Oni koji kažu da su veze trenuci blaženstva i euforije, ne griješe; oni samo zaboravljaju puno toga. Jer, u dobroj vezi ima negativnih osjećanja koliko ima i pozitivnih. Samo što ta negativna osjećanja nisu negativna na način na koji ste ih doživjeli ranije. Osjećate ih na sasvim novi način. Osjećate tugu, ali ona dolazi iz duboke čežnje. Osjećate strah, ali po prvi put, to je strah koji se javlja kada krajnje i potpuno ovisite o drugome. Osjećate se kao da ste slijepi, ali savršeno dobro vidite.

O ovim negativnim osjećajima ne priča se često, jer ona mogu biti odbojna, kada se izvade iz konteksta. Ali najbolja veza je ona u kojoj sve osjećate. Veza je vrtuljak emocija. Konstantno saznajete i učite nešto novo, ne samo o partneru već i o sebi. I, na kraju, ukoliko niste iskusili sljedećih osam stvari u vezi, onda ona nije ni bila prava veza.

Nervoza

Trema, leptirići ili osjećaj mučnine kada se ne čujete s partnerom.

Tuga

Za partnerom, zbog onoga što ste rekli, zbog onoga kada ste bili okrutni. Tuga i bol dio su veze i ključni su kao i blaženstvo i euforija.

Bijes

U iskrenom odnosu neminovne su i “iskrene” nesuglasice. Argumenti, zagrijane diskusije i napadi bijesa nezaobilazne su nuspojave strasti.

Svađe nikada nisu isprazne. One su pune svrhe i težine. Parovi u zdravim vezama ne svađaju se zbog pažnje ili drame već zbog rješavanja problema.

Umor

Zbog neprospavane noći. Od vremena provedenog u učenju o vašoj vezi. Od davanja svega osobi kojoj biste dali sve.

atma.hr – 52
Nelagodnost

S poštovanjem i obožavanjem javlja se i blaga neurotičnost. Ne možete voljeti nekoga, a da od njega istovremeno nemate i blagi strah, zbog moći koju ta osoba ima nad vama.

Frustracija

Kada vam se ne javi već neko vrijeme, kada vam nedostaje i ne možete učiniti ništa po tom pitanju, kada poželite da on sve doživi s vama.

Frustracija se ne mora odnositi na partnera već na to što on nije s vama.

atma.hr – 52
Naivnost

Kada je riječ o vezama, onda nije riječ o tome tko je u pravu već o tome da shvatite da možete pogriješiti. Riječ je o učenju, rastu i razumijevanju da ne znate sve. Riječ je o onome što vi imate naučiti partnera, ali i učiti od njega. Vas dvoje skupa istražujete svijet oko vas, dopuštajući lekcijama i iskustvima da vas još više približe jedno drugom.

Ranjivost

Dali ste svoje srce partneru i nadate se da ga on neće slomiti. Dali ste mu više od onoga što ste mislili da mu možete dati i nadate se da to neće otići u zaborav. Koliko god da ste dobri prijatelji, jasno vam je da postoji blaga šansa da postanete ljuti neprijatelji. Ova ranjivost vremenom može izblijediti, ali uvijek će se nalaziti negdje u pozadini vašeg uma. I to je dobro.

Autor: minimagazin.info