Karmički zakoni su izvedeni na temelju višegodišnjeg izučavanja metafizičkih tekstova, kao i iskustava različitih osoba koje su radile regresiju u prošli život u vrijeme prvog i drugog Saturnovog kruga ili povratka. Pokušajte razmisliti svakog dana o jednom od tih zakona, pogotovo o onima koji u vama izazivaju otpor, jer se u njima krije ključ rješenja!

atma.hr – 78
Planet Saturn vezujemo za crnu boju i karmu. Vlada subotom i vremenom. Prostorno predstavlja groblja i sva mirna, tiha i napuštena mjesta.

Tamo gdje se nađe u natalnoj karti ukazuje na ograničenja, pa se odnosi i na kosti i zube, odnosno sve što se teško mijenja i što smo naslijedili. Predstavljen je u prirodi kamenom, a tiče se kazne i straha, tereta i patnje.

“Strogi učitelji”, koji nam ulaze u život, kao i teški momenti, nešto su što najavljuje Saturnov tranzit. Ipak, njegove lekcije su najvažnije, koliko god da znaju biti bolne, a kada ih prihvatimo, tek tada otvaramo najvrednije i najdragocjenije poglavlje svog života. Također, odnosi se na sve ugovore i obveze, vlada razdobljem starosti i uči nas da budemo strpljivi i ustrajni.

Karmički zakoni su izvedeni na temelju višegodišnjeg izučavanja metafizičkih tekstova, kao i iskustava različitih osoba koje su radile regresiju u prošli život za vrijeme prvog (uzrast između 28 i 30 godina) i drugog Saturnovog kruga ili povratka (između 58 i 60 godina starosti). Razmišljanje o ovim zakonima može pomoći u slučaju teških natalnih i tranzitnih Saturnovih aspekata sa natalnim Suncem, Mjesecom i Venerom.

Pokušajte razmisliti svakog dana o jednom od tih zakona, pogotovo o onima koji u vama izazivaju otpor, jer se u njima krije ključ rješenja.

atma.hr – 52
1. Karmički zakoni uvijek važe za sve. Nema izuzetaka. Možda nam djeluje da su neki toga oslobođeni, da im je život lakši, dobivati ​​sve na pladnju, ali to je samo naš kut promatranja. Možda nam djeluje da drugi imaju više sreće, da im “sudbina oprašta” i da prolaze kroz život bez previše muke. Prava istina jest da je sve sazdano od suprotnosti, i da to što mi mislimo za nekog, netko drugi isto može misliti za nas. I mi imamo u nečemu više sreće od drugih, a to možemo uzimati zdravo za gotovo, dok u nečemu možda u ovom momentu oskudijevamo, ali nipošto ne znači da tako mora vječno biti.

2. Sve se stalno kreće i vibrira. Život ne može biti zadržan na jednom mjestu. Ipak, svi smo mi u nekom trenutku pokušali nekom ne dati da ode, da ostanemo u odnosima koji su disfunkcionalni, da ne donesemo odluku, da odložimo odrastanje, da oprostimo, da ne prebolimo, i tako dalje. Odlaganje ili zaustavljanje nečega uvijek je znak da nismo integrirali neku karmičku lekciju. Odlaganjem odluke neće nam biti bolje, niti ćemo se sačuvati od pogrešaka. To je samo jedan od načina da odbacujemo ovaj život i sve lijepo što on sa sobom nosi, a razlog može biti nedostatak samopouzdanja, koji korijen vuče iz neke davne reinkarnacije.

atma.hr – 78
3. Više se u Univerzumu računa jedna konkretna akcija koja će nas pomaknuti s nekog mjesta, nego dugogodišnje pravljenje plana koji nikad ne zaživi. Ako stojimo na “karmičkoj raskrsnici” i ne krećemo se ni u jednom pravcu, nešto će se dogoditi da bi nas poguralo (gubitak, bolest, ozljeda, nestanak nečega, napuštanje). Bolje ići i par koraka unatrag nego stajati u mjestu.

4. Sva ograničenja koja imamo nametnuli smo sami sebi. Ta ograničenja odabrali smo u trenutku rođenja, kao polaritet prethodnim reinkarnacijama. U prošlim životima se zato krije prauzrok neke problematične situacije s kojom se sada suočavamo, a koja datira od davnina. To je karma koju donosimo u ovaj život, i nipošto nije kazna, i tu treba praviti razliku.

5. Univerzum nikada ne zahtijeva od nas ono što ne možemo ostvariti, ali da bi se to dogodilo, neki dijelovi našeg karaktera moraju biti potisnuti da bi se drugi aktivirali, a što se događa tijekom regresije, kundalini meditacije ili drugih alternativnih tehnika. Najčešće se radi o izraženom egu, ljubomori, posesivnosti i krivljenju drugih za naše loše životne situacije. Određene osobine rade protiv nas, ipak, obično se naročito njima ponosimo i potenciramo ih.

atma.hr – 52
6. Sve čega se plašimo već postoji u nama, kao klica prošlih života, zato nam je osobito mrska pomisao da se ponovo bavimo time (nakon neuspješnih pokušaja u drugim reinkarnacijama). Veliki otpor prema istraživanju prošlih života može biti iz straha zbog onoga što bi mogli saznati o sebi, ali za sve što nam se sada događa ili ne događa, odgovorni smo jedino mi sami, odnosno naš način razmišljanja. Kada to prihvatimo, shvatili smo bit karme. Zato baš oni koji odbijaju regresiju najviše mogu od nje imati koristi, kao i od joga asana i energetskog rada na sebi. Obično govorimo izričito – ne onim situacijama za koje provjereno znamo da će nas isprovocirati.

7. Strah je štetan ako nas stalno vezuje za jednu te istu situaciju, sprječavajući nas da ostvarimo svoje potencijale. Može biti i posljedica velike traume koja se dogodila u životu prije sadašnjeg (a sada je smještena u nekom dijelu tijela ili organu koji je bolestan) ili se prenosila iz života u život. Strah je druga riječ za karmu i Saturna. Suočavanje sa strahovima obično se završi smijehom odnosno otpuštanjem, olakšanjem i osjećajem povraćene snage.

atma.hr – 78
8. “Otključavaju” se samo oni dijelovi prošlih života iz kojih smo nešto naučili. Bilo što što bi nas moglo povrijediti ostaje nedostupno, dok ta karmička lekcija ne bude integrirana. Zato, primjerice, tijekom regresije u prošli život možemo imati “rupe” u sjećanju, a pri sljedećoj regresiji sjetiti se svega što tada nismo mogli. Nekad ta sjećanja ulaze u našu svijest kroz snove (naročito kada smo bolesni i imamo povišenu temperaturu) ili putem meditacije i joga nidre.

9. Bilo koje saznanje koje tijekom Saturnovih tranzita steknemo može nam koristiti. Samom željom da se suočimo sa sobom i posljedicama svojih odluka, prihvaćamo da smo odgovorni za sve svoje postupke. A kada prihvatimo odgovornost, Saturn donosi odluku da nas oslobodi dijela karme (tereta, bola, patnje, nesreće, neimaštine, bolesti), pa se samim tim osjećamo rasterećenije, slobodnije i zdravije, fizički i psihički.

10. Sami biramo uvjerenja koja ćemo tijekom ovog života braniti, ali nas mnoga od njih mogu spriječiti da dođemo do srži svog bića. Na ovaj svijet dolazimo i sa naslijeđenim uvjerenjima zasnovanim na iskustvima tijekom prethodnih reinkarnacija, ni ne znajući da ih imamo, a ona su podjednako “opasna”. Zato sada možemo raditi stvari koje nam ne idu u prilog, a koje su ostale vjerne našim starim uvjerenjima. Sve bi to bilo u redu da smo mi još uvijek ta stara osobnost, ali nismo. Sada smo u drugom tijelu i neka druga osoba (ali ista duša), koju ta stara uvjerenja koče i vode do bolesti.

atma.hr – 52
11. Karmu stvaramo putem misli, onog izgovorenog i postupaka proizašlih iz slobodne volje. Sve što radimo, mislimo i vjerujemo naučili smo u nekom momentu, često uz pratnju jakih emocija ili velikog broja ponavljanja, a sve to proizvodi određene posljedice u našem životu. Što više puta ponavljamo neko ponašanje, time to postaje naš nesvjesni ustaljeni način reagiranja. Čak i kad želimo postupiti drugačije, i radimo na tome da nešto promijenimo, u slučaju stresa i dramatičnih životnih promjena, vraćamo se na stari, često destruktivni način reagiranja. Zato je važno biti svjestan sadašnjeg trenutka, jer jedino u njemu imamo utjecaja.

12. Nije problem u situaciji već u našem načinu reagiranja na nju. Za vrijeme istraživanja prošlih života, kada se frekvencija mozga usporava (kao za vrijeme meditacije), radi se istovremeno na oslobađanju destruktivnog načina ponašanja, koje smo spremni otpustiti i koje smo prevazišli. Isto ponašanje u istoj situaciji daje iste rezultate, čak i kad se jedan od aktera promjeni.

13. Trebamo živjeti ovaj život, a ne neki prošli. Ipak, ponovnim proživljavanjem traumatične situacije iz prošlih života, koja nas na neki način drži zaglavljenima, i njezinim prihvaćanjem iscjeljujemo sebe na svim razinama. Zatvaranjem vrata prošlosti, život dobiva boje. Ali vrata možemo zatvoriti samo ako smo s prošlošću zaista završili.

atma.hr – 78
14. Sve dok je nešto nerazriješeno ostaje da bude ponovo proživljeno, jer Univerzum sve pamti. One teže karmičke ispite koje ne položimo iz prve polažemo iz više puta, u više reinkarnacija, dobivajući uvid iz više kutova, uglavnom uz pomoć karmičkih partnera. Također, Saturn nam ne daje da idemo dalje ako nismo savladali osnove.

15. Nitko nije u našem životu da bi nas povrijedio. Sve ono što nas povređuje, bilo to osoba, bolest, gubitak i drugo, tu su da bi nam ukazali da treba nešto mijenjati ili oprostiti. Sve to pozvali smo sami u svoj život, pa isto tako promjenom svojih misli možemo reći da je vrijeme da odu.

16. Patnja je uvijek izbor, koliko god nam bilo teško u to povjerovati. To je jedan od nesvjesnih načina da odbijamo učenje neke životne lekcije, pa se zato Saturnov povratak naročito smatra kritičnim i teškim životnim dobom, razdobljem kada nam je teško jer osjećamo teret odgovornosti. U suvremenom društvu patnja nailazi na opravdanja, ali nijedna količina patnje neće nam donijeti bolje životne uvjete. Univerzum želi da sijamo, a ne da kopnimo.

17. Da bi se karmičke veze održale potrebno je da se oba partnera podjednako mijenjaju. Ipak, obično se jedna osoba trudi i usvaja životne lekcije, a druga ne prihvaća odgovornost. Tada se takvi odnosi burno okončavaju, ali se iste situacije ponovo događaju u ovom životu (često nakon 7 ili 30 godina) ili u narednom životu. Svi Saturnovi tranziti zato će biti test za vezu, koja će se ili raspasti ili obnoviti na boljim osnovama.

banner za knjige BUDJENJE U 5D

18. Karmičke veze ne moraju biti samo ljubavnog tipa. Najčešće su prisutne u destruktivnim obiteljskim odnosima ili u slučaju neuzvraćene ljubavi, a skoro uvijek u bračnim odnosima. Karmički odnosi su 90 posto svih najvažnijih odnosa u našem životu.

19. Treba učiti (i naučiti) životne lekcije već iz prvog puta, pogotovo ako nam se ne sviđaju. Zato jedini karmički odnos koji trebamo željeti imati je onaj s nama samima, jer jedino za sebe možemo biti odgovorni. Prihvaćanjem, praštanjem i otpuštanjem mijenjamo svoju životnu priču, a ne pokušajem mijenjanja drugih.

20. Prošlost ne možemo promijeniti, ali možemo našu reakciju na nju. Promjenom reakcije mijenja se energetski zapis koji je uskladišten u našoj auri, a tom promjenom nastaje i otpuštanje destruktivnih emocija od kojih se razbolijevamo. Time, također, imamo i manje šansi da nam se nešto slično ponovno dogodi, jer više tako ne “vibriramo”.

Maja Lazić/astroportal.in