atma.hr – 52
Pronalazak pravog partnera i nije baš jednostavna stvar. Iako to možda ne mislimo, često je problem upravo u nama, jer zbog lažnih uvjerenja ne uspijevamo pronaći tu posebnu osobu. Donosimo šest najčešćih lažnih uvjerenja te načine na koje ih možete promijeniti kako biste mogli pronaći iskrenu, jedinstvenu i pravu ljubav.

1. Mislite kako se muškarcima sviđa određen tip žena

Ako idealizirate određen tip žene, vjerojatno ćete misliti da i muškarci misle isto kao i vi. Međutim, niste u pravu. Kada su žene u pitanju, muškarci imaju različite ukuse, a što je još važnije, ne vole površne žene. Njima je najvažnije da se žena dobro osjeća u svom tijelu te da je “sigurna” u svoj izgled i inteligenciju. Ako i sami imate ovaj problem, obavezno radite na stvaranju jačeg samopouzdanja.

atma.hr – 52
2. Uspoređujete se s drugim ženama

Usporedba je nešto najgore što možete raditi, jer obično završi omalovažavanjem vlastitog izgleda i vrijednosti. Bez obzira da li smatrate da ste bolji ili lošiji od druge osobe, negativnost i ljubomora će biti ukorijenjeni u nesigurnosti i nedostatku ljubavi prema sebi. Počnite drugačije gledati na osobe oko sebe. Fokusirajte se na njihove (ali i svoje) dobre i lijepe strane. Ne ustručavajte se dati kompliment pa ćete i sebe vidjeti u boljem svjetlu.

3. Smatrate da morate glumiti kako biste privukli savršenog muškarca

Najveći problem je kada mislite da niste dovoljno dobri te da morate glumiti kako biste privukli pažnju muškarca koji vam se sviđa. Međutim, jedini način da stvorite trajnu, održivu i bezuvjetnu vezu punu ljubavi je da budete ono što jeste. Ništa drugo ga neće zadržati pored vas. Dajte si šansu biti veseli i opušteni. Ne postoji ništa privlačnije od žene koja je svjesna koliko vrijedi i koja zna što hoće.

4. Zacrtali ste kakav treba biti vaš idealni muškarac

Sigurno je najbolje pronaći partnera koji je savršen u svemu. Međutim, za to postoji mala mogućnost. U glavi možda imate sliku kakav bi on trebao biti i ne želite ništa drugačije od toga. Umjesto da se fokusirate na njegov fizički izgled, obratite pažnju na njegove osobine. Njegova strast i ambicije su mnogo važnije od super posla kojim se bavi (a koji ga vjerojatno ne čini sretnim). Umjesto savršenih fizičkih atributa, potražite muškarca koji posjeduje razvijen i otvoren duh. Fokusirajte se na kvalitete koje se kriju ispod “površine”, jer će upravo one utjecati da vaš zajednički život bude baš onakav kakav želite.

atma.hr – 52
5. Vaša riječ mora biti “posljednja”

Igranje igrica nije zabavno na duge staze i samo stvara osjećaj nepovjerenja i konkurencije u vezi. Kada između partnera vlada vječita borba tko će voditi glavnu riječ, tu mora postojati i strah od ranjivosti. To je zbog toga što smatrate da jedino kontrolom i dosljednošću možete dokazati svoju nadmoć. Međutim, ono što će se dogoditi je to da će on postati nezainteresiran i otići, a vi ćete ostati slomljenog srca. Umjesto toga, pokušajte biti na istoj strani, pronaći kompromis te da oboje jednako “dajete i primate”. Uostalom, ako pokušate, shvatit ćete da je odličan osjećaj diviti se, ali i biti predmet divljenja.

6. Mislite da je prekasno za sve

Ako sami sebe ubijedite da ste propustili šansu, doći ćete u situaciju da se prestanete nadati. U suštini, sami sebi govorite da ono što istinski želite, jednostavno ne možete imati. Sami sebe “odbijate” prije nego što ste i imali priliku biti odbijeni. Zaboravite na stare navike te počnite razmišljati pozitivno. Ubijedite sami sebe da na svijetu postoji osoba koja čeka samo na vas. Zaboravite na brigu i počnite vjerovati da će se i vama dogoditi dobre stvari. Ljubav se ne može isplanirati, ona se jednostavno dogodi. I dok čekate “onog pravog”, pokušajte ostvarite bolju i ljepšu vezu sami sa sobom.

Autor: minimagazin.info