Foto: pixabay.com

Postoje žene koje stalno privlače muškarce koji varaju, koji imaju strah od obvezivanja, emocionalno nedostupne i oštećene muškarce, alkoholičare, ovisnike, narcisoidne muškarce i sociopate. Kao da su magnet za one čiji su dijelovi razbijeni. Vjeruju da ih mogu spasiti. Kao nesebične, brižne žene, misle da će biti “ta žena” – ona koja će ih promijeniti. No, doći će vrijeme da shvatimo kako tuđa sreća nije naša odgovornost. Mi zaslužujemo muškarce koje nije potrebno popravljati, potpune muškarce!

atma.hr – 52
Ove žene privlače muškarce koji varaju, koji imaju strah od obvezivanja, emocionalno nedostupne i oštećene muškarce, alkoholičare, ovisnike, narcisoidne muškarce i sociopate.

Kao da su magnet za muškarce čiji su dijelovi razbijeni na više mjesta i iz nekog razloga, osjećaju potrebu te komade sastaviti i vratiti na svoje mjesto.

No, niti jedan put im to nije uspjelo.

Ovdje je potrebno preispitati svoje motive. Umjesto da se pitate zašto se stalno osjećate dužne kupiti tuđe slomljene dijelove, vi ih samo kupite bez razmišljanja.

Zbog nesebičnosti stavljate sebe na drugo mjesto i mislite kako to nije važno jer je vrijednost druge osobe prioritet.

Razlog zašto privlačite ovu vrstu muškaraca taj što vjerujete da ih možete spasiti. Kao nesebične, brižne žene, mislite da ćete biti “ta žena” – ona koja će ih promijeniti. Mislite da od varalice možete napraviti vjernog muškarca. Mislite da mu možete pomoći da se odvikne od droge i alkohola.

Vjerujete da mu možete pomoći da prihvati odgovornost i da će tada ostvariti stabilnu budućnost s nama. Vjerujete da ga možete osloboditi od emocionalne prtljage koju nosi već godinama.

atma.hr – 52
Privlačite te muškarce jer smatrate da vas oni trebaju. I ostaviti ih – bilo bi sebično, neosjetljivo i nemilosrdno. Tužno je to što krivimo sebe kada se oni ne mijenjaju. Svaki put kad nas iznevjere, mislimo da je to zato što smo ih mi iznevjerile.

Razmatramo vlastite nedostatke i pokušavamo shvatiti što je pošlo po zlu. To je kao da veslamo na brodu koji je zapeo za stijene, ne krećemo se, samo smo umorni.

Zašto mi osjećamo potrebu pomoći nekom drugom da vrati svoj brod natrag u vodu?

Mi privlačimo muškarce koje trebaju biti popravljeni jer samo kroz njih možemo otkrivati ovu stvarnost. Oni su tu da nas nauče da je u redu biti sebičan. Oni ukazuju na posao koji treba obaviti unutar nas samih.

Za početak, moramo početi voljeti sebe. Moramo prestati željeti skupljati tuđe slomljene dijelove.

Vrijeme je da shvatimo kako tuđa sreća nije naša odgovornost. Mi zaslužujemo muškarce koje nije potrebno popravljati, potpune muškarce.

U trenutku kada shvatimo da nismo odgovorne za nečije probleme, jednostavno ćemo proći pokraj njegovih izlomljenih dijelova.

Muškarac kojeg je vrijedno voljeti neće prihvatiti da kupite njegove komadiće. On zna, ako to učinite, samo ćete se ozlijediti.

Prestanite brinuti o tuđem jadu. Dovedite fokus natrag na sebe i privucite muškarca kakvog zaslužujete.

Težak je posao razbiti naše navike, ali razbijanjem ovog posebnog obrasca poštedjet ćemo sebe od mnogo tuge u budućnosti. Umjesto da spašavamo takve muškarce, spašavat ćemo sebe.

Kako ćemo se spasiti od muškaraca koji trebaju popravak?

atma.hr – 52
1. Prepoznajte ovu vrstu muškaraca

Znakove, osobine i ponašanje takvih muškaraca znamo napamet.

Kada osjetimo loše vibracije, moramo pobjeći.

2. Postavite pravo pitanje

Umjesto da pitate: “Kako ga mogu spasiti?” pitajte: “Kako mogu spasiti sebe?”.

Shvatite da uvijek mi trebamo biti na prvom mjestu.

3. Slijedite svoj instinkt

On je vaš najbolji prijatelj; kad vam govori da nešto nije u redu, nemojte to zanemariti odlučni u nastojanju da popravite stvari.

Ništa neće nikada biti popravljeno s pogrešnim čovjekom, ni s vama ni s bilo kojom drugom ženom.

atma.hr – 52
4. Zapamtite tko ste

Mi znamo što smo zaslužile. Naučite voljeti sebe. Naučite brinuti o sebi.

Kada to učinimo, nećemo popravljati nikoga jer ćemo znati da ćemo biti uništeni u tom procesu.

I nikad ne mrzite pogrešnog muškarca. Zahvalite mu, jer da nije bilo njega, ne bismo shvatili da je vrijeme za promjenu. Ukazao nam je na ono što je trebalo popraviti u nama samima.

Zahvaljujući njemu, shvatili smo da smo da smo odgovorni samo za vlastite probleme i sreću. Kroz njega smo saznali da je u redu biti malo sebičan. Moramo zahvaliti pogrešnom muškarcu, jer je zahvaljujući njemu bit ćemo spremni za susret s onim pravim.

Mi nismo ovdje da bi popravljali jedan drugog.

Pripremila: Suzana Dulčić za atma.hr