Dozvoli sebi da se uzdigneš iznad prepreka i da s lakoćom prolaziš kroz životna iskustva. Dozvoli sebi da vjeruješ u sebe i u svoje mogućnosti, u Svemir, Boga, Kreaciju i znaj da zaslužuješ divne stvari i iskustva u životu!

Mudrost Wayne Dyera

Ako si ti ono o čemu misliš – onda je mudro postati pažljiv u svom razmišljanju, a to započneš tako da postaneš svjestan svakog razgovora kojeg vodiš – sa svojim prijateljima, obitelji, djecom, kolegama… Sa svim razgovorima u kojima naglašavaš i ponavljaš da nešto NEMAŠ.

Ako želiš u životu nešto lijepo i pozitivno, ako želiš obilje, zdravlje, veselje, a pričaš isključivo na način da ponavljaš, bilo u mislima ili naglas, da to nešto nemaš, onda povećavaš šanse da to nećeš ni imati.

atma.hr – 52
Prestala sam pričati o tome što nemam. Svoju namjeru stavljam isključivo na ono što želim.
Temelj te tehnike je prakticiranje ideje da svoj fokus i energiju stavljaš samo na ono željeno.

U tome najviše pomažu rečenice poput:
“Na putu je…”
“Stiže.”
“Dolazi u najboljem trenutku!”

I što više vremena provedeš harmonizirajući svoje misli na ovakav način, postaješ sve otvoreniji prema mogućnosti da to i ostvariš.  Vrlo brzo takav način razmišljanja uđe u naviku, a samim tim postaje tvoj novi identitet.

A onda počneš i svoju djecu učiti da razmišljaju na taj način. Samo ih uloviš u trenucima kad govore rečenice; “Ne mogu ja to… to se meni nikada neće ostvariti….”

Zašto bi bilo tko od nas tako razmišljao? Što DOBIJAŠ time? Jesi li nekome POMOGAO? Naravno da nisi…

atma.hr – 78
A zašto ne bi rekao, i da ti to postane navika: “Sigurno postoji način da to ostvarim! Uz moju sreću to će se ostvariti i brže nego mislim!”

I polako, kako počinješ mijenjati svoj način razmišljanja, počinješ se ponašati i DJELOVATI isključivo u skladu sa svojim mislima.

I sada ono najbolje – kad djeluješ u skladu, počneš uviđati kako cijeli taj sistem radi. I primjećuješ kako se cijeli Svemir udružio u namjeri da ti pomogne! Počinje se kretati takvom brzinom da dobiješ osjećaj da si samo pomagač svojom vjerom!

Pitaj bilo kojeg liječnika s kojim pacijentom bi više više volio raditi? S onim koji kaže:”Meni to sigurno neće pomoći… nema meni lijeka…!” ili s onim koji kaže: “Siguran sam da će mi to pomoći! Jedva čekam da krenemo!”

I jedan i drugi pacijent imaju istu želju, a to je ZDRAVLJE! U čemu je onda razlika?

Onaj prvi pacijent, zbog svojih misli i fokusa na ono što ne želi, sam sebi stavlja obilje prepreka u život.

Nemoj si više stavljati prepreke. Dozvoli sebi da se uzdigneš iznad prepreka i da s lakoćom prolaziš kroz životna iskustva.

Dozvoli sebi da vjeruješ u sebe i u svoje mogućnosti, u Svemir, Boga, Kreaciju i znaj – ti zaslužuješ divne stvari i iskustva u životu!

Napisala: Manuela Štakić
putbudenja.blogspot.com