People photo created by mindandi - www.freepik.com

Promjena ponašanja i donošenje odluka u kriznim situacijama će zaustaviti negativan tijek i promijeniti vaša dominantna stanja. U ovim fazama nikako nemojte pokušavati stvari vratiti na staro jer one su jasan znak da je potrebna promjena, nikako ponavljanje starih obrazaca ponašanja i strategija! Ako ipak odlučite nastaviti po starom, možete očekivati novi niz događaja koja će za cilj imati pokrenuti vas na vašu promjenu odnosno rast i tako redom…

atma.hr – 52
U životu se ponekad zna dogoditi faza u kojoj ništa ne ide kako treba, kada se događaju ekstremne situacije, izazovi koje treba znati savladati i kad se čini da je sve nekako krenulo ukrivo.

Najčešće reakcije u tim fazama su strahovi, briga, osjećaj nemoći, ili čak zaključak da život nije fer te da se samo vama događaju takve stvari da nemate sreće ili slično.

Svaki čovjek pretendira živjeti u miru i bez problema i prirodno je imati reakcije na takve situacije, međutim, jako je važno razumjeti što se i zašto se događaju faze nemira i turbulencija, zašto život kreira te amplitude i kako ih nadići.

Život je amplituda. Ponekad su oscilacije u granicama normale, a ponekad odu u ekstreme na jednu stranu. Mir i balans se događaju onda kada se nalazimo na svom putu na mjestu na kojem smo osvojili jedan vrh u smislu svog duhovnog rasta i postignuća u materijalnom svijetu i kada imamo prostora za uživanje u tome.

Međutim, nakon što istekne ta faza, dolazi slijedeća koja traži nova učenja, novu akciju i samim tim se mijenja dinamika životnih okolnosti odnosno događaja.

Onda kada smo inicirani na duhovni rast, što znači da je došlo vrijeme za nove spoznaje i nova postignuća, tada se u realnosti počinju događati izazovne faze i situacije koje izazivaju na promjenu.

Svaki problem ili izazov je pokazatelj da ste inicirani u novu fazu rasta ili dugim riječima rečeno, na taj način vas pokreće na vaš put duhovnog rasta.

Postoji nekoliko načina kako Svemir poziva na rast!

atma.hr – 52
PRVI SIGNAL da ste pozvani na rast jesu emocije. Onda kada se počnete osjećati loše na nekom polju, to je jasan prvi znak da je došlo vrijeme za neku promjenu na tom polju.

Recimo da se počinjete osjećati loše na poslu na kojem ste ili u odnosu u kojem ste. Moguće je da za početak ne razumijete razloge zašto se tako osjećate ili možda samo ne odobravate sebi te razloge kao važne za nezadovoljstvo, no to je siguran znak da vaše duhovno poziva na rast!

Nešto što živite u tom odnosu ili tom poslu nije u skladu s vašim rastom i zato Svemir putem emocija signalizira da se neka promjena već dogodila kod vas, npr. možda ste osvijestili da vas ne poštuju dovoljno na tom poslu, dok ste prije pod utjecajem svojih destruktivnih uvjerenja podnosili tu situaciju i možda ček niste niti primjećivali da postoji, dok je sada isplivala u prvi plan te se uključio alarm da je vrijeme za promjenu na tom polju, i zato se prvo javljaju negativne emocije.

Ili u odnosu u kojem niste bili fokusirani na emocije jer vam je bilo važno nešto drugo, npr. sigurnost, sada imate potrebu za emocijama, a to ne dobivate od partnera… počinjete se osjećati sve lošije i lošije kao poziv na promjenu. Tada je potrebno da poduzmete sve kako biste upotpunili svoje deficitarne potrebe. To može podrazumijevati popravak odnosa u kojem jeste ili promjenu.

U svakom slučaju, ne može više po starom!

Ako zanemarite emocije kao signale da ste na putu promjene, Svemir će vremenom kreirati DRUGI SIGNAL – iskustva uz pomoć kojih će pokušati na drugi način objasniti da je potrebna promjena i potaknuti vas na nju, kako biste na taj način jasnije primili poruku.

Zato je važno kad se događaju takve situacije, umjesto da podlegnete i počnete loše misliti o sebi, o životu ili upadnete u jako loša stanja, upadate u ulogu žrtve ili slično, da se zapitate:

atma.hr – 52
Što je to što mi ova situacija želi poručiti? Koja poruka ili pouka, lekcija se krije iza ovog događaja?

Što je to na što sam do sad pristajao/la što trebam sada odbaciti?

Trebam li se na ovom polju zauzeti za sebe? Promijeniti pristup ljudima ili samo promijeniti strategiju kako nešto postižem?

Koji su to obrasci ponašanja koje sam do sad koristio koja sada više ne služe dobro?

Koja je to promjena koju trebam uvesti na tom polju?

Što je to novo što trebam poduzeti? Koja akcija je potrebna da se dogodi? Koji cilj da se postavi? Od kojih obrazaca trebam odustati?

Promjena ponašanja i donošenje odluka u ovim kriznim situacijama će zaustaviti negativan tijek i promijeniti vaša dominantna stanja.

U ovim fazama nikako nemojte pokušavati stvari vratiti na staro jer one su jasan znak da je potrebna promjena, nikako ponavljanje starih obrazaca ponašanja i strategija!

Ako ipak odlučite nastaviti po starom, možete očekivati novi niz događaja koja će za cilj imati pokrenuti vas na vašu promjenu odnosno rast i tako redom…

Zato je jako važno prepoznati vrijeme za promjenu i način kako ispratiti taj ciklus. On će vas definitivno dovesti do nove realnosti i pogotovo onoga što ste i sami priželjkivali, neke želje koje ste poslali u Svemir ili ono što zaslužujete, ono što je vaša slijedeća stepenica.

Pa imate veliko prostranstvo mogućnosti ispred sebe i zato ste tu, da bi kreirali, zato ispratite taj poziv i vinite se u visine!!

Sretno!

Melita Manojlović,
NLP Master Trainer, Coach Master Trainer
NLP Institut by Melita Manojlović
www.melitamcoaching.com
Fb: https://www.facebook.com/melitamcoaching

IG: https://instagram.com/nlpinstitutby_melitamanojlovic?utm_source=qr&igshid=ZDc4ODBmNjlmNQ%3D%3D

Prethodna objavaPRIPREMITE SE ZA INTENZIVAN PERIOD: Retrogradni Merkur i Venera donose ljubavne oluje i nesporazume
Slijedeća objavaZašto nas ne poučavaju duhovnosti?
Melita Manojlović
Melita je svoj osobni rast počela još u ranom djetinjstvu kada ju je život počeo učiti iznimno teške lekcije. Tražeći odgovore na pitanja od životne važnosti, smisao života počela je otkrivati već od svoje 12. godine. Svoj profesionalni put u sferi duhovnosti i osobnog rasta počela je u 30-im godinama kada se prvi put educirala na polju psihologije i to za NLP praktičarski, a svoj put je nastavila educirajući se i radeći s ljudima uz pomoć različitih emocionalnih tehnika koje je istovremeno koristila za svoj rast. Na duhovnom polju, život nije bilo jednostavno razumjeti, jer je često servirao nerazumljive poruke i dosta teške lekcije pa je stoga tražeći odgovore, svoj duhovni put produbila različitim spiritualnim i energetskim tehnikama koje su joj omogućile vlastiti napredak, otklanjanje blokada iz svog života, ali i napredak u poslovnom smislu jer danas svojim klijentima i slušateljima omogućava širok spektar iznimno vrijednih znanja i tehnika za rad na sebi. Seminari, radionice, videa, individualni pristup ... Zakon privlačenja je osnova svih učenja pa je tako uz svoja učenja i rad na sebi spoznala jako duboku priču zakona privlačenja te odlučila je prenositi. Učeći NLP od početka svog profesionalnog usmjerenja prema psiho-spiritualnom svijetu, dostigla je stupanj znanja i educiranosti NLP trenera, te je tako postala i edukator koji na jednostavan način prenosi NLP , putem certificiranih edukacija koje održava kontinuirano. Pokretač je promjena na polju razvoja ljudskih resursa za uslužne djelatnosti, širenjem svijesti o važnosti čovjeka i s jedne i s druge strane uslužne djelatnosti, utemeljila je centar za razvoj ljudskih resursa te svojim treninzima za uslužne djelatnike širi svijest o Hospitality pristupu i potiče okolinu na promjenu prilagođenu čovjeku i njegovim vrijednostima. Kolumnista je mnogobrojnih hrvatskih portala i ponosna kolumnistica udruge Atma.