Rakovi, sezona Strijelca bit će naporna za vas! Možda ćete se osjećati povučeno u raznim smjerovima ili odjednom shvatiti da ste preuzeli previše, ali uz malo organizacije i postavljanje granica snaći ćete se kroz to! Mars, planet akcije i energije, bit će na vašoj strani, pomoći će vam da ostanete motivirani i izgurate se kako biste sve obavili. Ali, gurajte previše i možete se naći na drugoj strani, osjećajući se izgorjelim i iscrpljenim! Za vas će biti ključno pronaći ravnotežu.  Škorpioni, ako su stvari tijekom vaše sezone bile intenzivne, ne brinite, sezona Strijelca će vam olakšati teret i dati vam prostora za disanje. Ovaj trag sunčeve svjetlosti također će djelovati kao sila vodilja, potičući vas da idete naprijed i jasno vidite stvari. Tamo gdje ste prije možda samo vidjeli sjene, sada dočekujete svjetlo!

atma.hr – 52
Ovan

U ovom periodu osjećat ćete se dodatno nadahnuti i motivirani jer će vaš vladajući planet, Mars, putovati blizu Sunca. Mars je planet akcije i energije pa možda osjećate obilje toga! Međutim, ponekad energija Marsa može postati prevruća da bi se mogli nositi s njom pa možemo krenuti u suprotnom smjeru, što rezultira osjećajem pregorenosti.

Možda se čak nađete kako se ljuljate između dva stanja. Upravljanje razinom energije bit će vam glavni prioritet ove sezone Strijelca pa budite sigurni da svoju energiju održavate što je moguće dosljednijom. Stvorite osjećaj rutine, budite sigurni da jedete i spavate dovoljno, odvojite vrijeme za odmor, ali također budite dovoljno produktivni da održite zamah. Uz njega ćete pronaći svoj ritam, stoga vjerujte energiji i uživajte u vožnji.

Pun Mjesec u znaku Blizanaca 27.11. nudi neke lijepe vibracije za druženje i druženje s prijateljima. Izađite van, idite na spoj, dajte si priliku! Nikad ne znate koga možete sresti! Ovaj pun Mjesec također je fantastično vrijeme da se riješite svega što više ne želite ponijeti u novu godinu. Ovo je pretposljednji pun Mjesec u 2023. godini pa je dobar podsjetnik da se riješite navika, uvjerenja ili opsesija koje ne želite ponijeti sa sobom.

Kako ulazimo u prosinac/decembar, Merkur, planet komunikacije, usporit će i krenuti retrogradno 12.12. Možemo se susresti s kašnjenjima putovanja, nesrećama u isporuci i lošom komunikacijom. Ako imate velike planove za odmor, pokušajte planirati što je više moguće unaprijed, ali zapamtite, ne možete kontrolirati sve. Merkur je glasnik bogova pa ako se nesreće dogode, provjerite možete li se usredotočiti na lekciju, a ne na iritaciju!

12. prosinca/decembra također imamo posljednji mladi Mjesec u godini, mladi Mjesec u Strijelcu. Ovaj mladi Mjesec donosi fantastične energije za manifestiranje pa krenite s tim! Razmislite koje sjeme želite posaditi dok završavamo godinu. Mars će opet biti blizu ovog mladog Mjeseca, pomažući vam da zasjate malo motivacije. Uz svu energiju sezone plus stres koji može proizaći iz praznika, htjet ćete stvari učiniti što jednostavnijim!

atma.hr – 52
Bik

Sezona Strijelca započinje s punim Mjesecom u Blizancima 27. studenog/novembra. Ovaj puni Mjesec sadrži nešto vatrene energije i može vam iznijeti vruće emocije na površinu, ali također sadrži i nevjerojatno strastvenu energiju! Postoji snažna energija koja vas podržava da idete prema svojim snovima i ciljevima, stoga je iskoristite!

Alternativno, pod ovim punim Mjesecom možete primiti neke obećavajuće vijesti o poslu ili izazovnoj situaciji u kojoj ste se nalazili. Čini se da je Svemir na vašoj strani i približava vas rješenju koje ste tražili. Kako ulazimo u prosinac/decembar, Merkur, planet komunikacije, počinje usporavati u pripremi za svoju nadolazeću retrogradnost.

Retrogradni Merkur povezan je s kašnjenjima putovanja, tehničkim nesrećama i lošom komunikacijom, od kojih ništa nije povoljno, osobito tijekom blagdanske sezone! Ako imate velike planove za blagdane, provjerite možete li planirati stvari unaprijed. Sve sredite unaprijed, a ako ipak morate putovati, pripremite se s puno strpljenja! Merkur je već bio retrogradan tijekom blagdanske sezone, tako da ovo nije ništa novo, ne dopustite da vam pokvari raspoloženje! Uživajte u svečanostima i jednostavno iskoristite ono što je u ponudi!

Svemir je na vašoj strani! Isti dan kada Merkur postaje retrogradan, imamo mladi Mjesec u Strijelcu. Ovo je posljednji mladi Mjesec u godini i dobro je vrijeme za razmišljanje o svemu što je prošlo. Što ste uspjeli manifestirati ove godine? Koje ste sjemenke posijali da su niknule? Pronađite zahvalnost za sve što ste do sada postigli ove godine! I, ako želite, iskoristite ovaj mladi Mjesec da postavite neke namjere o tome kako biste željeli da se odvijaju sljedećih nekoliko tjedana.

Osobito ako imate naporan blagdanski period, odvojite trenutak da vizualizirate kako se sve odvija u savršenoj milosti. Recite Svemiru koje prostore osjećaja želite stvoriti, a zatim ih držite blizu svog srca. Na kraju, vrijedi još jednom spomenuti da u svom znaku imate Jupiter, planet obilja. Kada je Jupiter u vašem znaku, astrolozi vas smatraju najsretnijim znakom u Zodijaku!

Provjerite možete li uočiti sve darove koje vam Jupiter ostavlja na putu. Ostanite otvoreni, budite zahvalni i tražite znakove obilja, jer ćete ih sigurno pronaći! Kraj 2023. je pred vratima, stoga proslavite sve što ste postigli i znajte da vas čeka još dobrih stvari!

atma.hr – 52
Blizanci

Strijelac sjedi nasuprot vama na kotaču zodijaka pa je ovo posebno doba godine za vas. Ovo je vrijeme kada možete razmisliti o tome kamo ste putovali i kamo želite ići od ove točke nadalje. Možda ćete čak primijetiti da se za vas bliži prekretnica ove sezone, kada ćete se možda osjećati kao da trebate promijeniti brzinu ili možda pogledati stvari iz nove perspektive. Možda ćete čak osjetiti nadahnuće da se vratite u školu ili počnete podučavati kako biste podijelili svoju mudrost i znanje. Kao Blizanac, uvijek imate priču za ispričati, a možda je sada vrijeme da razmislite o dijeljenju te priče!

Merkur, vaš vladajući planet i planet komunikacije, postat će retrogradan 12. prosinca/decembra! Retrogradni Merkur može zamutiti vodu i učiniti da stvari izgledaju drugačije nego što jesu, stoga je uvijek dobra ideja kretati se polako i izbjegavati dugoročne obveze. Naravno, ne možemo uvijek stvari odgađati pa ako se pojavi nešto o čemu morate odlučiti, vodite se svojom intuicijom. Jedna pozitivna stvar kod retrogradnog Merkura je to što se naša intuicija izoštrava, stoga poslušajte što vaša unutarnja mudrost ima za reći.

S retrogradnim Merkurom tijekom blagdanskog razdoblja, poželjet ćete još jednom provjeriti planove za odmor i biti sigurni da si dajete dovoljno vremena da se organizirate. Ne ostavljajte stvari za posljednji trenutak, a to ne uključuje samo vaše planove za odmor! Potrudite se biti organizirani i držati se rasporeda, posebno u prvim tjednima sezone Strijelca.

Stvaranje ovakvog temelja dobro će vam poslužiti jer je prosinac/decembar vrlo naporan mjesec. Istog dana kada Merkur postaje retrogradan, imamo i posljednji mladi Mjesec u godini, mladi Mjesec u Strijelcu. Mladi Mjesec u Strijelcu ima vatreni duh zahvaljujući Marsu. Mars je planet akcije i energije pa je ispod ovog mladog Mjeseca prilično vruće!

Neke nove informacije mogle bi stići do vas tijekom ovog mladog Mjeseca, posebno u vezi s vezom u vašem životu. Što god iskrsnulo, čini se da shvaćate samo dio priče pa imajte to na umu kada razmišljate kako dalje. Kako se sezona Strijelaca bliži kraju, vjerojatno će se stvari za vas smirivati. Možda ćete konačno dobiti priliku podići noge i odmoriti se. Kako se bliži kraj godine, možda ćete se zamisliti ili poželjeti izvaditi dnevnik i rezimirati kako je prošla 2023. Prenošenje vaših misli na papir može biti vrlo pročišćujuće za um, a također vam može pomoći da znate kako postupiti u budućnosti. 2024. je svijetla!

atma.hr – 52
Rak

Sezona Strijelca bit će naporna za vas! Možda ćete se osjećati povučeno u raznim smjerovima ili odjednom shvatiti da ste preuzeli previše, ali uz malo organizacije i postavljanje granica snaći ćete se kroz to! Mars, planet akcije i energije, bit će na vašoj strani, pomoći će vam da ostanete motivirani i izgurate se kako biste sve obavili. Ali, gurajte previše i možete se naći na drugoj strani, osjećajući se izgorjelim i iscrpljenim! Za vas će biti ključno pronaći ravnotežu.

Puni Mjesec u Blizancima 27.11. bit će prekrasna prilika da se zabavite! Ako je život bio samo rad, a ne igra, ovo je dobra prilika da promijenite brzinu i date si malo vremena da se jednostavno zabavite. Provjerite možete li zakazati okupljanje s prijateljima ili planirati večernji spoj. Ako ste slobodni, ovo je odličan pun Mjesec da upoznate nekog posebnog!

Čak i ako ne upoznate svoju srodnu dušu, vjerojatno ćete uvidjeti da razgovor teče lako i da se osjećate posebno društveno. Ako vam to ne odgovara, ovaj pun Mjesec također možete koristiti za bilježenje i razmišljanje. Predzadnji je pun Mjesec u godini, stoga počnite čistiti sve ono što više ne želite nositi u novu godinu.

Kako ulazimo u prosinac/decembar, Merkur, planet komunikacije, počet će usporavati u pripremi za svoju nadolazeću retrogradnost 12.12.. Retrogradnost Merkura tijekom blagdanske sezone uvijek je pomalo zastrašujuća, ali zapamtite, iako je Merkur povezan s pogrešnim komunikacijama, kašnjenjima putovanja i tehnoloških nesreća, to je također vrijeme kada je naša intuicija najjača! Vjerujte svojim intuitivnim predosjećajima jer će oni biti vaš vodič.

Mladi Mjesec u Strijelcu također doseže vrhunac 12.12. i posljednji je za 2023. godinu! Postoji nešto topline povezano s ovim mladim mjesecom zahvaljujući dodatku Marsa. Još jednom, bit će vam važno održavati razinu energije pod kontrolom kako biste izbjegli izgaranje. Budući da je ovo posljednji mladi Mjesec u godini, također je pravo vrijeme da razmislite o tome što želite manifestirati u tjednima ili čak mjesecima koji dolaze.

Kako želite da prođe ostatak 2023.? Kako želite da se rasplete 2024.? Ovo su velika pitanja, ali ovaj mladi Mjesec je dobra prilika da počnete stvarati vlastitu budućnost.

atma.hr – 52
Lav

Lavovi, u ovom periodu možda ćete se osjećati ekstra avanturistički ili raspoloženi za malo glamura! Možda imate na umu putovanje i možda ćete uskoro rezervirati egzotično putovanje! Kamo god otišli, čini se da bi moglo biti dobrih poslovnih prilika za umrežavanje, stoga ostanite otvoreni za ono što vam se nađe na putu. Pun Mjesec u znaku Blizanaca 27.11. nosi zabavnu energiju za druženje i samoiskazivanje. Iako obično niste sramežljivi znak, svaki Lav to radi drugačije!

Iskoristite energiju ovog punog Mjeseca da pronađete svoje unutarnje samopouzdanje. Recite da izlascima, idite na novo mjesto ili pokušajte nešto drugačije. Budite malo pustolovni, jer nikad ne znate kako vam to može proširiti um i otvoriti vas za nove stvari. Kako ulazimo u prosinac/decembar, Merkur, planet komunikacije, počet će usporavati u pripremi za svoju nadolazeću retrogradnost 12. prosinca/decembra.

Retrogradni Merkur povezan je s pogrešnim komunikacijama, kašnjenjima putovanja i tehnološkim nesrećama, stoga planirajte unaprijed! Iako retrogradni Merkur nekima može smetati, ako naučite kanalizirati ovu energiju, ona zapravo može biti vrlo moćna. Kao planet komunikacije, kada je Merkur retrogradan, pogoduje suptilnijim oblicima komunikacije, posebice našoj intuiciji i snovima!

Obratite pažnju na oboje pod ovim retrogradnim Merkurom, jer nikad ne znate koji savjete ili inspiracije možete pronaći. Zapravo, bilježenje vaših snova tijekom retrogradnog Merkura može biti duboko iskustvo! Uz vašu intuiciju koja je na mjestu, prosinac/decembar donosi i posljednji mladi Mjesec u godini, mladi Mjesec u znaku Strijelca.

Budući da je ovo posljednji mladi Mjesec 2023., odlično je vrijeme da razmislite o svim sjemenkama koje ste posijali i da pošaljete još jednu želju Svemiru o tome kako biste željeli da 2023. završi. Ne dobijemo uvijek ono što želimo (i ponekad je to dobra stvar!), ali vi doista možete reći svoje i posaditi svoje sjeme. Tko zna, koje god sjeme posadite u ovo doba godine moglo bi izniknuti u prekrasne cvjetove u ovo doba sljedeće godine!

atma.hr – 52
Djevica

Sezona Strijelca aktivirat će vaš vatreni duh i potaknuti vaš osjećaj za avanturu. Možda ćete poželjeti istraživati, učiti i proširiti svoj um na nove dimenzije. Alternativno, iskustvo koje će vam promijeniti život to može učiniti za vas! Možda ćete prihvatiti novi posao, rađati nove ideje ili istraživati nova područja studija o kojima ste oduvijek željeli učiti. Život je uvijek pun iznenađenja i čini se da bi vam sezona Strijelca mogla donijeti nešto! Ostanite otvoreni i orijentirajte se u smjeru zahvalnosti. Tražite dobre stvari i naći ćete ih više!

Pun Mjesec u Blizancima događa se 27. studenog/novembra. Možda se spremate na putovanje ili se pripremate za sezonu praznika. Budite sigurni da držite tempo, imate tendenciju preuzimati previše, a želite da sve bude savršeno! Ne postavljajte si nemoguće standarde. Budite mirni i samo učinite ono što možete. Ako se stvari ne obave, eksternalizirajte ih ili ih pustite!

Ovaj pun Mjesec također predstavlja priliku da otpustite stvari koje više ne želite ponijeti sa sobom u novu godinu, piše Forever conscious. Puni Mjeseci uvijek su točka oslobađanja, a budući da je ovo pretposljednji puni Mjesec u 2023., dobra je prilika da počnete odbacivati sve što je preteško za 2024. Kako budemo ulazili u prosinac/decembar, Merkur, vaš vladajući planet, krenut će retrogradno 12.12.

Retrogradni Merkur poznat je po tome što donosi kašnjenja putovanja, tehnološke kvarove i pogrešne komunikacije, sve stvari koje nam definitivno ne trebaju tijekom blagdanske sezone! Ali retrogradni Merkur je moćno vrijeme za našu intuiciju i za povjerenje u naš unutarnji sustav vođenja.

Umirite se i poslušajte svoj unutarnji glas. Od svih znakova Zodijaka, vi ste onaj koji je najviše u skladu sa svojim tijelom pa ga poslušajte. Obratite pozornost na suptilne tragove i znakove koje vam šalje. Neka retrogradni Merkur ne bude vrijeme nerviranja, već dubokog poštovanja prema vašem unutarnjem svijetu.

Mladi Mjesec u znaku Strijelca 12.12. posljednji je u godini i dobra prilika da uzmete u obzir sve ove poruke. Iskoristite ovaj mladi Mjesec da uđete unutra i poslušate svoj unutarnji svijet. Zapišite kako se stvarno osjećate i zapišite svoje misli na papir. Stupite u kontakt sa sobom; možda ćete se samo iznenaditi kakvim uvidima i novim idejama je posut put. Sezona Strijelca je, na kraju krajeva, dobro vrijeme da proširimo svoje umove i jedan od najboljih načina da krenete na ovo putovanje je da uđete unutra.

atma.hr – 52
Vaga

Sezona Strijelca zapalit će vatru kada je u pitanju komunikacijski projekt na kojem ste radili. Možda pokrećete podcast, pišete knjigu ili film ili su vas zamolili da date intervju. Gdje god je komunikacija uključena, zablistat ćete! Danas postoji toliko mnogo načina da svoju priču ili poruku objavite, stoga koristite tehnologiju u svoju korist. Sami objavite knjigu, otvorite TikTok račun ili se prijavite da biste negdje razgovarali. Vaš glas i poruka koju želite podijeliti bit će posebno moćni ove sezone Strijelca, stoga ih iskoristite u svoju korist!

Kako ulazimo u prosinac/decembar, Merkur, planet komunikacije, postat će retrogradan 12.12. Budući da je komunikacija takva tema za vas pod Suncem u Strijelcu, osjetit ćete težinu ovog retrogradnog Merkura jače nego većina. Možda se osjećate povučeno ili niste sigurni što osjećati prema nečemu.

Alternativno, možda ćete morati igrati posrednika u svom domu i obiteljskom okruženju. Iako ste vrlo dobri u stavljanju sebe u tuđu kožu, nemojte izgubiti sebe iz vida. Ako netko, posebno član obitelji, vrši pritisak u određenom smjeru ili vas pokušava uvući u sukob koji ne možete riješiti, dajte sve od sebe da ostanete pri svome i posavjetujte se sa svojim unutarnjim sustavom usmjeravanja.

Jedna stvar koju je vrijedno spomenuti – dok retrogradni Merkur može donijeti pogrešnu komunikaciju i maglovitu mentalnu energiju, to je također snažno vrijeme za obraćanje pozornosti na suptilnije oblike komunikacije poput naše intuicije i naših snova. Ovi suptilniji oblici komunikacije dolaze iz naše duše i jednako su snažni kao naših pet osjetila!

Iskoristite retrogradni Merkur kao priliku da doista obratite pozornost na svoju intuiciju pa čak i na poruke svojih snova. Možda čak poželite zapisati svoje snove, jer ponekad može proći nekoliko dana ili čak mjeseci prije nego što počnu imati smisla. Mladi Mjesec u Strijelcu posljednji je u godini i pada 12. prosinca/decembra. Ovaj mladi Mjesec je naša posljednja prilika da pošaljemo svoje želje Svemiru za ostatak 2023.

Iskoristite ovaj mladi Mjesec da pronađete zahvalnost za sve što ste doživjeli ove godine i da zaželite jednu posljednju želju ili posadite jedno posljednje sjeme. Nikad ne znate; sljedeće godine u ovo vrijeme to bi sjeme moglo niknuti cijelim vrtom u kojemu možete uživati! Kako se sezona Strijelca bliži kraju, stvari će vam vjerojatno biti nevjerojatno dinamične. Svakako odvojite malo vremena za odmor i napunite se energijom prije nego što blagdanska sezona uđe u puni zamah.

atma.hr – 52
Škorpion

Sunce se upravo pomaknulo iz vašeg znaka zodijaka, ostavljajući trag sunčeve svjetlosti koji možete slijediti. Ako su stvari tijekom rođendanske sezone bile intenzivne, ne brinite, sezona Strijelca će vam olakšati teret i dati vam prostora za disanje. Ovaj trag sunčeve svjetlosti također će djelovati kao sila vodilja, potičući vas da idete naprijed i jasno vidite stvari. Tamo gdje ste prije možda samo vidjeli sjene, sada dočekujete svjetlo!

Pun Mjesec u Blizancima 27. studenog/novembra bit će vrlo produktivan za vas. Možda ćete morati početi raditi na važnom projektu. Čini se da vas Svemir zove da se organizirate i sagledate ono što je stvarno važno na praktičnoj razini. Vaše financije, vaše zdravlje i sve logističke stvari su stvari koje vam padaju na pamet i na koje bi bilo dobro da se usredotočite pod ovim punim Mjesecom. Samo se čini da je sve što je praktično ono na što ste pozvani da se usredotočite.

Kako ulazimo u prosinac/decembar, stvari će postati intenzivne! Stoga će vam biti drago što ste postavili temelje i organizirali se u studenom/novembru! 12. prosinca/decembra događa se mladi Mjesec u Strijelcu, posljednji u 2023. godini. Kao posljednji mladi Mjesec u godini, predstavlja dobro vrijeme da se osvrnemo na prošlu godinu i sve što smo postigli.

Ako prođete kroz mjesece 2023., koje se teme ističu i gdje ste danas? Ova vrsta refleksivnog rada bit će moćna za obavljanje u bilo kojem trenutku u prosincu/decembru, ali će mladi Mjesec poslužiti kao dobar podsjetnik. Ovaj mlad Mjesec također je fantastična prilika da se u Svemiru iznese posljednja želja za ovu godinu.

Kako biste voljeli da protekne ostatak 2023.? Vizualizirajte ono što želite da se događa, iznesite to Svemiru i vjerujte da će se za to pobrinuti. Dana 12. prosinca/decembra, Merkur će također postati retrogradan posljednji put u 2023. Merkur je planet komunikacije i može donijeti neke teške razgovore koji se moraju održati.

Možda ćete se morati probijati kroz neugodnu situaciju koja nema jasan odgovor. Možda se čini kao da nema rješenja ili da se ne nazire kraj ovoj situaciji, ali držite se, dok se Merkur priprema za direktni hod, stvari će postati jasnije i moći ćete vidjeti širu sliku. Ovaj retrogradni Merkur može se činiti malo izazovnijim od većine iz tog razloga, ali kada dođe do kraja početkom siječnja/januara, osjećat ćete se obnovljeno i spremno za godinu koja dolazi.

atma.hr – 52
Strijelac

Dobrodošli u svoju sezonu! Sunce sja u vašem kutu, a vi ćete osjetiti njegovu toplinu koja zrači u vašem smjeru! Što god radili ove sezone, svakako proslavite sebe i svoj put oko Sunca! Život nije uvijek lak, ali vi radite nevjerojatne stvari! Ubrzo nakon što Sunce prijeđe u vaš znak, 27. studenog/novembra dočekat će nas pun Mjesec u Blizancima. Ovaj će puni Mjesec osvijetliti vaše odnose i donijeti više zabave, radosti i društvenih prilika u vaš život.

Ako ste slobodni i želite upoznati nekoga posebnog, ovaj pun Mjesec mogao bi biti divno vrijeme da se pokažete. Pokušajte nešto poduzeti nakon što puni Mjesec dosegne vrhunac, radije nego prije, jer će energija biti malo staloženija i malo smirenija za navigaciju. Kako ulazimo u prosinac/decembar, bit će važno usredotočiti se na svoje zdravlje.

Iako ovo može biti posebno nezgodno doba godine za to, pokušajte svoje zdravlje i dobrobit staviti na prvo mjesto. Vodite računa o tome što jedete i koliko spavate te zakažite sve preglede za sve mučne simptome.

Posljednji mladi Mjesec u godini pasti će u vaš znak 12.12.. Mlad Mjesec u vašem znaku događa se samo jednom godišnje, tako da je ovo vaš mlad Mjesec i vrijeme za slavlje. Imati mlad Mjesec u svom znaku znači da ste prvi u redu za sve što želite manifestirati. Vaša energija i magnetizam bit će jaki, stoga razjasnite što želite i iznesite svoju želju Svemiru.

I 12. prosinca/decembra, Merkur, planet komunikacije, bit će retrogradan. Retrogradni Merkur ponekad može uzrokovati kašnjenja u putovanju, komunikacijske nesreće i zabunu. Može biti teže jasno razmišljati ili možda nemamo sve informacije potrebne za donošenje informirane odluke.

Ovaj retrogradni Merkur malo je izazovniji od većine zbog kozmičkih sila koje ga okružuju, ali zapravo možete kanalizirati ovu energiju u rast i razvoj svoje intuicije. Dostupna je nevjerojatna energija ovog retrogradnog Merkura koja podržava izlazak iz vaših pet osjetila u šesto čulo. Radite sa svojom intuicijom; možda će vas samo iznenaditi koliko je zapravo točna!

atma.hr – 52
Jarac

Sunce će se sljedeće preseliti u vaš kutak zodijaka, što znači da je vrijeme da se pripremite! Prije toga treba očistiti paučinu, obrisati prašinu po kutovima i riješiti se svega što više ne služi! To znači da će sezona Strijelca za vas uvijek biti vrijeme čistke. Možda ćete se morati osloboditi navika, opsesija, odnosa ili ideja koje ste prerasli. Možda ćete također morati otpustiti sve ono što više ne želite nositi. Vaša zodijačka sezona je kao novi početak, stoga je prihvatite i raščistite staro.

U tome će vas podržati pun Mjesec u Blizancima 27.11.. Ovaj pun Mjesec je fantastično vrijeme za čišćenje svega što je teško. Ako vas nešto opterećuje, pustite to u nebesa pod ovim punim Mjesecom i promatrajte koliko se osjećate lakše. Kako prelazimo u prosinac/decembar, imamo mladi Mjesec u Strijelcu, a Merkur počinje usporavati, pripremajući se za retrogradni hod 12. prosinca/decembra.

Imajući oba ova događaja zajedno na isti dan čini ih ultra-snažnima i definirajućom karakteristikom energije prosinca/decembra. Počnimo prvo s mladim Mjesecom. Ovo je posljednji mladi Mjesec u godini i dobro je vrijeme da se usredotočite na ono što želite manifestirati do kraja godine. Kako želite zaključiti i dovršiti 2023.? Iako također možete postaviti dugoročne ciljeve pod ovim mladim Mjesecom, provjerite možete li razmišljati i o tjednima koji dolaze.

Ponekad to može biti čak i snažnije, jer nas sprječava da razmišljamo o nečem prevelikom i prevelikom i umjesto toga, tjera nas da se više usredotočimo na svakodnevicu. Kako želite da se odvijaju posljednjih nekoliko tjedana 2023.? Budite jednostavni, ali budite jasni i dopustite Svemiru da nosi vaše želje.

Prelazak na retrogradni Merkur – Merkur se ponekad naziva planetom prevaranata; voli se igrati s nama i ponekad nas može ostaviti da se osjećamo kao da smo u vrtlozi! Ali na dubljim razinama, Merkur je glasnik bogova i iako možemo primati neke zbunjujuće znakove odozgo, on nas uvijek pokušava voditi.

Ponekad moramo pričekati dok se Merkurove postaje ponovno ne usmjere za nekoliko tjedana kako bismo stvarno shvatili kako se sve to događa zajedno, ali znajte da ste intuitivno vođeni, čak i ako se čini da se stvari posvuda posvuda nalaze. Vjerujte svojim instinktima, vjerujte znakovima koje primate jer sve će na kraju imati smisla!

atma.hr – 52
Vodenjak

Sezona blagdana je pred nama, a možda ste ove godine optimističniji. Velike su šanse da imate puno razloga za slavlje! Posljednjih nekoliko godina bilo je prilično teško putovanje i možda tek sada počinjete razmišljati o tome gdje ste i kamo želite ići! U ovoj sezoni Strijelca postoji magija u zraku, stoga je pustite da radi za vas! Planirajte neke zabavne društvene izlete, otputujte nekamo – učinite nešto što vas podsjeća koliko život može biti ugodan!

Pun Mjesec u Blizancima 27.11. bit će savršeno vrijeme za planiranje nečeg društvenog. Izađite s prijateljima, krenite na jednodnevni izlet na novo mjesto ili probajte egzotičan restoran. Učinite nešto što izaziva inspiraciju, čuđenje i strahopoštovanje! Kako idemo u prosinac/decembar, imamo posljednji mladi Mjesec u godini 12.12.. Ovaj mladi Mjesec u Strijelcu je prekrasna prilika za razmišljanje o godini koja je prošla i za razmišljanje o tome što želite manifestirati u tjednima koji dolaze.

Iako ne postoje ograničenja o tome što možete sanjati, možda biste željeli da to bude jednostavno i lako jer će Merkur, planet komunikacije, također biti retrogradan na ovaj dan. Retrogradni Merkur na isti dan kad i mlad Mjesec može učiniti da se osjećamo mentalno raspršeno. Iako retrogradni Merkur možda nije dobro vrijeme za potpisivanje dugoročnih ugovora ili donošenje obvezujućih odluka, dobro je vrijeme za vođenje dnevnika i povezivanje s onim što se stvarno osjećate.

Naša intuicija i snovi često mogu biti pojačani pod retrogradnim Merkurom, stoga obratite pozornost na sve proročke simbole u svojim snovima ili pozive vaše intuicije. Dok su to sve stvari kojih morate biti svjesni dok Sunce putuje kroz Strijelca, vaš glavni dar sezone je da se usredotočite na zabavu!

Naporno ste radili ovih posljednjih nekoliko godina i dok će posla uvijek biti, ovo je vaša prilika da proslavite i uživate koliko god možete. Uživite se u blagdanski duh koji je često vezan uz ovo doba godine i iskoristite ga na najbolji mogući način. Okružite se prijateljima i obitelji koji vas podržavaju i osjetite ljubav koja vas obasjava.

atma.hr – 52
Ribe

Kako Sunce prelazi u Strijelca, vaš fokus će se prebaciti na vašu karijeru. U ovo doba godine većina nas se priprema za blagdane, no možda ćete otkriti suprotno! Stvari mogu biti dodatno užurbane i može se činiti nemogućim otići od svega toga. Osigurati da uhvatite pauzu vrlo je važno, međutim, imate neke fantastične usklađivanja u karijeri na svojoj strani, koji vam donose malo sreće i uspjeha! Iako stvari mogu biti teške, vjerojatno neće biti ovako zauvijek.

Na kraju će se stvari srediti i moći ćete iskoristiti prednosti svojih nagrada. Naravno, ako se stvarima nije moglo upravljati neko vrijeme, sezona Strijelca može biti savršeno vrijeme za postavljanje tih granica. Ne zaboravite, imate Saturn u svom znaku i Neptun, vaš vladajući planet! Oba ova kozmička tijela pomažu vam da postavite granice i ostanete vjerni sebi.

Neptun će zapravo stvarati valove u ovoj sezoni Strijelca jer će biti direktan 6. prosinca/decembra. Ovo je dan moći da se stvarno oslonite na sve što osjećate i poštujete ono što vam vaš um, tijelo i duh pokušavaju reći. Saturn će također biti na vašoj strani, pomažući vam da provedete granice! Vidite gdje trebate prigrliti nešto više autentičnosti.

Mladi Mjesec u Strijelcu 12.12. posljednji je u 2023. i dobra prilika za razmišljanje o tome što želimo manifestirati u ostatku godine. Odvojite trenutak da zapišete kako želite da protekne ostatak godine, koje osjećaje želite pobuditi i kako želite da se situacije odvijaju. Prođite kroz vizualizaciju i zatim je iznesite Svemiru. Vjerujte da su vaše vizije u dobrim rukama!

Dana 12. prosinca/decembra, Merkur, planet komunikacije, također postaje retrogradan. To bi moglo uzrokovati neka kašnjenja putovanja tijekom blagdanske sezone pa pokušajte biti posebno spremni i strpljivi ako imate bilo kakve planove za putovanje.

Mladi Mjesec u Strijelcu također doseže vrhunac 12.12., i to je prekrasno vrijeme da se usredotočite na obitelj i prijatelje. Ako ste bili zauzeti poslom, ovo je dobra prilika da promijenite brzinu i odvojite vrijeme za one koje volite.

ATMA/Pripremila: Suzana Dulčić