Jednom zarobljena emocionalna energija, zauvijek ostaje u tijelu i dolazi do sve većeg nagomilavanja te negativne emocionalne energije. To izaziva cijeli niz negativnih pojava i oboljenja pojedinih organa.

atma.hr – 52
Lako je zamisliti kako prazan i besmislen bi bio ovaj život da nemamo emocije. Da ne osjećamo radost, sreću, zadovoljstvo, ljubav, zahvalnost…

Bez emocija život bi bio sivo mehaničko putovanje od kolijevke pa do groba. Čak i negativne emocije poput tuge, srdžbe, žalosti, ljutnje daju životu boju i raznolikost.

A, što su, zapravo emocije? To je energija u pokretu. To je mentalna energija koja je krenula na svoje putovanje fizičkim tijelom i izaziva određene osjećaje u tijelu. Neki osjećaji nam se jako sviđaju, dok druge pokušavamo svim silama držati podalje od sebe. To su negativne emocije, koje izazivaju negativne osjećaje u tijelu.

Događa se da zbog velikog stresa ova energija u pokretu ne izađe iz tijela, nego ostane zarobljena. Ostane blokirana u tijelu i uzrokuje razne poremećaje. Prije svega, radi se o energetskom poremećaju koji se na fizičkoj razini očituje kao bolest.

Jednom zarobljena emocionalna energija, zauvijek ostaje u tijelu i dolazi do sve većeg nagomilavanja te negativne emocionalne energije. To izaziva cijeli niz negativnih pojava:

Smanjuje se normalni dotok životne energije (prane). Posljedica toga je umor, iscrpljenost, smanjen imunitet, nedostatak entuzijazma i veća podložnost raznim bolestima.

atma.hr – 52
Negativne vibracije zaglavljenih emocija uzrokuju oboljenja pojedinih organa. Otkriveno je da određene emocije djeluju na određene organe u tijelu. Na primjer, ljutnja uzrokuje bolesti jetre, žalost djeluje na pluća, a strah djeluje na bubrege i mjehur.

Sveukupne negativne emocije formiraju takozvano ‘tijelo boli’. Ono uzrokuje pad u depresivno stanje, čak i na vrlo mali vanjski poticaj. Ponekad je ovo ‘tijelo boli’ uspavano i osoba se relativno dobro osjeća, sve dok ga neki vanjski podražaj, ponovno, ne aktivira i baci osobu u tešku depresiju.

Zarobljena emocionalna energija je građevinski materijal za ‘zid oko srca’, kojega je opisao Dr. Bradley Nelson. To je zid kojeg gradimo oko svog srca kako bi se zaštitili od budućih emocionalnih ozljeda. No, ovaj zid ujedno sprečava bilo kakvu razmjenu pozitivnih emocija s drugim osobama. Ne dozvoljava nam razmjenu ljubavnih osjećaja i na taj način osiromašuje naš život.

Zarobljena emocionalna energija nam ne dozvoljava da aktiviramo Zakon privlačnosti u svoju korist. Sve dok ne pročistite svoje emocionalno i mentalno energetsko polje ne možete očekivati da ćete uspješno aktivirati Zakon privlačenja.

Ovo su vrlo ozbiljni i dovoljno veliki razlozi da se ozbiljno prihvatimo čišćenja svog energetskog polja od zarobljenih emocija.

U “Buđenju u nultoj točki” Gregg Braden piše:

atma.hr – 52
“…Emocija ljubavi ima kratke i brze valne dužine, sa visokom vibracijom. Na drugoj strani, emocije straha vibriraju nisko, na dugačkim valnim dužinama….”

Genetski materijal čovječjeg tijela je sofisticirani primalac i pošiljalac različitih frekvencija.

Eksperimenti su dokazali da, kada se stavi dio DNK, dakle našeg genetskog koda, u tubu sa elektronima, onda se elektroni u okolini postavljaju u isti položaj kao što ga ima i DNK. Čak, štaviše, i kada se DNK skloni, elektroni još uvijek drže isti položaj. Drugim riječima, DNK konstantno utiče na energetsko okruženje… Naše raspoloženje, odnos prema svijetu, razmišljanje… sve to ostavlja traga na našu okolinu.

U našim tijelima imamo seriju “mikroantena”, koje znanost naziva amino acidima. Ove antene “komuniciraju” sa DNK. Postoje 64 potencijalna ljudska genetska koda. Dakle, 64 potencijalne ljudske antene koje mogu da šalju i primaju različite frekvencije. Ali, samo ih je 20 aktivno!

Ovo je vrlo značajan prilog tezi da svoje duhovne i mentalne kapacitete koristimo samo djelomično. Činjenica je da su 44 tjelesne antene “isključene” i ne komuniciraju sa okolinom. Iz istog razloga mi samo manjim dijelom koristimo naš mozak.

Kalifornijski Institut of HeartMath (www.heartmath.org) se bavi istraživanjem utjecaja raspoloženja na srce i mozak. Jednostavnije, kako emocija ljubavi utječe na naš organizam? Ili, koje su posljedice stresa na naš nervni sistem?

Rezultati Instituta se nastavljaju na Bradenova istraživanja.

Dokazali su da se DNK antene aktiviraju ili iskjučuju sa valnom dužinom emocija koje konstantno prolaze kroz DNK. S obzirom da je emocija straha (iz koje nastaju sve negativne emocije) duga i spora valna dužina, ona može probuditi samo nekoliko naših potencijalnih antena.

atma.hr – 52
Emocija ljubavi je osnova za sve pozitivne emocije.

Kako smo vidjeli, riječ je o brzim i kratkim valnim dužinama. One uključuju u akciju mnogo više ovih DNK Antena. Na taj način se spajamo sa našim multidimenzionalnim bićem. Naši potencijali postaju bezgranični. Naše tijelo se otvara prema energiji prirode, barijere padaju.

Kad našim organizmom dominiraju negativne emocije, zatvaramo se u vlastitu energetsku školjku.

Kada se duhom i emocijama otvorimo, ponovo postajemo dio Izvora i dio beskrajnog mora univerzalne svijesti blaženstva, znanja i vječnosti.

2012-transforamcijasvijesti.com / tt-program.com