Foto: Matthew Wiebe/unsplash.com

Svi mi želimo znati radimo li nešto ispravno ili jesmo li na pravom putu u životu. Međutim, ne zna svatko da mnogi od tih znakova koji nam govore da smo na pravom putu mogu biti zastrašujući.

atma.hr – 52
Promjena, rast i novi izazovi mogu stvoriti neugodne osjećaje, ali na takve osjećaje najviše trebamo obratiti pažnju. To su osjećaji koji vam pokazuju da se poboljšavate i rastete kao pojedinac.

Ako želite znati radite li nešto dobro ili vas možda zanima je li vaš životni put onakav kakav bi i trebao biti, pogledajte ovih pet zastrašujućih znakova, emocija i osjećaja koji mogu biti prilično dobri pokazatelji vašeg napretka.

1. Shvaćate da ste odgovorni za svoju sreću

Preuzimanje odgovornosti za bilo što u svom životu može biti zastrašujuće, ali shvaćanje da vas nitko ne može učiniti sretnim osim vas samih može biti veliki pomak u razumijevanju.

Ovo većini može biti veliki doživljaj, što može uzrokovati da osjećate ogromnu količinu pritiska.

Prihvaćanjem tog osjećaja i učenjem da imate moć oblikovati vlastitu budućnost znak je da ste rasli na pravi način.

atma.hr – 52
2. Osjećate kao da ste izgubljeni

Osjećaj kao da ste izgubljeni ili kao da vaš život nema smjer može biti osjećaj često povezan s depresijom, ali to nije nužno uvijek slučaj.

Takvi osjećaji  jednostavno mogu ukazivati da ste više svjesni moći koju imate u životu kako bi mogli donijeti važne odluke.

Mladi ljudi kojima se nudi izbor različitih  životnih putova mogu osjetiti taj osjećaj s vremena na vrijeme, a sve to znači da imate opcije koje samo vi možete izabrati.

3. Imate jaku želju za samoćom

Taj osjećaj se također često povezuje s depresijom, ali to nije uvijek slučaj.

Želja za samoćom može biti uzrokovana činjenicom da ulazite u doba samorefleksije.

Kada se događaju velike promjene  u našim životima, imamo potrebu sortirati stvari, shvatiti točno što želimo i kako će naše odluke utjecati na nas.

Teško je to učiniti ako nismo sami.

4. Ponovno proživljavanje stvari iz djetinjstva

Kada se događaju velike promjene u vašem životu, možete se osjećati kao da ponovno proživljavate probleme koje ste imali kada ste bili mlađi.

To ne znači da se ta pitanja uistinu ponovno pojavljuju, to samo znači da ste postali svjesni okidača u vašem životu koji dovode do negativnih emocija.

To je velika stvar, jer to znači da ste postali samosvjesni.

atma.hr – 52
5. Prepoznajete dužinu vašeg putovanja

Kada ste mladi i tek na početku svog putovanja, možete osjećati težinu zbog predstojećeg dalekog puta do svojih ciljeva.

Bilo da ste u školi ili na početku svoje karijere, taj osjećaj može biti zastrašujući.

Budite ponosni što ste zapravo prepoznali koliko daleko morate ići; to nije nešto što svatko može shvatiti rano u životu.

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić