„Zdravlje je kvantitativna ravnoteža minerala, a bolest nastaje zbog neravnoteže minerala.”

Svjedočimo tome da je sve više zdravstvenih stanja na koja konvencionalna medicina nema odgovora, metode ni pristupa. U liječenju se koriste lijekovi, koji daju tek privremeno olakšanje ali ne i trajno rješenje ili izlječenje.

atma.hr – 39

Razlog tome je da mnoga zdravstvena stanja nisu bolesti koje se liječe na konvencionalan način, već nedostatak važnih minerala u organizmu. Uslijed nedostataka minerala na staničnom nivou, tijelo ispada iz svoje prirodne ravnoteže i to se manifestira tako da se smanjuje funkcionalnost stanica, tkiva, organa i cijelog organizma. Ovaj proces se dešava postupno, sve većim nedostatkom minerala, dolazi do smanjene funkcionalnosti organa i organizma. Prvi znakovi nedostatka minerala u organizmu se pokazuju kroz iscrpljenost, napetost, bezvoljnost, pucanje noktiju, ispadanje kose, poremećaj probave, debljanje. Ako se ništa ne poduzima na prve znakove, tada se razvija smanjena funkcionalnost organa i cijelog organizma.

Što nam zapravo javlja bol koja se pojavljuje u tijelu?

Stanica je temeljna građevna jedinica svakog tkiva, svih organa i cijelog organizma. Svaka stanica prirodno sadrži svih 12 anorganskih minerala koji se uslijed različitih životnih situacija počinju postupno trošiti. Tijelo prirodno teži tome da se vrati u balans i za to su mu potrebni određeni minerali. S obzirom na industrijalizaciju i osiromašenost tla, hrana je sve manje u mogućnosti namiriti naše potrebe za mineralima na staničnom nivou. Treba uzeti u obzir da smo izloženi geopatskom stresu, zračenjima i načinu života koji „tjera“ naše tijelo da troši puno minerala kako bi se održala potrebna homeostaza u organizmu. Mnoge funkcije organizma ovise o prisutnosti minerala u stanicama, kada ih nema dolazi do poremećaja u njihovom radu i funkcioniranju. Smanjeno funkcioniranje organa i organizma dovode tijelo u stanje koje konvencionalna medicina naziva bolest, što je i točno na određeni način jer se u tijelu i organima pojavljuje bol, koja signalizira da je potrebno uspostaviti zdravo funkcioniranje tijela.

atma.hr – 78
Zašto klasični suplementi nisu u mogućnosti djelovati na staničnom nivou?

Suplementi minerala koji se mjere u miligramskim veličinama, nemaju mogućnost zbog svoje veličine prijeći membranu stanice i namiriti nedostatak minerala na staničnom nivou. Suplementi u miligramskim veličinama se mogu koristiti kraće vrijeme i pod nazorom, obzirom da preveliki unos počne opterećivati organe za izlučivanje. Suplementi u ovakvom obliku mogu djelovati na mineralni status u krvi i pružiti neka kratkotrajna poboljšanja, ali isti ti minerali ne mogu napuniti zalihe minerala u samim stanicama zbog svoje neadekvatne veličine. Za razliku od Schuesslerovih soli, klasični suplementi se popiju s vodom pa tako dospijevaju u želudac gdje na njih utječe želučana kiselina, umanjujući djelotvornost suplemenata. Kod primjene Schuesslerovih soli se zaobilazi želudac i probavni trakt, jer se one otapaju u ustima i tako direktno prelaze u stanice, kroz sluznicu u ustima.

Kako je Dr. Schuessler pronašao rješenje?

Dr. Wilhelm Schuessler je prije 120. godina provodio sveobuhvatna istraživanja i uvidio da minerali u svom izvornom obliku nemaju mogućnost preči membranu stanica. Dr. Schuessler je odlučio primijeniti proces trituracije (razrjeđivanje) minerala, što ih je pretvorilo u mineralne soli i dalo im energetski potencijal. Tako pripremljene soli imaju mogućnosti preči membranu stanice i ispraviti nedostatke, koji su nastali unutar stanice. Kada postoji mogućnost ispraviti nedostatak unutar stanice, koja je osnovna građevna jedinica svakog tkiva, organa i cijelog organizma, tada je moguće pokrenuti ozdravljenje točno na mjestu od kuda je zbog nedostatka minerala došlo do nepravilnog funkcioniranja tkiva, organa i organizma.

Svaka ljudska stanica prirodno sadrži svih 12 biokemijskih mineralnih soli koje održavaju sva tkiva, organe i cijeli organizam u ravnoteži i zdravlju. Djelovanje Schuesslerovih soli odražava se na fizičkom nivou, a njihovo djelovanje počinje na staničnom nivou.

Kako je moguće utvrditi mineralni status na staničnom nivou?

Nedostatak minerala u stanicama nije moguće uvidjeti putem krvne analize, takva analiza pokazuje samo mineralni status u krvi. Jedini način da se procjeni mineralni status u stanicama je da se napravila analiza znakova na licu, koji ukazuju na nedostatke minerala u stanicama. Procjena zdravstvenog stanja nam također može ukazati na nedostatak minerala u stanicama kao i žudnje ili averzije prema određenoj hrani i pićima.

atma.hr – 75
Navodimo jedan dio zdravstvenih poremećaja koji ukazuju na nedostatak mineralnih soli u stanicama i organizmu:

Grčevi u mišićima i tijelu, glavobolja, gubitak kose, pucanje noktiju, hemeroidi, problemi sa zubima i desni, kronične gnojne upale, razna kožna oboljenja, alergije na hranu i ostalo, anemija, bronhitis, problemi sa žlijezdama, problemi sa štitnjačom, menstrualni problemi, nesanica, nervoza i napetost, problemi sa srcem, plućima, jetrom, žuči, gušteračom, pretilost, želudac i probava, vrtoglavice, nedostatak koncentracije, loša memorija, astma, celijakija, cistitis, čirevi, stres, gljivična oboljenja, psorijaza, perut, loša cirkulacija, tegobe menopauze, herpes, slab imunitet, dijabetes, gastritis, bronhitis, epilepsija, krvni tlak, depresija, slab vid, povišen šećer u krvi, kolesterol, hormonski disbalans, kronični umor, eliminacija teških metala, naticanje i bol abdomena, alkalni balans u organizmu, akne, adhd, mucanje, bol u leđima, osteoporoza, mlohava koža, strije, bulimija, anoreksija, problemi sa zglobovima i kostima.

Zadaci tkivnih soli u organizmu:

Svi phosporicumi su graditelji našeg organizma:

Calcium phosporicum, Ferrum phosporicum, Kali phosporicum, Magnesium phosporicum i Natrium phosporicum.

Svi sulfuricumi su detoksikatori i eliminatori otpadnih tvari iz organizma:

Kalium sulphuricum, Natrium Sulphuricum, Calcium sulphuricum

Tkivne soli protiv starenja i stabilizatori cijelog organizma:

Calcium fluoratum, Calcium phosporicum, Calcium sulphuricum, Silicea

Tkivne soli koje podržavaju metabolizam i njegove funkcije:

Natrium muriaticum, Natrium phosporicum, Kalium muriaticum, Natrium sulphuricum, Kalium phosporicum i Kali sulphuricum

atma.hr – 45

Brzo djelujuće soli:

Ferrum phosporicum (prva pomoć), Kalium phosporicum (energija, živci), Magnesium phosporicum (bolovi)

 1. Calcium fluoratum – Za elastičnost tkiva
 2. Calcium phosphoricum – Za mišiće, kosti i zube
 3. Ferrum phosphoricum – Za upale
 4. Kalium muriaticum – Za žlijezde i pluća
 5. Kalium phosphoricum – Za energiju i psihu
 6. Kalium sulfuricum – Za detoksikaciju i pigmentaciju kože
 7. Magnesium phosphoricum – Za bolove i grčeve
 8. Natrium muriaticum – Za regulaciju vode i tekućina u metabolizmu
 9. Natrium phosphoricum – Za kiselost organizma
 10. Natrium sulfuricum – Za jetru i izlučevine
 11. Silicea – Za kosu, kožu i vezivna tkiva
 12. Calcium sulfuricum – Za kronične upalne procese

Besplatno savjetovanje

Pozivamo Vas da zakažete besplatno savjetovanje i provjerite kako Vam Schuesslerove soli mogu biti od pomoći u rješavanju Vašeg zdravstvenog stanja.

Javite se putem emaila: [email protected]


POKLANJAMO

Poklanjamo 3 analize znakova na licu za utvrđivanje mineralnog statusa u organizmu za prva 3 čitatelja koji se jave na email: [email protected]


IZLIJEČI SEBE – Učenja dr. Bacha o uzrocima bolesti i cvjetnim esencijama

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je izlijeci-sebe-1.jpg

Ova knjiga predstavlja zbirku radova dr. Edwarda Bacha – kreatora sustava prirodnog liječenja cvjetnim esencijama.

Dr. Bach u ovoj knjizi opisuje koristi od liječenja cvjetnim esencijama, no također mnogo govori i o životnim situacijama kroz koje svi mi prolazimo.

Pripremila i uredila dr.sc. Ana Šafran.

224 stranice, format: 14×20

Cijena: 110 kn 99 kn – Kupi ovdje