Designed by Freepik

Nešto nedostaje u našim odnosima. Većina muškaraca nisu u stanju prodrijeti do žena, niti se žene potpuno otvaraju muškarcima. One se ne otvaraju jer im muškarci ne daju ono što im je potrebno. Žene se osjećaju razočarano i ne pamte zlo; one pate.

atma.hr – 78
Kad žene pate i kada se osjećaju kao da ih se ne primjećuje, one se zatvaraju svojim muškarcima. Srećom, možete naučiti kako doprijeti do svoje žene.

Možete dati partnerici ono što joj treba, dopuštajući joj da se osjeća primijećeno i tada će se ona ponovo otvoriti. Kada naučite na koji način možete učiniti da vam se vaša partnerica potpuno otvori, poboljšat ćete – ne samo vaš odnos, već i cijeli svoj život.

Što je to ženama potrebno?

Žene ne žele savršene partnere; žele muškarca koji nastoji biti najbolja verzija sebe. Ona ne mora nužno željeti nekoga tko ima cijeli svoj život isplaniran, ali ona želi nekoga tko ima ciljeve u svom životu.

Želi nekoga tko ima hrabrosti plakati pred njom kad mu je to potrebno. Ona želi nekoga tko ima hrabrosti suočiti se svojim emocionalnim demonima.

1. Žena se želi osjećati voljeno

Kada se žene osjećaju voljeno, one su opuštene i otvorene. Svađe nestaju, nježnosti ima u izobilju, a njihova topla ženska energija protječe kroz naše živote.

Osjećaj nevoljenosti je izvor svake svađe u vezi.

Ako je ona nesretna zato što idete van sa svojim prijateljima ili je uzrujana zbog događaja na poslu ili slično, uzrok toga je najvjerojatnije to što se osjeća nevoljeno.

Naučite gledati kroz njezine riječi, djela i raspoloženja i shvatit ćete koji je pravi korijen toga svega.

atma.hr – 52
2. Želi se osjećati sigurno

Postoji rat koji se vodi sa ženskim samopoštovanjem, seksualnošću  i sigurnošću još od vrlo mlade dobi. Žene moraju imati siguran prostor gdje se one osjećaju da mogu vjerovati svojim partnerima. Ona želi vjerovati vašoj snazi. Ona želi osjetiti da se možete nositi sa svim što vam ona pokaže.

Ona želi osjetiti da joj se neće suditi ako vas zatraži nešto neuobičajeno. Želi biti sigurna da neće doživjeti poraz, ako vam kaže da nešto učinite na njen način.

Kada stvorite siguran prostor za svoju ženu, ona će vam se otvoriti emocionalno, a vi ćete joj dati vrlo moćan dar- dopustit ćete joj da raste u vašem odnosu i poništiti svu staru emocionalnu štetu.

3. Želi se osjećati primijećeno

Žene se žele osjećati primijećeno. Žena želi osjetiti da ste je čuli i da ste svjesni njenog emocionalnog stanja. Ona ne želi nužno da vas pogađa to njeno emocionalno stanje, ali želi da budete svjedok tome.

Ako sjedite u istoj prostoriji, a vi ne primjećujete  činjenicu da ona pati i da je na rubu suza, ona će vam početi manje vjerovati. Ona će misliti: “Ako on ne može vidjeti da patim, koliko dugo će mu trebati da to shvati?

Hoće li proći nekoliko dana ili nekoliko tjedana prije nego što on postane svjestan toga i je li mu uopće dovoljno stalo da mi pomogne da prebrodim sve ovo? Mislim da se moram osloniti na samu sebe i sama sebi moram dati emocionalnu podršku.”

Život može izgledati vrlo usamljen, čak i unutar odnosa. Morate stalno pokazivati partneru da postoji barem jedna osoba koja će biti njen svjedok i podrška na putu kroz život. (Napomena: ta osoba ste vi.)

atma.hr – 78
4. Želi se brinuti o vama 

Baš kao što muška energija ima potrebu da štiti, ženska energija ima želju da njeguje. Žene žele vidjeti pukotine u našem oklopu. Oni žele vidjeti da imamo dovoljno povjerenja u njih da im se otvorimo.  One žele biti u mogućnosti da nam pomognu kroz naše tuge.

Integriran, razvijen muškarac koji ima uravnoteženu mušku i žensku energiju, pozdravit će njegu i brigu svoje žene.

Ako ste muškarac i ovo čitate, jeste li ikada pridržali vrata nekoj ženi, jer je to pristojna stvar za napraviti, a ona vam je na to bijesno odvratila: “Oh, što? Ne mogu otvoriti vrata sebi jer sam žena ?! Vi ste seksistička svinja!”

To je primjer ranjene, neuravnotežene žene koja ne želi prihvatiti pomoć od muškog izvora. Točno tako se osjeća vaša partnerica kada ju odgurnete kad se osjetite najranjiviji.

“Nije mi potrebno da stavim glavu na tvoja prsa i govorim ti o svojim osjećajima, jer ja ih nemam!” To je laž. Ovaj nedostatak osjetljivosti i autentičnosti je ono što stvara patnju vama i vašoj partnerici.

Zato joj dopustite da se približi. Ona vas želi voljeti.

banner za knjige ZIVJETI BEZ BOLOVA

5. Želi osjećati da može računati na vas

Život ponekad postaje kaotičan. Kad se pojave životne neizbježne poteškoće, hoćete li se raspasti pod pritiskom ili ste u mogućnosti prilagoditi se?

Žene žele znati možemo li se nositi sa svime što život donosi. Žele znati da nećemo pobjeći i sakriti se kad postanu ‘previše emotivne’ za naš ukus. Oni žele znati da mogu računati na nas.

Kada kažete svojoj partnerici da ćete nešto napraviti, a onda to ne učinite, to je boli. Ona gubi povjerenje u vas koje morate ponovo zaslužiti.

Čak i naizgled male stvari uništavaju povjerenje, npr. kao kada kažete da ćete oprati suđe odmah nakon večere, ali ih umjesto toga operete sljedeće jutro.

Kada se nakupi puno takvih malih prijestupa, ona vam više neće vjerovati. Činite ono što ste rekli da ćete učiniti, budite ona osoba kakva ste rekli da jeste i budite dosljedni u svojim postupcima.

atma.hr – 52
6. Želi da je cijenite

Ženska energija u svim ljudima prije svega reagira na pohvalu i zahvalnost. Podsjetite svoju partnericu da ju volite. Recite joj da cijenite ono što ona donosi u vaš život. Pokažite joj koliko vam to znači.

Najbrži način da pokvarite svoj odnos je ignoriranje svoje partnerice i da ju uzimate zdravo za gotovo. Zahvalnost je suprotnost tim stvarima.

Zahvalnost utjelovljuje ovo razmišljanje: “Ja sam svjestan što donosiš u moj život i želim biti siguran da si i ti svjesna.” Govorite joj sve što cijenite i govorite joj to često!

Pripremila: Suzana Dulčić