atma.hr – 52
Poznato je da gazirana i alkoholna pića nimalo ne doprinose vitkom struku. Ali zato postoji par bezalkoholnih napitaka koji učinkovito pomažu pri topljenju masnih naslaga. Pitate se koji su to? Da pogledamo.

Aromatizirana voda

Kada se pokušavate riješiti suvišnih kilograma, vrlo je bitno da vaš organizam bude hidratiziran. Konzumiranje većih količina vode pomaže vašem tijelu da održi odgovarajući balans tekućine, zaustavi zadržavanje vode u organizmu (jedan od najvećih uzroka pojave “napuhanog” stomaka) te vam pomaže da imate osjećaj sitosti (samim tim, manje ćete jesti). Ako vam se ne sviđa ideja da stalno pijete običnu vodu, ubacite u nju začinsko bilje (nana ili bosiljak), citruse (limun, naranča, grejp, limeta) i druge niskokalorične, prirodne, pojačivače okusa (možete koristiti čak i narezani krastavac).

Ohlađeni čaj od nane

On je odlično osvježenje tijekom vrućih dana koji još uvjek traju, ali je istovremeno i super – efikasno piće koje vam pomaže da imate ravan stomak. Nana pomaže vašem želucu da probavi masti, a pored toga, ona pomaže brže i efikasnije probavljanje masnih namirnica sprečavajući nadimanje.

Zeleni čaj

Pored smanjenja rizika od raka i srčanih bolesti, zeleni čaj ima koristi za cijeli organizam te sadrži katehine, antioksidante za koje istraživanja pokazuju da pomažu u smanjenju masnih naslaga sa stomaka. Ako pijete zeleni čaj prije vježbanja, to može povećati sagorijevanje masti tijekom aerobnih vježbi (bicikl, traka za trčanje).

atma.hr – 52
Autor: minimagazin.info