Foto: pixabay.com

Kvaliteta našega života najviše ovisi o kvaliteti sadržaja naše podsvjesti, jer upravo ti podsvjesni obrasci u najvećoj mjeri upravljaju našim uvjerenjima, očekivanjima, željama i djelovanjima.

atma.hr – 78
Naš podsvjesni program najmanje pripada nama, jer se u jednoj velikoj mjeri radi o programu kojega je okolina u nas integrirala. Stoga je osvještavanje podsvjesnih obrazaca prvi korak ka samoostvatrenju, korak kojeg za života moramo poduzeti.

Osvještavanje podsvjesti nije nimalo lak, a vrlo često zna biti i neugodan proces, jer govorimo o svojevrsnom čišćenju.

Najbolji način osvještavanja podsvjesnih obrazaca jeste svjesno promatranje naših emocija, koje su najčešće direktno uzrokovane samimi obrascima. Naročito se ovo odnosi na teške i takozvane negativne emocije.

Naši odnosi nam pružaju jedinstvenu mogućnost da u njima promatramo svoj ego, a unutar svoga ega podsvjesne obrace od kojih je naš ego u potpunosti satkan. Obiteljske razmirice, iako neugodne, su jedinstvena prilika da vidimo što je sve ‘zakopano’ u nama.

Kada dvije osobe koje žive u braku ili zajednici, dozvole sebi da otovreno razgovaraju i da ‘stave sve karte na stol’, tada ego ima sve manje prostora za svoje manevre. Osvještavnje osobnog ega je daleko lakše ako pored sebe imamo nekoga tko nam ga često aktivira. To jeste naporno, ali kako ćemo promatrati i osvještavati svoj ego ako nam ostane sakriven ?

banner za knjige SRECA JE PRAVI PUT

Onoga trenutka kada postanemo sposobni da promatramo svoj ego, umjesto da kroz njega djelujemo, naš ego postaje naš saveznik u osvještavanju podsvjesnih obrazaca. Promatrajući svoj ego, mi zapravo imamo mogućnost da u njemu sagledamo sve podsvjesne obrasce koji bi nam inače bili skriveni.

Ne pokušavajte stoga potisnuti svoj ego, izložite ga što je više moguće, neka mu ne preostane ništa drugo nego da se sam preda vašem srcu. Ego nije loš, on je poput malog djeteta koje je prepušteno samo sebi, da živi u uvjerenju kako mu svi i sve žele nauditi.

Ne ubijajte svoj ego, dajte mu ljubav i odgojite ga. Ako to uspijete, odbačeni kamen spoticanja postati će vaš neuništivi temelj.

Anđelko Katinić, samospoznaja.site

Prethodna objavaEvo zašto je vašem znaku Zodijaka nemoguće ugoditi
Slijedeća objavaDnevni Jyotish Horoskop 08.11.2020.
Ono što je obilježilo moj život je višegodišnja ovisnot o drogama u koju sam upao još kao vrlo mlad, sa tek 14 godina. To je bio moj život narednih 7 godina, bez ikakvoga cilja i svrhe u svome životu. U tome periodu nisam niti znao za pojam Duhovnost, za mene je sve to bila fantazija. No onda se događa preokret u mome život, u ljeto 2007. godine imao sam iskustvo blisko smrti, koje se dogodilo kao posljedica totalne iscrpljenosti moga tijela. Ležeći u bolnici u Slavonskome Brodu doživjeo sam nevjerovatno iskustvo koje je zauvijek promijenilo mene i moj život, tu noć za moju Svijest nije bilo granica, sve barijere su bile porušene i imao sam uvid u postojanje drugih dimenzija, spoznao sam beskonačnost postojanja i komunicirao sa najčistijim oblikom svoje Svjesnosti, to jest sa svojom Dušom. To ljeto u bolnici ja sam umro prije smrti i ponovno se rodio kao sasvim nova osoba. Kroz svoje tekstove pokušavam iznijeti spoznaje koje pronalazim unutar sebe sa nadom da koriste na dobrobit onima koji ih čitaju. Namaste