Image by julos on Freepik

Čovječanstvu se više ne može vjerovati u pitanjima prehrane (kao i u mnogim drugim stvarima). Ako ljudsko stado proizvodi i konzumira u velikim količinama nešto što ga ubija, onda mu se, jasno, ne može vjerovati. Pa, kako vjerovati narkomanu, na primjer?

atma.hr – 52




Kako biste izvukli stvarne koristi od odabranog stila prehrane, morate imati osnovnu kulturu prehrane. Morate shvatiti da tijelo nije peć lokomotive i gurati sve u njega bez promišljanja i analize, u nadi da će “sve izgorjeti”, to je jednostavno glupo. Tijelo ima određenu granicu sigurnosti, ali ne neograničenu, tako da ipak morate malo razmisliti. Ako se kultura svede na koncept sažvači nešto i nekako, onda će neizbježno doći do problema.

Ako ne želite znati čime se i kako možete hraniti, a čime i kako ne možete, idite u bolnicu ili ravno na groblje. Stvarno, upravo to. Postalo je nemoguće osloniti se na iskustvo i zdrav razum čovječanstva. Čini se da je točka bez povratka prijeđena.

Otkako je čovječanstvo prešlo na bijelo brašno, margarin i umjetni kvasac, zdrav razum više ne vrijedi. Margarin, kao čisto sintetski proizvod, zamagljuje um. A kvasac, kao vanzemaljski oblik života (u suštini čudovište), integrira se u tijelo i kontrolira svijest tako da se želi jesti upravo ono što čudovište treba.

Za referencu, s bijelim brašnom kuhanje je dovedeno do krajnosti. Ono najvrjednije u žitaricama je u klici i ljusci. Vrhunsko bijelo brašno dobiva se čišćenjem zrna pšenice od ljuske i klica. Tako se uklanja sve vrijedno, a ostaje samo mrtvi dio koji se uglavnom sastoji od škroba. Jetra se začepi masom nalik na lož ulje, škrob se taloži u tijelu u obliku sluzi, a stijenke crijeva začepe se plakom.

Margarin (trans masti) proizvodi se od rafiniranog biljnog ulja drugog prešanja, koje se proizvodi pomoću kemijskih otapala. Rafinirano ulje se zatim zagrijava i hidrogenira propuštanjem vodika kroz njega. Rezultat je mješavina trans izomera nepoznatih prirodi, koja ima konzistenciju mekog plastelina i odvratnog mirisa i boje.

Kako bi se tom “proizvodu” dale komercijalne kvalitete, tu se dodaje hrpa drugih kemikalija. Transmasti su izuzetno toksične i imaju tendenciju nakupljanja u tijelu, uzrokujući niz opasnih bolesti: stres, aterosklerozu, bolesti srca, rak, pretilost, bolesnu djecu, oslabljen imunitet, slabu potenciju itd.

atma.hr – 52




Koje su štete od umjetnog kvasca:

– To su tijela strana bića – gljive. (Zamislite da gljiva živi u vašem tijelu!)

– Sam kvasac tijekom pečenja ugine, ali njegove spore ne.

– Sposoban je prodrijeti u krvotok, a time i u sve organe.

– Tijekom svojih životnih procesa oslobađaju mikotoksine.

– Nakon što uđu u tijelo, počinju preuređivati ​​cijeli okoliš po svojoj mjeri.

– Simbiotska (zdrava) mikroflora je potisnuta, a patogena mikroflora buja.

– Tijelo postaje lako dostupno stranim bakterijama i virusima.

– Stvaraju se idealni uvjeti za razvoj stanica raka.

Zašto ovo govorim, da se čovječanstvu više ne može vjerovati u pitanjima prehrane (kao i u mnogim drugim stvarima). Ako ljudsko stado proizvodi i konzumira u velikim količinama nešto što ga ubija, onda mu se, jasno, ne može vjerovati. Pa, kako vjerovati narkomanu, na primjer?

Osoba koja je u nevolji ne vidi problem, ili ga ne želi vidjeti. A problematično društvo još više ne želi vidjeti svoje probleme, ili ih čak ne može vidjeti, budući da je u iluziji sigurnosti stada. Dakle, napokon su uvidjeli da “pušenje ubija” nakon što su duhanu počeli dodavati kemikalije, a kao rezultat toga počeo je ubijati još više. Ali isti natpis – “ubija” – može se pouzdano primijeniti na svu sintetiku supermarketa. Iluzija smiruje samo zato što ubija polako i neprimjetno.

atma.hr – 52




Ljudi ne primjećuju da obolijevaju i umiru na najgluplji način – zbog elementarne nekulture prehrane. Od trenutka kada su se te tri glavne komponente pojavile u prehrani – bijelo brašno, margarin, kvasac – kultura je završila i počela je matrica.

Ove komponente su uključene u sve najčešće i svakodnevne proizvode – peciva. Ovo je kao osnova matrične sheme (ne kulture) prehrane. Glavno je postaviti temelje da ljudi izgube razum, kao u bajci o Sinbadu Moreplovcu. Tada im neće biti jasno zašto se razbolijevaju i umiru, i uopće koja je svrha svega toga. Na farmi stoka ne razumije čime i zašto je hrane.

Pa tako je i ovdje, jedina razlika je što nije u pitanju matrix, već ljudi koji sami grade vlastitu farmu, i postaju sve sofisticiraniji u prehrambenim tehnologijama kako bi svojim tijelom i umom ispunili ciljeve matrice.

Temeljna načela kulture prehrane

1. Glavno načelo je da proizvodi moraju biti prirodni

To znači bez GMO-a, kvasca, kemikalija, sintetike. U supermarketu jedva da možete pronaći 1-5% onoga što se može svrstati u prirodne proizvode. Proizvod koji je “zarobljen i zakopan” na dugi rok trajanja ne može se smatrati prirodnim. Aditivi koji se pretvaraju da su “identični prirodnim” također su sintetski, bez obzira kako su dotjerani.

Jesti “dugotrajno” povrće i voće iz supermarketa je čista ludost. Ne postoji ništa gore za tijelo od sintetskih (umjetno sintetiziranih) toksina. Tijekom milijardi godina evolucije priroda je osigurala sve osim ovoga.

Kad bi tijelo moglo govoriti, reklo bi: možete me izgladnjivati, mučiti pretjeranim tjelesnim naporom, bacati me na vrućinu ili hladnoću, možete me tući, mučiti pa čak i rezati, sve ću izdržati.. .. ali ako me otruješ, budalo jedna, bit će loše, jako loše – sve će jednostavno završiti vrlo loše.

atma.hr – 52




2. Prehrana mora biti stalna i nepromijenjena

Kuhinja (skup proizvoda i načina njihove pripreme) trebala bi biti neka vrsta ustaljene konstante. Općenito, prehranu ne treba naglo mijenjati, kao što je, primjerice, skakanje s jedne nacionalne kuhinje na drugu bez posebne potrebe.

To je uglavnom zbog crijevne mikroflore, koja je prilagođena za probavu ove ili one hrane. Obnavlja se sporo i možda će trebati mjeseci da se prilagodi.

Stoga bi svaki prijelaz trebao biti gladak i postupan. Ako govorimo o prelasku na živu prehranu, onda tu nema žurbe, jer se dodaje još jedan faktor – pojačano čišćenje organizma. Dakle, u modernim uvjetima, a posebno za mlade ljude, bolje je pripremati se ne mjesecima, već godinama.

3. Prehrana treba biti što raznovrsnija

Jela bi trebala biti što jednostavnija i jednosložna, da se sastoje se od sličnih sastojaka. Bolje je jesti i više, ali samo jednu stvar odjednom.

Ako želite pojesti raznu hranu, znači da vašem tijelu nešto nedostaje. Na primjer, mozak troši više od četvrtine ukupne tjelesne energije i za funkcioniranje mu je potreban lecitin. Čokolada sadrži lecitin, ali povrće i voće ne – to je ono što želim. Ali zašto se prejedati čokoladom ako su mahunarke pune istog lecitina?

atma.hr – 52




4. Hrana bi trebala biti zabavna

Ljudski mozak je dizajniran na ovaj način – treba imati zadovoljstvo. Ako nema zadovoljstva, ne proizvodi se serotonin i onda je sve loše. Ako užitka nema, mozak će ga tražiti pa tako i među umjetnim stimulansima. Hrana je jedan od glavnih užitaka, treba biti ukusno pripremljena.

Ako je ono što jedete zdravo, ali neukusno, stalno ćete željeti nešto drugo što je možda nezdravo, ali ukusno, i ta će se muka nastaviti sve dok mozak ne dobije svoju porciju zadovoljstva.

Dakle, ne trebate se upuštati u mazohizam, ne morate žvakati samo zelenu salatu kao krava, trebate tražiti jednostavne, ali ukusne recepte, i dobiti ne samo dobrobiti, već i zadovoljstvo – to je kultura žive prehrane. Živa hrana može i treba biti ukusna.

5. Izbjegavajte umjetne stimulanse i relaksanse

Ako prilično konzumirate ovakve stvari, morat ćete platiti s kamatama. Odnosno, od nečeg umjetnog uvijek je manje koristi nego štete. U početku će biti bolje, a onda će biti još gore. Depresija i napadaji panike su bolesti nove generacije. Ne uzrokuje ih ništa više od kemijskih komponenti u proizvodima.

Kemija uzrokuje izmijenjeno stanje svijesti, u ovom ili onom stupnju, ali uvijek. Također uzrokuje trovanje, unatoč činjenici da su toksini “spakirani u bačvama”.

atma.hr – 52




Možete postaviti pitanje: što je umjetno u kavi i čokoladi. Ako su ekološki prihvatljivi, prirodni, onda vjerojatno ništa, ako je umjereno.

Ali prirodnu kavu i čokoladu sada je teško pronaći. Ovo je veliki biznis, sve plantaže se jako zalijevaju kemikalijama, a da ne govorim što se dodaje u konačni proizvod.

Šteta nije čak ni u samom kofeinu, već u pratećoj kemiji. Najbolji i najsigurniji stimulans su sirova zrna kakaovca. Možete ih jednostavno žvakati, napraviti kakao ili čokoladu, slatkiše. Učinak se osjeti odmah, i to bez posljedica.

Vadim Zeland

ATMA/econet.ru/Pripremila: Suzana Dulčić