Foto: pixabay.com

Navijte sat za svaku dnevnu obavezu koju imate, ali pobrinite se da vam alarm zvoni kao sirena za zračni napad. Želite čitati knjigu sat vremena? Navijte alarm za 30 sekundi. Upoznajte se s konceptom života u kojem nikada nemate dovoljno vremena.

atma.hr – 78
Ako razmišljate o tome je li pravo vrijeme za dijete i niste sigurni jeste li spremni postati roditelj, sprovedite kućne eksperimente koji će vam otkriti jeste li spremni postati mama i tata. I tko bi to znao bolje od pet duhovitih mama koje su napravile ovu listu.

Jeste li spremni?

1. Nabavite pet kobri i stavite ih u mekanu vreću koju ćete vezati da ne bi pobjegle. Lezite pored vreće u krevet i pjevajte uspavanke dok se kobre koprcaju satima umjesto da spavaju. Ponavljajte dva puta dnevno pet godina.

2. Potrošite 1000 kuna na organsku hranu, vitamine bez GMO, napolitanke bez glutena i krekere bez aditiva. Bit će vam teško izaći na kraj s troškovima organskih namirnica, ali svejedno ih kupite jer ste na Facebooku upravo pročitali tekst o opasnostima zatrovane hrane koju jedemo. Pola velike torbe organskih namirnica unesite u kuću i onda sve to bacite u smeće ne biste li simulirali dijete koje odbija jesti bilo što od svega toga. Naviknite se na to.

3. Navijte sat za svaku dnevnu obavezu koju imate, ali pobrinite se da vam alarm zvoni kao sirena za zračni napad. Ukoliko sušenje vaše kose obično traje 20 minuta, sat navijte da zvoni za 11 minuta. Ako večeru pravite oko pola sata, namjestite alarm za tri sata. Želite čitati knjigu sat vremena? Navijte alarm za 30 sekundi. Upoznajte se s konceptom života u kojem nikada nemate dovoljno vremena.

4. Naučite partnera da kaže-kuka: “Glaaaaadan sam”, svaki put kada sjednete u auto i krenete negdje. Natjerajte ga da to isto ponavlja poslije svakog izlaska na večeru, dok zajedno izlazite iz restorana. Udarajte glavom o zid nekoliko puta jer će se isto događati od tri do pet godina.

atma.hr – 39

5. Zamolite partnera da uzvikuje ime neke pjesme neumorno, sve dok je ne pustite u kolima svaki put kada parkirate auto ili prolazite kroz neki krkljanac od gužve. Naučite ga da ponavlja to četiri godine i nikada, nikako ne smije mijenjati ime pjesme.

6. Prije nego što svakodnevno izađete iz kuće, spakirajte u torbu: užinu bez glutena, koja ima dovoljno proteina, bez boje je, u cijelom zrnu i ne može se prosuti. Kada nađete bilo što što ispunjava te uvjete (nagoveštaj – to ne postoji), sve bacite na zadnje sjedište u autu. Ponavljajte 10 godina.

7. Zamolite partnera da navije alarm za bilo koje vrijeme između ponoći i šest ujutro, ali nikada kasnije od šest. Važno je da alarme navije on, a da vi ne znate vrijeme. Pokušajte zaspati znajući da će vas alarm probuditi, ali ne i kada. Ponavljajte 18 godina.

8. Instalirajte mali plastični koš na zadnje sjedište u automobilu. Pokušajte u njega ubaciti užine, plišane igračke, knjige i bočice vode koje cure simulirajući da sve to dodajete svom djetetu koje plače. Ako predmeti ne upadnu u koš (a neće), ispružite ruku unazad pokušavajući ih dohvatiti da biste probali ponovo, ali paralelno s tim gledajte u put ispred sebe i slušajte pjesmicu koja je pod točkom 5.

atma.hr – 78
9. Neka vam partner kihne direktno u usta i onda vam se zakašlje u oči.

10. Kada ste najniže pali, u trenutku kada niste sigurni možete li nastaviti dalje, zamolite partnera da vam baci ‘vagon Tomica i prijatelji’ na glavu i pusti vam krv.

Ako vam sve zvuči kao dio nečega u čemu biste rado sudjelovali, spremni ste da budete roditelj.

Šalimo se. Ne šalimo se…

Ivana Stojanov

noizz.rs/lolamagazin

38 OSHO – ZDRAV EMOCIONALNI ŽIVOT

banner za knjige osho zdrav emocionalni zivot