Designed by Freepik

Ne moraš biti Reiki praktičar, terapeut ili Master, da bi ljutnju zamijenio nekim drugim emocijama. Da bi brigu, samo danas, zamijenio opuštanjem. Da bi bio zahvalan, počeo cijeniti sebe i druge oko sebe i utkao ljubav u ono što radiš. Za najviše dobro.

atma.hr – 78
Samo danas ne brinem! Znaš li 5 Reiki principa, koja će te držati u ravnoteži?

Da dobro si čuo! Znaš li 5 Reiki principa koji ti mogu pomoći da se osjećaš bolje odmah? I ne, ne moraš biti Reiki Master ili Reiki terapeut ili praktičar.

Iskreno od autora do autora pronaći ćeš male razlike, koje se kriju u tim principima. No te rečenice svakako imaju istu konotaciju, a vraćaju tvoj um, duh i tijelo u ravnotežu, sklad, balans.

Pa krenimo!

Samo danas se neću ljutiti.
Samo danas se neću brinuti.
Samo danas ću biti zahvalan.
Samo danas ću marljivo raditi (na sebi).
Samo danas ću poštivati sva živa bića.

atma.hr – 39

Negdje ćeš možda naići na principe koji glase:

Danas ne brinem.
Danas nisam ljut.
Danas sam zahvalan za sve.
Danas radim pošteno (i na sebi).
Danas sam ljubazan i dobronamjeran prema svima.

Reiki principi nisu usko vezani samo za Reiki, već za sam stil života!

Nedavno sam s prekrasnom reikisticom, koja živi na Islandu napravila super IGTV chat o Reiki principima. Pa preporučujem da škicneš. Uglavnom Reiki principi ti mogu pomoći, da oblikuješ drugačiji mindset*. Također da počneš birati drugačije reakcije od dosadašnjih.

Ono što volim naglasiti svima, sebi, tebi i svojim klijentima jest moć riječi SAMO DANAS.

Dakle samo danas…

atma.hr – 75
Danas ne brinem.
Danas nisam ljut.

Što to znači samo danas? To znači da si samo danas odlučio da ne brineš, da si samo danas odlučio ne biti ljut ili reagirati ljutito. Da jednostavno ne ideš predaleko u neku vlastitu prošlost i reakcije, jer baš danas ili samo danas si baš izabrao ne brinuti.

Također ne stavljaš svoja očekivanja daleko u budućnost. Da nikad nećeš brinuti ili osjetiti ljutnju. Povodiš se današnjim danom i od njega uzimaš najbolje.

Danas sam zahvalan za sve.

S druge strane samo danas bit ću zahvalan za obilje ili blagoslove koje imam ili pak sreću koju osjećam, je također vezano na danas. Nije bitno ako si u prošlosti zaboravio na zahvalnost, baš danas ili samo danas možeš je početi osjećati.

Baš danas možeš biti zahvalan na doručku, obitelji, na poslovnom promaknuću i svemu čega si dio. Ili svemu što je dio tebe.

Danas ću marljivo obavljati svoj posao

Negdje možeš naići na Reiki princip koji glasi, danas ću svoj posao obavljati pošteno. To se naravno malko izgubilo u prijevodu i ako naiđeš na takav postulat**, to ne znači da samo svoj posao prodavača, bankara, medicinske sestre trebaš obavljati pošteno.

To znači da bi bilo poželjno da danas obavljaš pošteno sav posao, uključujući i brigu o sebi. Uključujući i meditativne prakse i sve ono što čini tvoj dan.

atma.hr – 78
Danas sam ljubazan i dobronamjeran prema svima.

Taj se princip se odnosi da ćeš poštivati sva živa bića. I prirodu. I obitelj. I prijatelje. I strance. I naravno sebe. Da ćeš imati razumijevanja za druge i njihove živote. Time ćeš naravno i smanjiti stav koji nije baš cool, a to je osuđivanje. Kada prigrliš razumijevanje, smanjuje se osuđivanje.

Naravno ne zaboravi i da si ti biće koje također treba ljubav, sklad i razumijevanje. Tako da poštuj i sebe!

To su glavni Reiki principi, tako da zaista ne moraš biti Reiki praktičar, terapeut ili Master, da bi ljutnju zamijenio nekim drugim emocijama. Da bi brigu, samo danas, zamijenio opuštanjem. Da bi bio zahvalan, počeo cijeniti sebe i druge oko sebe i utkao ljubav u ono što radiš. Za najviše dobro.

Ah, te riječi.

mindset*- način razmišljanja
postulat**- (od lat. postulatum = zahtjev), izreka koja se bez dokazivanja uzima kao istinita, iz nje se logički dokazuje istinitost drugih izreka.

Za free savjete i tjedne promo ponude škicni stranicu https://www.facebook.com/SkillEnergyCoach/

Nera Crnčić

117 BUĐENJE U 5D

banner za knjige BUDJENJE U 5D