Foto: pixabay.com

Ovaj nevjerojatan kolač je puno stvari odjednom: nepečen je, ne sadrži gluten i prikladan je za vegane.

atma.hr – 52




Također je nevjerojatno ukusan, s luksuznim slojem ganache čokoladne glazure.

Sastojci:

  • 300 gr datulja
  • 200 gr oraha
  • 60 gr kakao praha
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • voda
  • malo soli

Za glazuru:

  •     40 gr kakao praha
  •     pola žlice ekstrakta vanilije
  •     50 gr javorovog sirupa
  •     2 žlice biljnog ulja ili otopljenog kokosovog ulja

Priprema:

Očistite datulje od koštica, sameljite ih u blenderu pa dodajte orahe, 60 gr kakao praha, 1 žlicu ekstrakta vanilije i malo soli.

Polako dodajte i vodu, koliko je potrebno da smjesa postane glatka.

Razvucite je u plehu i ostavite u frižideru da se kratko rashladi pa prelijte glazurom od kakao praha pomiješanog sa pola žlice ekstrakta vanilije, javorovim sirupom i uljem.

Dobar tek!

stil.kurir.rs

atma.hr – 52