratimo u život, da pronađemo ono što nam je potrebno ili što smo stavili u neke udaljene kutke našega bića. To je prilika za unutarnje iscjeljenje kako bi u sebi pronašli ono što nam sada za konkretan život treba da se maknemo s mjesta neprotočnosti, jednosmjernosti i  neostvarenja.

Značenje sna zna samo osoba koja ga je sanjala. Ovo je promišljanje i meditacija nad snom, koji kada se podijeli postaje od kolektivnog značaja i poprima poruku za svakoga tko ga čuje. Ove su neke moguće smjernice, a svatko u dubini sebe zna poruku koju mu duša šalje za konkretnu životnu situaciju u kojoj se nalazi.

atma.hr – 61
Pošaljite nam svoj san

Ukoliko imate neki san nad kojim bi htjeli čuti promišljanje, pošaljite ga na [email protected]. Uz san napišite osnovne podatke o sebi (god, spol i koja je trenutna životna situacija u kojoj se nalazite), ovi podaci neće biti javno objavljivani. Od pristiglih snova odabrani će biti interpretirani. San je poruka duše, jedno od najvrjednijih alata koje ljudsko biće posjeduje. On često postaje konkretan vodič i daje nam jasne poruke i smjernice. Iskoristite svoje snove, svoju unutarnju mudrost koja vas posjećuje u noćnim satima.

Antonio Mrzlić, gestalt psihoterapeut
www.amrzlic.com 

63 PLACEBO

banner placebo