Dođe vrijeme tuge. Nitko toga nije pošteđen. Kažu da nesreća nikad ne dolazi sama. Što ovdje treba shvatiti? Možete učiti i rasti na lak ili težak način. Ako ne slušate sebe, svoju intuiciju, svoj osjećaj iz trbuha, lekcije su sve teže i teže.

atma.hr – 78
Ako slušate svoj najbolji osjećaj (što bi me u ovom trenutku najviše veselilo) ne možete pogriješiti. Ako ne slušate sebe, svoju intuiciju, svoj osjećaj iz trbuha, lekcije su sve teže i teže.

Prvo dobijete kvrc po nosu, pa packu, pa lagani šamar, pa veću šamarčinu. Ako i tad ne shvatite ono što odbijate vidjeti dolazi uragan da vas sastavi sa zemljom. Tad si prisiljen progledati. Vidjeti. Svoje rane, tuge, boli, patnje. Kad se zareda tuga, naše stare rane se same rastvore. Nekad se čini da nikad neće prestati krvariti.

Treba biti dovoljno uporan i ostati s njima. Tada počinju zacijeljivati, kad im date pažnju i prihvatite ih. Prihvatite sebe i svoj život takve kakvi jesu. Tada možete početi donositi odluke za svoju dobrobit.

Kada nas netko ili nešto povrijedi imamo tendenciju zatvarati svoje srce. Da se zaštitimo od boli. Koji paradoks. Zatvoreno srce jednako mrtav čovjek.

Tu imamo dvije mogućnosti: ili otvrdnuti ili omekšati svoje srce. Otvoriti ga. Nije to teško kad shvatiš da si sam nanosiš bol. Lažima u koje vjeruješ. Ne dopusti da te rane pretvore u nešto što nisi.

atma.hr – 75
Patnja je vrijedan suputnik rastu. Pokretač. Kad čovjeku dojadi patnja odluči se za promjenu. Čekamo da nam se život promijeni. A život čeka da se mi promijenimo. Život ima vremena. Mi smo ti kojima ponestaje vremena.

Kad nam naše ponašanje ne donosi željene događaje, ljude, situacije ili nam donosi one koje ne želimo, vrijeme je da zavirimo u sebe. I onda shvatiš. To nisam ja. Ni to nisam ja. Ljuštiš slojeve davno zaboravljenih osjećaja, rana i povreda. Sve dok ne ostaneš ogoljen. Sam. Ti. Sve ono što je bilo nema više utjecaja na tebe. Tu si. Prisutan. Svjestan. Kad izađeš iz uma i počneš osjećati shvaćaš da postoje sile koje se razumom ne daju objasniti. Niti je to potrebno. Ljubav. Intuicija. Tvoja vlastita unutarnja navigacija. Ne daješ više logici na značaju.

Tvoj život je tada u dobrim rukama.

Sve je moguće i sve opcije su otvorene.

Melita Bušljeta, life coach

Facebook stranica: https://www.facebook.com/melita.dobarosjecaj/

atma.hr – 78