Art: Cameron Gray / ParableVisions.com

Indigo dijete izabralo je vas za svoje roditelje prije nego što se utjelovilo, a dogovor je napravljen da ih podržite u ovom trenutku, znajući da će donijeti energije potrebne za planetu u ovo vrijeme velike transformacije. Ta djeca su različita zbog načina na koji djeluju i na koji se nose sa životom. Ovdje su kako bi pokazala čovječanstvu kako živjeti u bezuvjetnoj ljubavi i kako usidriti više vibracijske energije u svijetu.

atma.hr – 52
Fascinantno je živjeti u ovom trenutku transformacije na planeti Zemlji. Jedan od najboljih pokazatelja promjena u ljudskoj svijesti prema višoj razini postojanja je suština Indigo osoba/djece.

Indigo djeca

Ta djeca su različita od većine djece zbog načina na koji djeluju i zbog načina na koji se nose sa životom.

Indigo djeca su ovdje kako bi pokazala čovječanstvu kako živjeti u bezuvjetnoj ljubavi i kako usidriti više vibracijske energije u svijetu.

Nancy Ann Tappe, autorica knjige “Razumijevanje života kroz boje”, proučavala je polje aure označene kao polje indigo djece – njihovu indigo boju aure.

Aura je elektromagnetsko energetsko polje koje ljudsko tijelo nosi, a indigo boja pokazuje osobine majstora komunikacije, vrlo inteligentnih i intuitivnih osoba sa strašću za mirom i istinom.

Indigo djeca su uravnoteženi u srcu i glavi.

Liječnici iće reći da Indigo djeca ne postoje, a mnogoj Indigo djeci je dijagnosticirana ADD i ADHD dijagnoza. Živjeti s društvenim pritiscima medicinskih dijagnoza samo je još jedan od današnjih izazova Indigo djece.

atma.hr – 52
Karakteristike Indigo djece

 • Vrlo su intuitivni – znaju što je ispravno, sve ostalo je razorno za njihov sustav.
 • Osjetljivi su na hranu i mogu biti vrlo izbirljivi.
 • Mogu imati imaginarne prijatelje ili vidjeti duhove: “mrtve” ljude, vodiče, anđele, i / ili izvanzemaljska bića.
 • Vrlo su su osjetljivi na tuđe osjećaje, a ponekad upiju te energije i nose ih sa sobom. Skloniji su osjećati, a ne razmišljati većinu svog vremena.
 • Ova djeca imaju urođen otpor prema strogim pravilima i smjernicama te ih smatraju zastarjelim. Oni su ovdje u ovom trenutku kako bi donijeli energije potrebne za promjenu svijesti i zato se ne uklapaju u strogo razmišljanje lijevom stranom mozga. Imaju urođeno “znanje” i otpor prema neistinama.
banner za knjige SVJETLOSNA ZMIJA
 • Neka Indigo djeca imaju telepatske sposobnosti i mogu razgovarati s bićima u drugim dimenzijama.
 • Ova djeca nose vibracije harmonije i zato se ne osjećaju ugodno u današnjem kaotičnom  svijetu.
 • Oni imaju tendenciju da se protive druženju i vole provoditi vrijeme sami ili u izmišljenoj igri.
 • Indigo djeca ne razmišljaju linearno, već holografski što je odraz više inteligencije. Oni su “spojeni “sa svojim višim ja.
 • Fascinirani su biljkama, životinjama i kristalima i lako se povezuju s njima.
 • Indigo dijete se lako počne dosađivati i ponekad je nemirno ili previše uzbuđeno.

atma.hr – 52
Što možete učiniti kako bi podržali Indigo djecu?

Prepoznavanje osobina i postupaka Indigo djece, omogućiti će razumijevanje načina koji bi pomogao kako bi bili sretniji i opušteniji. Sljedeći su načini podržavanja Indigo djece:

 • Dopustite njihovu percipiranu ekscentričnost.
 • Gledajte ih duboko u oči sa razumijevanjem, „znanjem“ i bezuvjetnom ljubavlju. Recite im telepatski “hvala” i  sve je u redu.
 • Upoznajte ih s drugom indigo djecom ili psihički darovitom djecom. Ukoliko to nije moguće, osigurajte metafizičku i duhovnu okolinu i dopustite im kreativnost, kao što je slikarstvo, glazba, ples ili pisanje.
 • Dopustite da se prisjećaju prošlih života i da razgovaraju o značenju snova kao da je to normalan razgovor.
 • Hranite ih organski i pobrinite se da nisu izloženi nepotrebnim lijekovima, kemikalijama, fluoridu. Mnoga djeca su alergična na kemikalije u pesticidima koji se najčešće nalaze u hrani i vodi.

atma.hr – 52
 • Zaštitite ih od oštrih ljudi ili agresivne djece i njegujte ljubavne odnose. Indigo dijete će pokazati što je u redu, a što nije. Obratite pozornost na one koji imaju posebno, čarobno vrijeme s vašim djetetom i potičite to druženje što je više moguće.
 • Televiziju držite isključenu većinu vremena zbog programiranja koje se odvija oštro i prebrzim tempom. Emisije o životinjama i prirodi mogu pomoći da ih smiri u situacijama velikog stresa.
 • Dopustite transmutaciju emocija kroz plakanje i smijeh. Ponekad će Indigo djeca plakati zbog kapi koja padne na šešir, naizgled bez razloga. Kad dijete bude dovoljno staro da razumije, korisno ga je naučiti kako se može zaštititi s mjehurom svjetlosti koji neće dopustiti tuđoj energiji da prodre u njihovo polje aure, što će im pomoći da ne budu pretjerano osjetljivi.
 • Usvojite novi način roditeljstva i školovanja. Ako je ikako moguće, pretjerano osjetljivu djecu treba školovati u alternativnim školama ili kod kuće i često su ta djeca buntovna jer ne žele biti u standardnoj školi. Ako školovanje kod kuće nije opcija, budite aktivni u roditelj / učitelj odnosu, te ne prihvaćajte nametnute klasične standarde discipline.

Zapamtite – Indigo dijete izabralo je vas za svoje roditelje prije nego što se utjelovilo, a dogovor je napravljen da ih podržite u ovom trenutku, znajući da će donijeti energije potrebne za planetu u ovo vrijeme velike transformacije.

Međutim, samo zato što dijete ima karakteristike i osobine indigo djeteta ne znači da oni trebaju biti stavljeni na pijedestal iznad druge djece ili roditelja.

To jednostavno znači da oni imaju različite potrebe, pojačane metafizičke i duhovne sklonosti od većine djece, iako će većina djece također imati koristi od Indigo djeteta okruženju.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić