Foto: pixabay.com

Na poslovnom planu je ovo aspekt velikog trošenja, energije, novca, svih mogućih resursa u želji da nešto “bude po našem odmah”. I tu valja zastati i sačekati moment za djelovanje, ne srljati u neprovjereno. Venera je s Rahuom, Sjevernim Mjesečevim čvorom, što donosi jaku žudnju da se emocionalne potrebe realiziraju odmah, sad, ma još jučer ako može! Sada se susrećemo sa svojim karmičkim zadatkom, jer Rahu, Sjeverni mjesečev čvor upravo njega i predstavlja. Sada nam u život ulaze oni partneri koje kasnije ni u ludilu nećemo uspjeti izbaciti iz glave! Nikakvo čudo, kada je Venera s Rahuom, a Rahu glava zmaja…

atma.hr – 52
Mjesec je u znaku Lava, ove noći i tijekom dana u koji ulazimo. On simbolizira potrebu da se pokaže “naše najbolje, najsjajnije izdanje”! On otkriva emocije koje smo prije možda i pokušali sakriti, jer svaki planet koji se nađe na teritoriji znaka Lava baš tu, svoju bazičnu prirodu ne može sakriti, sve i da hoće!

U ovom slučaju, to što ne možemo sakriti su emocije. Njima smo prethodnih dana bili preplavljeni, a sada je kucnuo čas u kojem one isijavaju iz svakog našeg pokreta, misli, riječi… Kada se Mjesec nađe u znaku Lava, tada koga volimo – volimo najviše na svijetu i želimo da taj svijet to zna!

Mjesec se u ovim momentima nalazi u kvadratu sa Jupiterom i Uranom koji su u znaku Bika pa je sva prilika da ćemo pretjerati s emocionalnom ekspresijom. Stres, tenzija, kakva kriva informacija uzrokovana retrogradnim Merkurom, sada izaziva pravu buru i spremni smo na sve da bi bilo po našem!

Ovo su momenti u kojim možemo dobiti dezinformaciju o nekome ili nečemu do čega nam je stalo, “otkriti” da je netko s nekim, a to skriva i gomilu potpuno neprovjerenih fragmenata koji nas sveukupno dovode do točke ključanja! Mjesec u Lavu donosi emocije koje su pod vlašću ega, a Sunce u Ovnu egzaltirano… Ego kao kuća! I?

Ništa pametno iz svega toga ne može izaći, ako zaslijepljeni egom, krenemo u frontalni napad ka “krivcima”, jer krivci nisu oni za koje to mislimo. Povucimo se iz rasprava, rekla-kazala priča i pričica. Još uvijek nije kasno i Mjesečev trigon ka Suncu, koji dolazi nakon kvadrata s Jupiterom i Uranom nam sugerira da uz jako osvješćivanje trenutka u kojem smo, možemo izbjeći problem, sukob, prekid emotivnog ili poslovnog odnosa.

Mars, Sunčev dispozitor je u Ribama, a to su mutne, nepregledne dubine, u kojim love oni koji nam dobro ne misle pa zato ne dajmo povoda da zadovoljno trljaju ruke! Umirimo um i ne reagirajmo na bilo kakve informacije i gore opisane provokacije. Strpljen – spašen!

Na poslovnom planu je ovo aspekt velikog trošenja, energije, novca, svih mogućih resursa u želji da nešto “bude po našem odmah”. I tu valja zastati i sačekati moment za djelovanje, ne srljati u neprovjereno.

atma.hr – 52
Mjesec u Lavu u kvadratu ka Jupiteru i Uranu iz Bika donosi problem s radom srca, opterećenje istog i osjetljivost kardiovaskularnog sistema.

Na globalnom planu su mogući problemi s financijskim tržištima, bankama, poteškoće u elektronskom bankarstvu.

Danas, s Mjesecom u Lavu u trigonu ka Suncu iz Ovna možemo odlučiti o nekom važnom cilju, te osmisliti način za njegovo osvajanje. Što viši izazov, to veći uspjeh! Mnogi mogu poželjeti poslovno osamostaljivanje ili odlazak iz roditeljskog doma i “svoj život”. Bilo kako bilo, uzmimo sebi vrijeme i krenimo odvažno, ali ne i brzopleto.

Venera je s Rahuom, Sjevernim Mjesečevim čvorom, što donosi jaku žudnju da se emocionalne potrebe realiziraju odmah, sad, ma još jučer ako može! Sada se susrećemo sa svojim karmičkim zadatkom, jer Rahu, Sjeverni mjesečev čvor upravo njega i predstavlja. Sada nam u život ulaze oni partneri koje kasnije ni u ludilu nećemo uspjeti izbaciti iz glave! Nikakvo čudo, kada je Venera s Rahuom, a Rahu glava zmaja…

Narednih dana, do 30.4. ćemo biti opsjednuti nekim ili idejom o nekome. Može to biti i stara ljubav, koja nam se neosjetno, ponovo uvukla pod kožu, jer i retrogradni Merkur je u Ovnu. Može to biti i nova osoba koja predstavlja neki vid izazova zbog kog pokrećemo pravi “ljubavni rat”, jer Venera u Ovnu se ne šali! Ide po svoje!

Ovih dana nam u život dolaze i zauzeti pa nas izluđuju svojim ludilima i “opcijama”. Zajedničko za sve one koji nam se baš do kraja mjeseca budu pojavljivali je ta neizdrživa želja da baš njih dobijemo, jer Rahu oslikava materiju koju moramo stvoriti iz nematerijalnog, tj. dobiti nečije prisustvo pa kud puklo!

Borba je počela – pa tko preživi… neka voli!

Sretno!

astroportal.in/Jovana Milekić