Photo by Milan Popovic on Unsplash

Loša komunikacija često vodi do svađe među parovima. Nemoguće je uvijek izbjeći svađu, ali uz pomoć ovih savjeta možete je zaustaviti ili riješiti.

atma.hr – 78
1. Preuzmite odgovornost

Ako ste ljuti vjerovatno je dio krivice i na vama. Ako je uzrok svađe greška koju ste vi napravili, preuzmite odgovornost. Na taj način pokazujete svoju zrelost i želju da predano radite na odnosu s partnerom.

Ponekad pomogne da priznamo krivicu i ako je baš nismo svjesni. Ako nešto smeta dragoj osobi zar to nije dovoljan razlog.

2. Ne pokušavajte biti u pravu, izaberite biti sretni

Ego je često glavni i jedini razlog nemogućnosti da prekinemo svađu.

Svi smo to doživjeli, cijele noći nespavanja da bismo nešto objasnili partneru ili on nama.

3. Zagrlite partnera 

Fizički kontakt s partnerom podsjetit će vas na to da ga volite čak i u trenutku kada biste ga možda najradije poslali negdje daleko, što dalje od vas.

Svađe su normalni dio svake veze, ne moramo ih se bojati ili ih izbjegavati. Samo trebamo naučiti kako se nositi s njima.

atma.hr – 39

4. Nemojte dozvoliti bezobrazluk

Često je odnos borba za moć i ako to osjetimo prekinite komunikaciju. Neke osobe dolaze iz disfunkcionalnih obitelji gdje su naučile ostvariti svoj cilj vikom i manipulacijom.

Što je osoba glasnija mi trebamo biti tiši i mirniji. Nije lako, ali je moguće.

5. Odgodite razgovor dok ne prođu tenzije

Ponekad je dovoljno i pola sata da se partneri smire. Ne prihvaćajte kao mogućnost da razgovarate dok ste bar jedno uznemireni i ljuti. Dogovorite to kao pravilo u razgovoru prije nego krenu svađe.

Pogledajte video ispod za detaljnije objašnjenje:

Branimir Maslov, branimirmaslov.com

atma.hr – 78