atma.hr – 52
Jedna od najvažnijih stvari koju vjerovatno ne primjećujete je da najmanje odluke koje svakodnevno donosite imaju tendenciju da imaju najveće posljedice na cjelokupno stanje vašeg bića. Međutim, ponekad nezdrave navike postanu rutinski posao da zaboravljate odvojiti trenutak i razmisliti o vrijednostima koje te odluke imaju na vašu budućnost pa čak i na svakodnevni život.

Od sljedećih pet odluka trebali biste se suzdržavati, jer ćete korist vidjeti odmah, kako u vašem stavu prema životu tako i u vašem sveukupnom blagostanju.

Pretjerano korištenje društvenih medija

Jedna od prvih stvari koju radite ujutro je da provjeravate što je tko objavio putem društvenih medija. Netko koga se jedva sjećate objavio je zaruke i vrlo brzo ćete se naći u situaciji da gledate slike te osobe, iako vam ona ne znači nešto posebno u životu te ćete se početi pitati zbog čega ste vi još uvijek sami.

Umjesto toga, nakon što ustanete, učinite par vježbi istezanja koje će vam pomoći smanjiti napetost u mišićima i povećati razinu energije. Jedite proteine pola sata nakon buđenja, jer to pomaže ubrzati metabolizam kao i sam proces održavanja vitke linije. Promjena jutarnje rutine može transformirati vaš cjelokupni dan.

Briga oko ničega

Prestanite osjećati stalnu potrebu da se brinete kako će se sve savršeno uklopiti u životu. Dozvolite događajima, promjenama i novim iskustvima da vas oblikuju, bez pretjerane zabrinutosti oko budućnosti.

Imajte na umu da se ponekad događaju stvari koje su u potpunosti izvan vaše kontrole i na koje ne možete utjecati. Događanja u životu javljaju se u procesima i iako će biti teških trenutaka znajte da će se oni i završiti. Sve će biti u redu.

atma.hr – 52
Ravnodušnost

Izađite u svijet i isprobajte nešto što nikada ranije niste radili, kao što su (primjera radi) joga, planinarenje ili tečaj plesa.

Ti mali, novi izbori koje napravite ne samo da oblikuju perspektivu života i njegova različita značenja već će vam pomoći i da otkrijete nove strasti.

Prepuštanje iskušenjima

Bez obzira je li to eliminiranje pet suvišnih kilograma, štednja za nove cipele ili briljiranje na ispitu, ljudi se svakodnevno fokusiraju na ostvarivanje ciljeva. Odmah nakon postavljanja zadanih ciljeva čini se kako se pred vama pojavljuju prepreke i granice koje vas sprječavaju da ostvarite ono što zaista želite.

Beskrajne smetnje i iskušenja sprječavaju vas da se pridržavate puta ka ostvarenju zadanih ciljeva. Identificirajte ih i pobijedite ih! Na svaki dan gledajte kao na izazov i čestitajte sebi svakog dana kada budete jedan korak bliže zadanom cilju.

Ako zalutate na tom putu, vratite se natrag. Nemojte dozvoliti da se zbog jednog lošeg dana osjećate nesposobno ili manje vrijedno.

atma.hr – 52
Ostvarivanje tuđih snova umjesto vlastitih

Ako postoji bilo koji aspekt vašeg života kojim niste zadovoljni, potrebno je poduzeti korake kako biste to promijenili, a ne da ostanete u stanju mirovanja.

Promjene su neminovne. Učinite nešto po tom pitanju.

Borite se za ono što zaslužujete, jer vam nitko neće dati ništa dok to sami ne ostvarite.

Autor: minimagazin.info