House photo created by freepik - www.freepik.com

Usisavač je jedan od onih aparata za čišćenje kućanstva iz kojeg vrlo vjerojatno niste izvukli maksimum. Otkrivamo vam 5 genijalnih ideja korištenja usisavača koje će vam uvelike pomoći u čišćenju, a za koje vrlo vjerojatno niste znali.

atma.hr – 78
1. Olakšajte si čišćenje kartonskom tubom od toalet papira

Kako biste uspjeli usisati mrvice i prljavštinu i iz najteže dostupnih mjesta, na otvor cijevi usisavača stavite valjak od kartona od role toalet papira i stisnite ga kako biste ga uspjeli ugurati u usko i skučeno mjesto.

2. U vrećicu za usisavač uspite malo cimeta

U domu se mogu zadržati i neugodni mirisi kućnih ljubimaca koji, dok usisavate, mogu završiti u vrećici usisavača te se tako opet vraćati u zrak.

Kako biste to spriječili uspite u vrećicu malo cimeta čiji će slatkasti miris prekriti neugodne mirise.

3. Madrac pospite sodom bikarbonom

Kako biste s tepiha, madraca i sličnih mjesta uklonili mirise koje ne želite osjetiti, pospite ih sa sodom bikarbonom, pustite da odstoji 30 minuta i zatim usišite.

Soda će upiti neugodne mirise.

atma.hr – 39

4. Ledom uklonite udubine u tepihu od namještaja

Premještate li namještaj, ovaj trik pomoći će vam da uklonite udubine u tepihu koje su ostale od fotelja i stolova: stavite kockice leda na udubine i pričekajte da se otope.

Vlakna će zbog vode nabreknuti i vratiti se u prvotni oblik. Prođite usisavačem po udubljenju kako bi se ulegnuta vlakna ponovno podigla.

5. Poslužite se najlonkom za traženje izgubljene naušnice

Naušnicu koja vam je pala na pod, ili bilo koji drugi sitni predmet, lakše ćete naći pomoću usisavača i najlonke.

Na otvor usisavača stavite staru najlonku te je učvrstite gumicom. Prođite po podu sa usisavačem i izgubljena sitnica ostat će na najlonki.

zadovoljna.hr

atma.hr – 78