Foto: William Farlow / Unsplash

“Neka vaša volja bude budna i ispravno usmjerena i onda će prenositi energiju cijelom biću i biti čudesan pomoćnik u očuvanju zdravlja. Ona je također moć koja se hvata u koštac s bolešću. Onaj koji se bori treba razumjeti pravu snagu volje.”

atma.hr – 52
Volja je moćna. Um i živci jačaju tonus i snagu vježbanjem volje.

Volja je sila koja upravlja ljudskom prirodom – sila odlučivanja, izbora. Sve ovisi od ispravnog poteza volje. Želja za dobrotom i čistoćom su ispravne, sve dok se ispoljavaju, ali ako se zaustavimo samo na želji, nema neke koristi.

Svi oni koji se samo nadaju i iščekuju da će pobijediti svoje sklonosti, propasti će. Bog nam je podario moć izbora, a na nama je da je vježbamo. Mi ne možemo promijeniti svoja srca niti možemo kontrolirati svoje misli, nagone i sklonosti. Mi ne možemo sami sebe učiniti čistima.

Ali možemo odlučiti da radimo ono što je ispravno i onda će On činiti kroz nas da to možemo i učiniti.

Kroz pravilnu uporabu volje, u životu može nastati sveobuhvatna promjena.

“Čist i plemenit život, život pobjede nad apetitom i požudom, omogućen je svakome tko bude ujedinio svoju kolebljivu ljudsku volju sa svemogućom, nekolebljivom voljom Božjom.”

atma.hr – 52
Što možete učiniti da bi ojačali volju?

1. Vježbajte se u odlučivanju – čineći svoj ​​um pozitivno nastrojenim, odmah nakon što ste odmjerili činjenice – i držite se svojih odluka, spremni ih promijeniti samo kad ih protivne činjenice osporavaju. Često je bolje napraviti grešku, nego oklijevati u neodlučnosti. Ponekad zapisivanje odluke pomaže osobi da se čvrsto drži odluke koju je donijela.

2. Završite prethodni posao prije nego započnete novi. Nemojte skakati s jedne stvari na drugu i iz jednog okruženja u drugo, vrteći se sve vrijeme u krug.

3. Ponekad igre mogu pomoći u razvoju sposobnosti odlučivanja. Imao sam mladog pacijenta koji je među bolničkim osobljem imao reputaciju odličnog stolnotenisača. Ali kad bih ja igrao s njim, stalno se pomicao naprijed – nazad oklijevajući da servira. Kad bi jednom servirao, mogao je normalno nastaviti s igrom. Igranje mu je pomoglo da donosi odluke brzo dok jednog dana nije počeo servirati s potpunom odlučnošću.

4. Ako napraviš nenamjernu grešku, nastavi se boriti.

5. Ustani iz kreveta u ono vrijeme kad si sebi to zacrtao. Odluči to navečer i ostani pri tome ujutro.

6. Čitaj duboko i smisleno i natjeraj svoj ​​um da razumije i zapamti ono što si pročitao. Prekomjerno čitanje emotivnih maštarija slabi volju.

MEDICINSKI MEDIJ

7. Volja se jača vježbanjem samoodricanja i samokontrole. Vježbaj odbacivanje popustljivosti samom sebi.

8. Poveži svoju volju s božanskom energijom tako što ćeš od Boga tražiti da ti ojača volju.

9. Prakticiraj zdrav način življenja s dobrom prehranom, vježbanjem i odmorom.

10. Nauči se planski raditi stvari u životu, a ne impulzivno.

Ako ti se učini teškim da bilo koju od gore navedenih vježbi primijeniš u praksi, počni od najjednostavnijih dok ih potpuno ne savladaš. Onda pređi na sljedeću po teškoći i tako nadalje.

Ako ti je i dalje preteško, probaj sa Svemirom/ Bogom pričati o tome i traži da te On osnaži svojom snagom. Kad ojačaš svoju volju, zaista ćeš vladati svojim životom.

tinkturedrsulca.com