Boho background vector created by Vectonauta - www.freepik.com

Ovnovi, sezona Djevice 2023. će za vas biti intenzivna. Možda ćete otkriti da je vaš život pomalo turbulentan pod ovom energijom. Napori da se krene naprijed možda se također neće činiti tako lakima, međutim, potrebno je donijeti neke velike odluke i raščistiti neke stvari. Ovo je prilika za vas da stvorite nove temelje za više usklađen život i bez stvari koje vas vuku prema dolje. Zadržite vjeru! Škorpioni, najbolje je ne donositi velike odluke koje bi mogle promijeniti život kad imamo toliko retrogradne aktivnosti. Naravno, nemamo uvijek izbora po tom pitanju, ali ako se osjećate zbunjeno kako postupiti i imate mogućnost čekati, najbolje je zajahati valove i vidjeti kamo će vas odvesti.

atma.hr – 52
Ovan

U ovom periodu mogli biste se naći u modusu dubokog razmišljanja. Možda ćete se osjećati povučenije nego inače i zateći se da malo pomnije ispitujete stvari. Plavi Mjesec u znaku Riba 31.8. može biti posebno pokretač za vas, dok prolazite kroz neke duboke probleme i pitanja koja su možda zahtijevala vašu pozornost već neko vrijeme. Možda ćete pod ovim punim Mjesecom morati donijeti odluku o tome kako želite nastaviti, a ta odluka može zahtijevati od vas da se oprostite od nečega ili da prekinete s nečim što vam više ne služi.

Ovu odluku nećete olako prihvatiti, zapravo, čini se da je potrebno mnogo promišljenog razmatranja da biste se snašli u ovoj situaciji. Ako se nađete izgubljeni u svojim mislima – što se vrlo lako može dogoditi s Merkurom, planetom koji vlada našim mislima u retrogradnom smjeru, obratite se svom srcu i vidjet ćete da već znate put. Ako trebate dodatne upute, razmislite o tome kako možete preuzeti odgovornost za sebe u ovoj situaciji. Koja je najodgovornija i najpraktičnija odluka koju sada možete donijeti za sebe?

Čini se da bi vam ovaj pristup mogao pomoći da upravljate energijama. Morate se ojačati i preuzeti odgovornost za vlastitu dobrobit i brigu o sebi, a ako to bude vaša motivacija, možda će vam biti lakše postavljati granice i donositi odluke. Zapravo, postavljanje i poštivanje vaših granica također je fantastičan način da se krećete kroz bilo koju potencijalno ljepljivu energiju koja se uzburkava pod ovim Plavim Mjesecom.

Dok ulazimo u rujan/septembar, Venera, planet ljubavi i odnosa, konačno silazi sa svog retrogradnog puta. Ovaj izlazak Venere iz dubina svoje retrogradnosti može donijeti određenu jasnoću oko situacije u vezi. Ako ste sredinom srpnja/jula imali posla sa značajnim problemom u vezi, mogli biste otkriti da se slične teme vraćaju. Kiron, asteroid poznat kao ranjeni iscjelitelj, putuje retrogradno u vašem znaku i približava se sjevernom čvoru.

Bez previše tehničkog zalaženja, ovo je dugotrajno putovanje za vas tijekom nadolazećih godina na kojemu ćete doista biti vođeni da prođete transformativno putovanje iscjeljenja. Ovo putovanje će iznijeti rane na površinu i možda će se pojaviti problemi s iscjeljivanjem, međutim, također ćete otkriti kako iz njih crpite novu snagu i mudrost.

Prisutnost sjevernog čvora pojačava ovo putovanje i ukazuje na određenu razinu sudbine i svrhe duše koja je dodana u mješavinu. Također, obratite pažnju na nadolazeće pomrčine u Ovnu i Vagi. Ove će pomrčine trajati sljedećih godinu dana i bit će portali za ovo putovanje kroz koje prolazite. Mars, vaš vladajući planet, sjedit će u suprotnom znaku Vage veći dio sezone. Ovaj vam položaj zapravo može dati veliku energiju i možete se osjećati visoko motiviranima da obavite stvari.

Ovo će biti dobrodošla energija, budući da imamo nešto spore energije koja dolazi sa svih retrogradnih planeta. S Marsom u ovoj poziciji, možda će vam biti lakše delegirati ili raditi s drugima. Ovo je također dobar podsjetnik da zatražite pomoć ako vam je potrebna, ne morate sve učiniti sami, i zapravo, vidjet ćete da će timski rad doista učiniti da san radi pod ovom energijom!

Kako se sezona Djevice bliži kraju, imamo Mladi Mjesec u znaku Djevice 15. rujna/septembra. Ovaj mlad Mjesec je prekrasno vrijeme da obavite stvari, stvorite nove rutine i razmišljate o svom zdravlju i blagostanju. Retrogradni Merkur može biti aktivan pod ovim mladim Mjesecom, bacajući pokrivač magle i neizvjesnosti, ali ako se držite onoga za što znate da je istina, trebali biste se lakše snalaziti.

Ako primite bilo kakve informacije oko ovog mladog Mjeseca, osobito u vezi sa zdravstvenim pitanjem, moglo bi biti još toga u priči pa svakako nastavite istraživati ako vam se čini točnim. Sve u svemu, sezona Djevica 2023. je intenzivna. Možda ćete otkriti da je vaš život pomalo turbulentan pod ovom energijom.

Napori da se krene naprijed možda se također neće činiti tako lakima, međutim, potrebno je donijeti neke velike odluke i raščistiti neke stvari. Ovo je prilika za vas da stvorite nove temelje za više usklađen život i bez stvari koje vas vuku prema dolje. Zadržite vjeru!

atma.hr – 52
Bik

U posljednje vrijeme se događa toliko kozmičke energije u vašem kutu zodijaka! Stvarno ste primali testove iz Svemira u posljednjih nekoliko godina pa ako ste se pitali što se događa, znajte da niste sami! Uran, koji je trenutno na turneji kroz Bika, postat će retrogradan 28.8.. S retrogradnim Uranom, možete osjetiti da zamah počinje usporavati. Možda će biti teže napraviti promjene koje želite ili ćete možda morati kopati po prošlosti prije nego što možete krenuti naprijed. Stvari mogu djelovati maglovito ili zbunjujuće, ili možete osjećati da se vrtite u krug!

Retrogradni Uran je najintenzivniji onog dana kada se dogodi pa biste trebali primijetiti kako stvari popuštaju kako se više udaljavamo od ovog datuma. Također pomaže prisjetiti se da je Uran Veliki Buditelj, što znači da sve što izađe na površinu, često je tu da nas probudi za novu i višu istinu.

S uključenjem Urana, često moramo promijeniti svoju perspektivu i napraviti neke promjene. Ove promjene možda već neko vrijeme prevladavaju u vašem životu. Možda vam se čini da se sve promijenilo i da ništa nije stabilno! To definitivno može biti djelo Urana, ali na kraju će se stvari posložiti i vidjet ćete da se vaš život oblikovao u nešto više usklađeno.

Plavi Mjesec u Ribama 31.8. je rijetka kozmička poslastica! Mjesec zapravo neće biti plav, ali dobiva ovo ime kada imamo dva puna Mjeseca u istom kalendarskom mjesecu. Ovo je vrlo rijetka pojava i posebna je pojava koju treba uzeti u obzir! Možda ćete se morati baviti oslobađanjem pod ovim punim Mjesecom. Vjerojatno otpuštate stvari koje su vas spriječile da se osjećate slobodnima da budete ono što jeste. Također možete osjetiti potrebu da se oslobodite nekih prijateljstava ili možda nekih nesigurnosti koje su vas blokirale u uspostavljanju veza s drugima.

Alternativno, ovaj pun Mjesec bi vas mogao potaknuti na razmišljanje o tome što je sljedeće za vas kada su u pitanju vaši snovi i ciljevi. Možda ste morali staviti svoje snove na čekanje dok zarađujete novac, podižete obitelj ili se brinete za one oko sebe. Možda ste imali malo vremena za razmišljanje o svojim snovima sa svime što se događalo. Ovaj Pun Mjesec je odlično vrijeme da upotrijebite svoju maštu i razmislite o tome čemu biste voljeli posvetiti svoje vrijeme.

Ovo je sjajno vrijeme da se vratite projektima, hobijima ili čak karijeri koja vam se čini uzbudljivijom i usklađenijom. Ako trebate vratiti svoju iskru, ovaj pun Mjesec osvjetljava put; samo morate napraviti taj prvi korak! Kako prelazimo u rujan/septembar, Venera završava svoje retrogradno putovanje.

Retrogradna Venera je vrijeme iscjeljivanja i buđenja srca. Sada kada se njezino putovanje završava, možda ćete se osjećati malo otvorenije ili sigurnije u pogledu veze, svojih vrijednosti ili novčanih problema. Venera je vaš vladajući planet pa ćete vjerojatno osjetiti ovu energiju blizu svog srca.

Kako se sezona Djevica bliži kraju, 15.9. imamo mladi Mjesec u znaku Djevice. Ovaj Mladi Mjesec je prilika da se usredotočite na unošenje radosti i mekoće u svoj život. Prošli ste kroz toliko toga, a ovaj mladi Mjesec je vaša prilika da upijete malo brige o sebi i da jednostavno nađete vremena za jednostavne užitke u životu. Iskoristite ovaj mladi Mjesec kao svoju inspiraciju da učinite nešto za sebe i da vam unutarnje blagostanje bude prioritet broj jedan.

atma.hr – 52
Blizanci

Kako počinje vladavina Djevice 23.8., vaš vladajući planet, Merkur, postaje retrogradan. Retrogradni Merkur može utjecati na vaše raspoloženje, proces razmišljanja i sposobnost komunikacije, ali ne nužno na loš način! Retrogradni Merkur zapravo nas može učiniti intuitivnijima i tjera nas da se oslanjamo na vlastiti unutarnji unutarnji kompas umjesto da tražimo vanjsku potvrdu. Retrogradni Merkur je zapravo fantastično vrijeme za vas da izoštrite svoje intuitivne sposobnosti i da idete dublje kada je u pitanju način na koji odaberete komunikaciju.

Ponekad se tijekom retrogradnog Merkura morate povući i razmisliti o tome kako se stvarno osjećate prije nego što se možete povezati i dijeliti s drugima. Pogrešne komunikacije također mogu biti uobičajene pa je ovo samo nešto što treba imati na umu dok putujemo kroz retrogradnost. Uz Merkur, također imamo nekoliko drugih retrogradnih planeta koji se događaju u sezoni Djevice, uključujući Uran 28.8. i Jupiter 4.9.. Neko vrijeme ćemo imati 6 glavnih retrogradnih planeta u isto vrijeme!

Ovo je puno retrogradne energije s kojom možete raditi, a može rezultirati osjećajem magle, tromosti i možda čak i malo zbunjenosti. Stvari možda nisu jasne, put pred nama može biti neizvjestan ili se možemo osjećati kao da se krećemo u krugu. Retrogradna energija tjera nas da se osvrnemo na prošlost prije nego što krenemo naprijed. Želi da vidimo da smo uzeli sve što smo mogli iz onoga što već znamo prije nego što dobijemo nove informacije. Retrogradna energija zbog toga ponekad može biti izazovna za navigaciju, ali ako se krećemo u skladu s kozmičkim energijama oko nas, to nam može biti puno lakše!

Iskoristite ovu retrogradnu energiju za razmišljanje i razmišljanje. Vodite dnevnik, nemojte tako brzo dijeliti svoje osjećaje i mišljenja s drugima i odvojite vrijeme za mirovanje u vlastitom unutarnjem dijalogu. Možda jednostavno pronađete neke obrasce ili misaone forme za koje jednostavno više nema mjesta u vašem srcu i umu.

31.8. imamo nevjerojatan Plavi super pun Mjesec u znaku Riba. Plavi Mjesec nastaje kada imamo dva puna Mjeseca u istom kalendarskom mjesecu. Ovo je rijetka i snažna pojava i ukazuje na to da bismo mogli objaviti nešto na izmaku mjeseca. Ovo oslobađanje može biti veza ili posao, ali također može biti emocionalno ili duhovno. Zapravo, kako ovaj puni Mjesec pada u Ribe, to ukazuje da je ono što oslobađamo više psihičko ili nematerijalno. Ako se osjećate teško ili se nosite s mnogo stresa u svom životu, izdahnite pod ovim punim Mjesecom za maksimalnu korist.

Kako prelazimo u rujan/septembar, Venera će završiti svoje retrogradno putovanje. To može dovesti do rješavanja problema u vezi s našim odnosima, novcem ili reproduktivnim zdravljem koji su prevladavali sredinom srpnja/jula. Također može donijeti buđenje srca, vodeći nas da stupimo u kontakt s ljubavlju koja jesmo. Možda ćemo čak morati izraziti ovu ljubav nekome do koga nam je stalo.

Dati drugima do znanja koliko ih cijenimo izvrstan je način rada s ovom energijom kada je u pitanju stvaranje ljubavi i povezanosti! Ako ste radili na kreativnom projektu, Venera koja završava svoju retrogradnost također može pomoći da dobijete zamah. Mladi Mjesec u znaku Djevice slijedi 15. rujna/septembra i donosi malo iscjeljujuće energije u našu svijest. Ova iscjeljujuća energija može se manifestirati u vašem domu i obiteljskom okruženju. Možda ćete morati biti uz člana obitelji ili kao njegovatelj ili samo za emocionalnu podršku.

Možda ćete također morati obratiti pozornost na svoje kućno okruženje i kako ga možete učiniti zdravijim i mirnijim mjestom. Čišćenje otrovnih kemikalija za čišćenje ili mirisa, čišćenje smočnice od prerađene hrane ili jednostavno čišćenje nereda može učiniti razliku u vašem domu. Iskoristite mladi Mjesec da stvorite mirno utočište, posebno ako imate mnogo zahtjeva u vanjskom svijetu.

atma.hr – 52
Rak

Vladavina Djevice donosi snažan val retrogradne energije. Tijekom sezone Djevice imat ćemo šest velikih retrogradnih planeta, a kada se to dogodi, obično se osjećamo malo tromo, maglovito ili nesigurno. Stvari se možda neće činiti jasnima koliko bi mogle biti, a naši misaoni procesi mogu se osjećati posvuda. Također se možemo naći kako se vrtimo u krugu ili nismo u  mogućnosti napredovati s nečim u svom životu. Retrogradna energija zvuči iritantno! Ali zapravo, to je vrijeme poštovanja našeg unutarnjeg svijeta.

Društvo u kojem živimo ne pridaje puno povjerenja tišini, zastajkivanju i razmišljanju, zbog čega se retrogradna energija ponekad može činiti tako neprirodnom i teškom! Ali retrogradna energija dio je našeg kozmičkog ciklusa i dio našeg unutarnjeg ciklusa. Ako koristimo retrogradne energije u svoju korist, zapravo možemo otkriti da su one intuitivnije i smislenije vrijeme u kojem stvarno možemo isključiti vanjsko i stupiti u kontakt s unutarnjim. Zbog toga je sezona Djevice fantastično vrijeme za unutarnji rad, istraživanje naših dubljih misli i razmišljanje o stvarima koje su se dogodile.

Dobro je vrijeme za pisanje dnevnika, meditaciju i stvarno povezivanje s potrebama našeg tijela. Uz svu ovu posebnu retrogradnu energiju, sezona Djevice donosi i poseban Plavi pun Mjesec. Ovaj Pun Mjesec također je Super Mjesec, što znači da je bliže Zemlji i vjerojatnije je da ćemo ga osjetiti u srži našeg bića.

Plavi Mjesec ukazuje na potrebu da oslobodimo nešto iz svog života. Ovo bi moglo biti nešto vanjsko, ali sa svom ovom retrogradnom energijom koja nas usmjerava unutra, vjerojatno je da je ovo oslobađanje nešto što se više manifestira na unutarnjoj razini. S Plavim Mjesecom koji pada u znak Riba, također je vrlo vjerojatno da je sve što puštamo nešto energetsko ili čak duhovno. Možemo se naći kako odustajemo od misli, osjećaja, ideja, perspektiva ili čak stavova koje smo imali desetljećima.

Možda ćemo doći do novih spoznaja o svojim životima i čemu želimo posvetiti svoje vrijeme. Također se možemo naći u situaciji da trebamo postaviti granice i reći ne stvarima koje više ne služe našem najvišem biću. Iako postoje beskonačne manifestacije onoga što bi ovaj puni Mjesec mogao iznijeti na slobodu, čini se da postoji učinak čišćenja, posebno na razini duše. Kako Rakom vlada Mjesec, vi ste u glavnoj poziciji da primite sve blagoslove Plavog Mjeseca!

Kako prelazimo u rujan/septembar, Venera završava svoje retrogradno putovanje. Retrogradna Venera ima tendenciju izazivanja problema oko srca. Naši odnosi mogu biti potaknuti ili se možemo naći u problemima s novcem. S retrogradnom Venerom u Lavu, možda ste osjetili probleme s novcem ili možda čak probleme oko vlastite vrijednosti. Možda vas je ova retrogradna Venera natjerala da preispitate svoje vrijednosti i ono što donosite na stol. Kako Venera kreće direktno, stvari bi mogle postati jasnije, a rješenja će biti lakše pronaći.

Možda ćete čak primijetiti da se srce budi ili otvara, što vam pomaže da sagledate situaciju iz leće suosjećanja. Samo budite sigurni da to suosjećanje širite i na sebe u tom procesu! Nemojte biti prestrogi prema sebi, pogotovo ako su se pojavili izazovi. Mladi Mjesec u znaku Djevice 15.9. nosi određenu iscjeljujuću energiju, koja bi se mogla činiti dobrodošlom nakon svih intenziteta koje nam je doba Djevice donijelo!

Ova iscjeljujuća energija može se koristiti da se stvarno usredotočite na ona područja u kojima ste se osjećali zapostavljeno ili gdje je vaša vrijednost dovedena u pitanje. Kako možete podići svoje samopouzdanje i iskoristiti ga da brinete o sebi, zagovarate sebe i tražite ono što zaslužujete? Mladi Mjesec u znaku Djevice također nosi neke vrlo kreativne energije, što ga čini izvrsnim mladim Mjesecom za smišljanje nečeg novog u vašem životu.

atma.hr – 52
Lav

Sezona Djevice počinje s retrogradnim Merkurom 23.8.. Retrogradni Merkur može usporiti komunikaciju i otežati obavljanje poslova. Za to vrijeme možemo imati kašnjenja, probleme s prijevozom ili pogrešnu komunikaciju. Međutim, retrogradni Merkur također je vrijeme moći da uđete unutra, smirite se i osluškujete svoj unutarnji glas. Pisanje dnevnika i izdvajanje vremena za razmišljanje, a ne za reakciju, ići će u vašu korist tijekom ovog vremena.

31.8. događa se Plavi Mjesec u Ribama, što je rijedak i poseban nebeski događaj! Plavi Mjesec nastaje kada imamo dva puna Mjeseca u istom kalendarskom mjesecu. Mjesec zapravo nije plav, ali ovaj rijedak i poseban pun Mjesec imat će snažan utjecaj na naše emocionalno biće. Ovaj pun Mjesec može pokrenuti stvari u našim životima koje treba otpustiti. Možda se trebamo odreći nečega ili nekoga, ili možda čak ideologije koja nam više ne služi. Ovaj Plavi Mjesec također je Super Mjesec, što znači da će Mjesec biti blizu Zemlje, što će nam omogućiti da jače osjetimo njegove učinke.

Super Mjeseci imaju tendenciju uzburkati naše emocionalne vode i mogu donijeti osjećaje i osjetljivost na površinu za oslobađanje. Možda ćemo se zbog toga osjećati posebno osjetljivi pod ovim punim Mjesecom. Međutim, postoje i prekrasne kreativne vibracije oko ovog punog Mjeseca. Čini se da možemo uzeti te osjetljivosti i kanalizirati ih u našu umjetnost i kreacije koje su iz srca.

Ovaj pun Mjesec možemo iskoristiti da sanjamo veći san za sebe i da dopustimo svojoj mašti da odluta do novih visina. Ne postoji ograničenje u onome što možemo postići pa si dopustite da to sanjate pod ovim punim Mjesecom i vidite kako će se to manifestirati u vašem životu u nadolazećim mjesecima.

Venera zatim kreće direktno, tako da bismo možda mogli osjetiti energiju Plavog Mjeseca koja se također miješa s ovom energijom. Moguće je da pun Mjesec donosi kraj ili možda prekid veze ili čak problem s novcem s kojim smo se nosili. Venera je prvi put postala retrogradna još sredinom srpnja/jula, tako da se problemi s novcem ili odnosima koji se događaju od tog vremena mogu vratiti.

Kako dolazimo do kraja Sezone Djevice, imamo prekrasan ljekoviti Mladi Mjesec u znaku Djevice 15.9.. Ovaj mladi Mjesec je poput umirujućeg tonika nakon napornih energija Sezone. Pomoći će nam da se vratimo sebi i usredotočimo se na njegu svog uma, tijela i duše. Ovaj mladi Mjesec također vam može donijeti nove financijske prilike.

Također je dobro vrijeme da se usredotočite na načine stvaranja boljeg financijskog zdravlja. Općenito, sezona Djevice je dinamična s emotivnim Plavim Mjesecom i kulminacijom retrogradne Venere. Iskoristite to kao svoju priliku za konsolidaciju i fokusiranje na ono što je stvarno važno. Na dobrom ste putu da započnete ovo novo putovanje oko Sunca, kako ga možete učiniti najboljim dosad?!

atma.hr – 52
Djevica

Sunce jarko sja u vašem kutu zodijaka, osvjetljavajući svijet za vas! Ovo je vaša prilika da uživate u zlatnoj toplini sunca. Iskoristite Sunčevu energiju kako biste napunili svoje baterije i ponovno ojačali taj unutarnji plamen. Odvojite vrijeme da se usredotočite na svoje strasti, ponovno se povežete sa svojim pravim ja i proslavite sve što ste postigli.

Djevicu predstavlja Božica Djevica, koja je simbol cjelovitosti i suvereniteta, a sve su to kvalitete na kojima možete raditi tijekom svoje sezone. Kako Sunce prelazi u Djevicu, vaš vladajući planet, Merkur, kreće retrogradno. Retrogradni Merkur može donijeti zbrku, kašnjenja i pogrešnu komunikaciju, međutim, to je također snažno vrijeme za unutarnji rad. Dok retrogradni Merkur može zamutiti stvari izvana, zapravo može razjasniti stvari iznutra. To je vrijeme koje možete provesti u razmišljanju, vođenju dnevnika i ponovnom povezivanju sa svojim unutarnjim glasom.

Umjesto da se oslanjamo na vanjsku potvrdu, retrogradni Merkur je naš podsjetnik da imamo sve što nam je potrebno kada se iznutra povežemo sa svojim višim ja. Kako je Merkur vaš vladajući planet, uvijek ćete se osjećati usklađeni s njegovim pokretima, stoga prihvatite njegovu energiju i znajte da vam pomaže da postanete istinskiji i autentičniji. Retrogradni Merkur također može pojačati naše intuitivne sposobnosti, stoga svakako poslušajte sva šaputanja ili osjećaje koji se mogu pojaviti.

31. kolovoza imamo Super Plavi Mjesec u Ribama. Ovaj Plavi Mjesec je izuzetno rijedak i poseban dar s kozmičkog neba! Plavi Mjesec zapravo nije plav, takvo ime nosi jer je drugi pun Mjesec u kalendarskom mjesecu. Vrlo je rijetko imati dva puna Mjeseca u istom mjesecu, što ga čini posebnom poslasticom! Imati dva puna Mjeseca u istom mjesecu ukazuje na mjesec oslobađanja. Možda ćete se naći spremni za oslobađanje i čišćenje pod ovim Plavim Mjesecom.

Ovo izdanje će vjerojatno biti usredotočeno na vezu u vašem životu. Moguće je da trebate postaviti čvršće granice s nekim ili alternativno, možda ćete morati spustiti oprez i prigrliti dublju ljubav. Također može biti da se jednostavno oslobađate stavova i ponašanja koji vas blokiraju kada je u pitanju stvaranje dubljih i smislenijih veza s drugima. Ovaj Plavi Mjesec pada u znak Riba pa se čini da ćemo vjerojatno ispustiti nešto na psihičkoj i emocionalnoj razini.

Možda se ništa ne mijenja izvana, ali sve se mijenja iznutra. Kako ulazimo u rujan/septembar, Venera, planet ljubavi i odnosa, konačno kreće direktno. Direktno stacioniranje Venere može riješiti probleme koji su se vrtjeli oko odnosa i novca u posljednjih nekoliko mjeseci. Venera koja završava svoje retrogradno putovanje može donijeti rješenje ili točku zatvaranja. Također može pomoći da potvrdite kako možete bolje uravnotežiti davanje i primanje ljubavi u vlastitom životu.

4.9. Jupiter ulazi na svoje retrogradno putovanje. Jupiter je planet obilja i ekspanzije, tako da dok putuje retrogradno, naći ćemo se vođeni da se usredotočimo na sva područja u kojima osjećamo nedostatak. To bi mogao biti nedostatak samopoštovanja ili nedostatak koji utječe na naš način razmišljanja. Jupiter je trenutno na vrlo istaknutom položaju na nebu za vas pa biste mogli primijetiti probleme u vezi s vašom karijerom ili životnom svrhom kako se Jupiter vraća. Možda ćete morati naporno raditi za položaj ili priznanje, ali nagrada je vrijedna toga!

Zapravo, do kraja godine, kada je Jupiter spreman ponovno krenuti direktno, mogli biste se naći u vrlo povoljnoj poziciji kada je u pitanju vaš profesionalni život! Sezona Djevice završava s mladim Mjesecom u znaku Djevice 15.9.. Ovaj mladi Mjesec ima snažnu iscjeljujuću i kreativnu vibraciju.

Postoji mnogo načina da iskoristimo energiju ovog mladog Mjeseca, ali ona je tu da nam pomogne da napunimo svoje mentalne i duhovne baterije. Također sadrži energiju koja nam može pomoći da zamislimo i stvorimo veći i odvažniji život za sebe. Ako smo igrali male stvari ili radili stvari radi drugih, a ne za sebe, ovaj mladi Mjesec je prilika da tome stanemo na kraj i sanjamo o nečem većem i svjetlijem. Sunce je u vašem zodijaku i energije sezone su na vašoj strani. Maksimalno iskoristite ove prekrasne energije!

atma.hr – 52
Vaga

Kako ste sljedeći koji ćete primiti blagoslove Sunca, možda ćete smatrati da je sezona Djevice vrijeme zatvaranja i završetka. Ako je ulazak Sunca u vaš znak poput ponovnog rođenja, ova faza u kojoj se sada nalazite je poput čistine. Pod Suncem u Djevici možete pronaći sebe kako čistite sve ono što više ne morate nositi. Možda ćete morati ukloniti paučinu prošlosti kako biste imali svježu, čistu ploču za budućnost. Plavi Mjesec u Ribama 31.8. će pomoći u ovom procesu.

Ovo je drugi pun Mjesec u mjesecu, zbog čega je poznat kao Plavi Mjesec. Imati dva puna Mjeseca u jednom kalendarskom mjesecu rijetka je poslastica i ukazuje na to da Svemir želi da ga oslobodimo. Ovo oslobađanje može biti nešto fizičko, poput otpuštanja veze ili starog posla, ali može biti i nešto emocionalno, poput otpuštanja misaonog procesa ili sustava vjerovanja. Budući da su energije oko ovog Plavog Mjeseca tako snažne, šanse su da nećete morati previše kopati da bi se rad na oslobađanju odvijao.

Ovaj Plavi Mjesec je ujedno i Super Mjesec, što znači da će biti blizu Zemlje, a mi ćemo jače osjetiti njegove učinke. Također je vjerojatno da će sve što se događalo oko punog Mjeseca u Vodenjaku, koji se dogodio ranije u mjesecu 1.8., biti povezano s ovim Plavim punim Mjesecom.

Kako ulazimo u rujan/septembar, Venera, planet ljubavi, odnosa i novca kreće direktno. Direktno stacioniranje Venere snažno je vrijeme za jasnoću kada se radi o stvarima srca. Možda ćete konačno zaključiti situaciju koja vas je mučila, posebno kada je u pitanju veza. Direktno stacioniranje Venere također može biti okidač za rekonsolidaciju naših vrijednosti. Možda ćemo morati ponovno prilagoditi svoje vrijednosti i svoje živote. Venera također može pokrenuti probleme oko naše vlastite vrijednosti pa ako ste se borili s osjećajem nedostatka, možda ćete otkriti da vam dolaze odgovori potrebni da promijenite stvari.

Kao i kod svih astroloških usklađivanja, energetski potencijali su nam na raspolaganju, ali mi moramo biti ti koji će im priskočiti na ruku i iskoristiti ih! Nemojte se zadovoljiti životom u sjeni, koristite ovu Venerinu energiju da se oslobodite svega što vas sputava; iskoristite ga da otvorite svoje srce životu i svemu što on nudi. Samo postavite namjeru i ostanite otvoreni za ono što vam dolazi!

Kasnije u rujnu/septembru dočekuje nas mladi Mjesec u znaku Djevice. Ovaj mladi mjesec dolazi 15.9. i posljednji je mjesečev ciklus prije sezone pomrčina. Ovo je važno da imate na umu, jer sljedeća pomrčina pada u vašem znaku! Tek 14. listopada/oktobra, ali na današnji dan ćemo imati pomrčinu Sunca u vašem znaku, što znači da su novi početci za vas na horizontu!

Pomrčine Sunca predstavljaju transformaciju u novo stanje postojanja. Ponekad nam mogu donijeti nove prilike i otvoriti vrata. Ako ste se osjećali stagnirajuće, zaglavljeno ili ste nesigurni u pogledu budućnosti, ova nadolazeća pomrčina Sunca definitivno će otkriti neke odgovore, stoga držite se!

Vratimo se na Mladi Mjesec u znaku Djevice 15.9.. Ovaj Mladi Mjesec ima snažnu iscjeljujuću vibraciju. Nudi mogućnost resetiranja našeg sustava i oporavka od razdoblja pojačane aktivnosti. Svi smo imali posla s mnogo kozmičkih energija pa će ovaj mladi Mjesec biti dobra prilika da se oslobodimo stresa i usredotočimo na brigu o sebi.

Općenito, sezona Djevice je vrijeme za završetak neriješenih stvari i fokusiranje na oslobađanje. Sunce će se sljedeće preseliti u vaš zodijak, što ukazuje na početak novog putovanja oko Sunca! Dakle, prije nego što ovo novo putovanje započne, radite na tome da očistite sve ono čega se više ne želite držati.

atma.hr – 52
Škorpion

Sezona Djevice ima jaku retrogradnu aktivnost. To znači da bi se sezona koja je pred nama mogla činiti malo sporom ili nesigurnom. Možemo se osjećati kao da se krećemo u krugu ili da nismo sigurni kako dalje. Najbolje je ne donositi velike odluke koje bi mogle promijeniti život kad imamo toliko retrogradne aktivnosti. Naravno, nemamo uvijek izbora po tom pitanju, ali ako se osjećate zbunjeno kako postupiti i imate mogućnost čekati, najbolje je zajahati valove i vidjeti kamo će vas odvesti.

Merkur kreće retrogradno istog dana kada Sunce prelazi u Djevicu 23. kolovoza/avgusta. To znači da će se Merkur i Venera zajedno kretati retrogradno do 3. rujna/septembra, kada Venera završava svoje retrogradno razdoblje. I Merkur i Venera moćni su planeti koji zajedno udružuju snage u retrogradnom hodu. Ovo bi razdoblje moglo biti posebno zanimljivo i vrijeme u kojem ćemo morati dati prednost slušanju svoje nutrine, razmišljanju i zastajanju prije nego što krenemo naprijed. Kako dolazimo do kraja mjeseca, 31.8., imamo Super Plavi Mjesec u Ribama. Ovaj Plavi Mjesec rijetka je nebeska poslastica iz Svemira!

Plavi Mjesec ukazuje na snažno vrijeme oslobađanja i čišćenja prostora. Pada u znak Riba pa se čini da postoji mistična ili energetska kvaliteta svega što ispuštamo. Možda oslobađamo stvari iz prošlih života, psihičke energije ili čak emocije koje više ne želimo zadržati. Čini se da je ovo više psihičko čišćenje nego fizičko, međutim, nije neuobičajeno da Plavi Mjesec također donese završetak.

Kako prelazimo u rujan/septembar, a retrogradna Venera se bliži kraju, mogli bismo dobiti malo jasnoće oko pitanja srca. Ako ste se nosili s problemima u vezi, prvi tjedan rujna/septembra mogao bi donijeti potencijal za završetak. Ako su vam problemi s novcem bili na umu, izravno kretanje Venere također može donijeti dobre vijesti. Venera vlada vezama, ali i našom vezom s novcem i samopoštovanjem. To je dvoje često povezano pa ako se borite s novcem, razmislite o tome kako bi vaše borbe mogle biti povezane s vašim osjećajem vlastite vrijednosti.

Naravno, to je lakše reći nego učiniti! Ali provjerite možete li pripremiti svoje ruke za primanje i vjerujte da će sve što je potrebno s lakoćom teći vašim putem.

Mladi Mjesec u znaku Djevice stiže 15.9. i nosi dobrodošlu iscjeljujuću vibraciju koja će se osjećati kao umirujući tonik nakon svega što smo doživjeli! Mladi Mjesec u znaku Djevice pomoći će vam da napunite baterije i dobro je vrijeme da brigu o sebi postavite kao prioritet. Možda ćete čak biti privučeni da naučite nešto novo ili da usvojite novu vještinu ili hobi. Ako želite izoštriti svoje vještine, putovati ili se možda vratiti u školu, ovaj mladi Mjesec bit će na vašoj strani.

Kako se sezona Djevice približava kraju, Merkur se ponovno usmjerava direktno, donoseći val nove jasnoće. Iako možda nemamo sve odgovore, ovaj val jasnoće pomoći će nam da se osjećamo malo sigurnije i sigurnije u put koji je pred nama. Do trenutka kad Sunce bude spremno za ulazak u vaš znak, stvari će vam vjerojatno izgledati puno drugačije. Listopad/oktobar donosi sezonu pomrčina, a to uvijek može promijeniti i uzdrmati stvari za nas. Budućnost je svijetla!

atma.hr – 52
Strijelac

Sezona Djevice donosi val retrogradne energije, zbog čega se možemo osjećati malo tromo, nesigurno ili zbunjeno oko onoga što nas čeka. Dok nam naš vanjski svijet možda nije baš jasan, jedini dar koji nudi retrogradna energija je dar unutarnjeg razmišljanja. Možemo iskoristiti svu tu retrogradnu energiju da uđemo unutra, umirimo se i poslušamo vlastiti unutarnji glas. Možda se ne možemo osloniti na svijet oko sebe, ali se možemo osloniti na svoj unutarnji svijet. Naš unutarnji svijet je živ i bogat mudrošću, samo trebamo naći strpljenja i tišine da osluškujemo i malo bolje upoznamo svoj unutarnji svijet.

Naša se intuicija također može izoštriti kada je retrogradna energija jaka pa ako želite bolje koristiti svoju intuiciju, ovo je sjajno vrijeme da stvari provedete u praksi. Dvije najistaknutije retrogradnosti koje ćemo doživjeti tijekom sezone Djevica su Merkur i Venera. Imati oba ova planeta zajedno u retrogradnom hodu definitivno će biti zanimljivo vrijeme! Merkur će nas voditi da idemo unutra i razmišljamo o tome kako mislimo i osjećamo o stvarima, a Venera će nas voditi da idemo unutra i razmišljamo o tome kako odlučujemo davati i primati ljubav u našim životima.

Iako su to duboka područja istraživanja, izvana možemo primijetiti pogrešnu komunikaciju i probleme u našim odnosima. Naše samopouzdanje također može biti dovedeno u pitanje na neki način ili se možemo naći u situaciji da trebamo prilagoditi vrijednosti s kojima smo bili vodeći. Kada se Venera ponovno usmjeri direktno, mogli bismo primiti neke zaključke i dublje uvide u sve lekcije koje bi nam ova retrogradna energija potaknula.

Prisjetite se onoga što vam se događalo u vezi s vašim odnosima, novcem ili samopouzdanjem sredinom srpnja/jula. Ako vam nešto padne na pamet iz tog vremenskog razdoblja, izravno stacioniranje Venere iznijet će više vijesti na površinu, pomažući vam da pronađete rješenje.

Vratimo se samo nekoliko dana unatrag, imamo Plavi Mjesec u znaku Riba 31.8.. Ovaj Plavi Mjesec zapravo nije plav, već je to naziv dat drugom punom Mjesecu u kalendarskom mjesecu. Plavi Mjesec je nevjerojatno rijedak, događa se samo jednom svake 2,5 godine, tako da je ovo definitivno posebna nebeska poslastica! Ovaj Plavi Mjesec zapravo je Super Mjesec i pada u vodeni znak Riba. Nosi neke meke, eterične energije koje će biti nevjerojatno korisne kada je riječ o čišćenju naše aure i čišćenju psihičkih energija koje zamagljuju naše polje.

Ovo bi bilo fantastično vrijeme za zakazivanje seanse energetskog čišćenja, za obavljanje bilo kakvog iscjeliteljskog rada ili čak zakazivanje masaže. Vjerojatno ćete otkriti da su duhovne i emocionalne dobrobiti ovih vrsta iscjeliteljskih tretmana poboljšane. Ovaj pun Mjesec bi također mogao pokrenuti stvari u vašem domu i obiteljskom okruženju. Možda ćete morati postaviti granice s cimerom ili nekim drugim s kim živite. Ako ste se nosili s nestabilnom situacijom s članom obitelji, ovaj pun Mjesec može dovesti stvari do vrhunca i prisiliti na donošenje odluke.

Oko ovog punog Mjeseca postoje osjetljive energije, stoga samo budite nježni prema sebi što god vam se dogodilo. Kako se približavamo kraju sezone Djevica, imamo mladi Mjesec u znaku Djevice 15.9.. Ovaj mladi Mjesec će osvijetliti vašu karijeru, pomažući vam da napravite valove! Ovo je jedan od najboljih mladih Mjeseca kada je riječ o bilo kojim ciljevima u karijeri koje možda imate, stoga postavite te namjere i vidite što će se dogoditi.

Ako vam ciljevi u karijeri nisu na umu, možete iskoristiti energiju ovog mladog Mjeseca da donesete iscjeljenje svom biću. Ovo je izvrsna energija za stvaranje rutine, plana zdrave prehrane i poduzimanje koraka za poboljšanje vašeg uma i tijela. Općenito, sezona Djevice donosi neke preokrenute energije koje će nas vjerojatno malo raspršiti ili učiniti da se osjećamo pomalo nesigurno.

Međutim, uzemljene energije Djevice, pomiješane s Venerom koja konačno kreće izravno, trebale bi nas dobro držati. Trebali bismo osjetiti nastanak kulminacije i zatvaranja, iako se put do tamo može činiti pomalo kaotičnim.

atma.hr – 52
Jarac

Djevica je zemljani znak pa kako se Sunce bude približavalo ovom kutu zodijaka, osjećat ćete se mirnije u svom biću. Lakše ćete se osjećati uzemljeno i stvoriti osjećaj sigurnosti. Možda će vam također biti lakše upravljati valovima retrogradne energije koji pritječu. Tijekom sezone Djevice imat ćemo u prosjeku šest velikih retrogradnih planeta. To je puno retrogradne energije! Dvije najznačajnije retrogradnosti su Venera i Merkur.

Retrogradnost Venere i Merkura zajedno je moćna kombinacija koja može rezultirati nekom kaotičnom i možda uznemirujućom energijom. Možemo se osjećati zbunjeno oko toga kako nastaviti s nečim ili se možemo osjećati kao da se krećemo u krugu! Sva ta retrogradna energija naš je putokaz iz svemira da je vrijeme da prestanemo juriti naprijed i umjesto toga ostanemo sami sa sobom. Moramo koristiti ovu retrogradnu energiju da uđemo unutra, da slušamo svoj unutarnji glas i da se povežemo sa svojim unutarnjim svijetom.

Snažna retrogradna energija je fantastična za vođenje dnevnika, razmišljanje i ponovno posjećivanje prošlosti. Kroz te prakse možemo postati mudriji i probuditi se za nove i više istine koje nas mogu voditi naprijed. Bavljenje ovim praksama također može izoštriti našu intuiciju i dati nam naznake o tome što nas čeka u budućnosti. Sve prati ciklus, a kada počnemo obraćati pozornost na te cikluse, kada se počnemo usklađivati sa svojim unutarnjim svijetom, to postaje poput magične supermoći!

31.8. imamo Plavi Mjesec u Ribama. Plavi Mjesec je naziv koji se daje drugom punom Mjesecu u kalendarskom mjesecu. Rijetka je i posebna poslastica imati dva puna Mjeseca u jednom mjesecu i ukazuje na to da smo pozvani na oslobađanje, ne samo na fizičkoj razini, već i na duhovnoj razini. Pod Plavim Mjesecom u znaku Riba pronaći ćemo moć u čišćenju naše aure i oslobađanju psihičke težine iz našeg energetskog polja.

Postoji prekrasna, osjetljiva energija ovog punog Mjeseca koja će nam pomoći da obnovimo svoje energetsko tijelo i da se osjećamo lakše i slobodnije kada je u pitanju naš emocionalni prostor. Ako ste radili na kreativnom projektu, mogli biste početi vidjeti da se stvari slažu na pozitivan način pod ovim punim Mjesecom. Možda ćete doći do trenutka kulminacije u kojem ćete konačno moći vidjeti kako projekt zaživljava.

Nakon ovog punog Mjeseca, Venera konačno kreće direktno nakon što je bila retrogradna od srpnja/jula. Direktno stacioniranje Venere može riješiti sve probleme s kojima ste se suočavali kada je u pitanju određena veza u vašem životu. Možda je i novac na neki način bio povezan s tim, ali sada se čini da se prašina slegla, a vi ćete moći pronaći zaključak o svemu što se događalo.

Problemi u vezi mogu biti izazovni jer su često uključeni u toliko mnogo slojeva, ali s izravnim stacioniranjem Venere bit će lakše znati gdje su vaše granice i što treba učiniti da biste donijeli rješenje. Budući da je puni Mjesec tako blizu Venere koja je stacionirana izravno, također postoji mogućnost da je vrijeme da otpustite određeni odnos iz svog života. Mjesec će vam osvijetliti put, stoga ostanite otvoreni za sve što se dogodi.

Kako se sezona Djevice približava kraju, 15.9. imamo mladi Mjesec u znaku Djevice. Mladi Mjesec u znaku Djevice sadrži prekrasnu iscjeljujuću energiju koja će svakako biti dobrodošlo olakšanje nakon napornih tjedana koji su prošli. Ovaj Mladi Mjesec je fantastična prilika da naučite nešto novo ili da počnete da se bavite novim hobijem, možda čak dobijete priliku i da putujete pod ovim mladim Mjesecom.

Ako odete, vjerojatno će to biti putovanje koje će vam otvoriti oči! Općenito, sezona Djevice će vam dobro sjesti. Dok će retrogradne energije činiti da stvari budu pomalo kaotične i neizvjesne, nećete imati problema s držanjem nogu na zemlji.

atma.hr – 52
Vodenjak

Sezona Djevica počinje s valom retrogradnih planeta, zbog čega se osjećamo umorno, tromo i pomalo nesigurno. Možemo se osjećati kao da se krećemo u krugu ili nam može biti teško znati kako želimo nastaviti. 23.8. Merkur kreće retrogradno, a 28. slijedi Uran. Zatim 4.9., Jupiter kreće također retrogradno. S toliko mnogo retrogradnih planeta odjednom, njihova energija ima tendenciju pretapanja jedna u drugu, a nama ostaje ovaj poziv da uđemo unutra.

Naš vanjski svijet može se činiti pomalo kaotičnim ili nesigurnim, ali naš unutarnji svijet je mjesto gdje možemo potražiti utočište. Društvo nema tendenciju pridavati veliku vrijednost smirivanju naših umova i stvaranju prostora za nedjelovanje, ali sva ova retrogradna energija naš je poziv iz Svemira da hodamo ovim putem. Kada to učinimo, možemo zapravo kanalizirati svu ovu retrogradnu energiju u nešto nevjerojatno intuitivno i razbuđujuće.

Snažna retrogradna energija poput ove može nam pomoći da se ponovno povežemo sa svojim unutarnjim svijetom, pristupimo mudrosti iz prošlosti i ojačamo svoje psihičke sposobnosti. Odvojite vrijeme za tišinu ove sezone i iskusite dobrobiti! Vodite dnevnik, čitajte, meditirajte, provodite vrijeme u prirodi i ne žurite djelovati. Samo učinite ono što vam je potrebno da stvorite osjećaj tišine u svom životu.

Od 3.9. Venera se usmjerava direktno, napuštajući svoje retrogradno putovanje na kojem putuje od srpnja/jula. Direktno stacioniranje Venere može donijeti završetak ili kulminaciju izazovne dinamike odnosa s kojom smo možda imali posla. Retrogradna Venera ima tendenciju pokretanja blokada oko našeg srca, tako da možemo primijetiti i otpuštanje ili olakšanje toga.

Možda ćemo omekšati i pronaći načine da pokažemo svoju zahvalnost prema drugima i da pružimo više ljubavi onima do kojih nam je stalo. Lako je ponekad uzeti naše voljene zdravo za gotovo ili se naviknuti na njihovu prisutnost, ali retrogradna Venera je naš snažan podsjetnik da volimo otvoreno i hrabro. Ponekad se radi o pružanju ljubavi prema drugima, ali ponekad se radi o pružanju te ljubavi prema nama samima. A pružajući si tu ljubav, možemo doći do spoznaje da nam je bolje bez određenog odnosa u našim životima.

To može biti bolno, ali izravno stacioniranje Venere bit će nam podrška i pomoći će nam da stvari privedemo kraju. Neposredno prije izravne stanice Venere, također imamo Plavi Mjesec u znaku Riba 31.8.. Ovaj puni Mjesec je drugi pun Mjesec u mjesecu, zbog čega je poznat kao Plavi Mjesec. Imati dva puna Mjeseca u istom kalendarskom mjesecu također ukazuje na poziv da se nešto oslobodi i pusti.

Zbog položaja ovog punog Mjeseca, mogli biste također otkriti da su pokrenuta novčana pitanja. Mogući su veliki troškovi ili možda postoje promjene na vašem radnom mjestu koje mogu smanjiti vaš prihod. Alternativno, možete otkriti da vam novac koji dugujete konačno dođe. Ako nešto izađe iz vašeg života oko ovog punog Mjeseca ili se pojave borbe s financijama, znajte da postoje prilike za nove početke kada dođe mladi Mjesec u znaku Djevice 15.9..

Ovaj mladi Mjesec ima fantastičnu energiju za povećanje vašeg prihoda i dobrodošlicu obilju u vaš život. Ovaj mladi Mjesec također bi bio dobro vrijeme da dovedete svoje financije u red i razmislite o ulaganjima u budućnost. Prekrasna iscjeljujuća energija povezana je i s ovim mladim Mjesecom pa ako vam novčana pitanja nisu na umu, iskoristite je da napunite svoj um, tijelo i dušu.

Općenito, sezona Djevice predstavlja neku preokrenutu energiju. Vaš život se može kretati u raznim smjerovima, ali zapamtite da vaša moć počiva u povratku u vaš unutarnji svijet. Iako može biti primamljivo žuriti naprijed, stvarno možemo imati koristi ako idemo sporo i koristimo svoj unutarnji kompas da nas vodi.

atma.hr – 52
Ribe

Djevica sjedi nasuprot vas na kotaču zodijaka, tako da je ovo posebno doba godine za vas! Tijekom sezone Djevice 2023., vaš fokus bi se mogao prebaciti na veze u vašem životu i kako možete stvoriti više zajednice oko sebe. Ako ste se nosili s izazovnom situacijom u vezi, sezona Djevice bi to također mogla istaknuti za vas, plus s izravnim kretanjem Venere, ovo bi moglo biti pitanje koje više ne možete ignorirati. Možda čak odlučite da je došlo vrijeme da zauvijek napustite ovu vezu.

Što god se manifestira, početkom rujna/septembra znat ćete koje korake poduzeti. 31.8. događa se Plavi Mjesec u vašem znaku! Plavi Mjesec je poseban jer je to drugi pun Mjesec u kalendarskom mjesecu. Imati dva puna Mjeseca u istom mjesecu ukazuje na snažno vrijeme oslobađanja i stvaranja prostora. Kako ovaj puni Mjesec pada u vaš znak, vjerojatno ćete ga osjetiti jače od većine! S punim Mjesecom u vašem znaku, vaša bi se pozornost mogla usmjeriti na vaše zdravlje i opću dobrobit.

Ako ste svijeću palili s obje strane ili ste zanemarivali znakove upozorenja kada je u pitanju vaše zdravlje, ovaj pun Mjesec bi mogao pomoći da se stvari stave pod kontrolu. Možda ćete morati usporiti i odvojiti vrijeme za oporavak. Koliko god to bilo frustrirajuće, bit će vam važno da napunite te baterije. Alternativno, ovaj pun Mjesec također može biti fantastičan za vaš duhovni i kreativni razvoj.

Kreativni projekt može zaživjeti na pozitivan način ili ćete se možda pronaći u procesu produbljivanja svoje duhovne veze. Korištenje unutarnjih resursa bit će posebno pozitivno u ovoj sezoni Djevica zbog energija koje kruže, stoga ne zaboravite crpiti iz unutarnje mudrosti – ona vrlo često zna put!

15.9. imamo mladi Mjesec u znaku Djevice. Ovaj mladi Mjesec nudi više iscjeljujuće energije i osjećat će se kao umirujući tonik za sve istrošene živce. Mogu postojati neki problemi u vezi koji će se dodatno pokrenuti pod ovim mladim Mjesecom, ali čini se da će sve biti gotovo ranije u mjesecu.

Ako ste se u životu morali oprostiti od neke veze, možda ćete otkriti da ovaj mladi Mjesec donosi novu nadu i optimizam kada je u pitanju stvaranje novih veza s drugima. Zapravo, ovaj mladi Mjesec nudi fantastičnu energiju za stvaranje zajednice i povezivanje s drugima. Ako radite na grupnom projektu, ovaj mladi Mjesec također može biti fantastičan predznak za uspjeh. Samo imajte jasan plan, držite komunikaciju otvorenom i ovaj mladi Mjesec pomoći će u stvaranju puta!

Općenito, u sezoni Djevice kruže neke ljepljive energije. Imamo puno retrogradne energije, koja ponekad može usporiti stvari i stvoriti osjećaj tromosti. Ali, s punim Mjesecom svijetlim i hrabrim u vašem znaku i Venerom koja kreće direktno, nudi se neka važna jasnoća. Osjećat ćemo se puno sigurnije i utemeljenije kada sezona Djevica završi, a možda čak i malo odmorniji!

ATMA/foreverconscious/Pripremila: Suzana Dulčić