Žene su emotivnije od muškaraca te se suočavaju s mnogo stresa koji može doći od preopterećenosti na poslu, odnosa i dužnosti u obitelji, raznih veza, zdravstvenih i emotivnih problema… Svaka žena mora znati znakove depresije kako bi blagovremeno spriječila problem. Evo i koji su to znakovi.

atma.hr – 52
Poremećaji spavanja

Ovaj znak prevladava kod većine žena. Zbog depresije, žene imaju problema sa spavanjem. One ili spavaju previše ili premalo ili često ne spavaju uopće. Ovo utječe na psihičko stanje te podiže razinu frustracije.

Osjećaj umora

Većina žena koja pati od depresije osjeća konstantni umor i slabost. To može biti povezano i sa stresom. Također, žene koje pate od depresije osjećaju se bespomoćno, ništa im se ne radi, letargične su, a s vremena na vrijeme mogu imati i vrtoglavicu.

Osjećaj krivnje

Kada pate od depresije, žene imaju tendenciju da sebe krive za sve. Osjećaju se bespomoćno u svim situacijama i sve što naprave misle da nije dovoljno dobro odrađeno. Najgore od svega, ovo može dovesti do auto-destruktivnih misli.

Osjećaj tuge 

Stalni osjećaj tuge još jedan znak koji imaju žene koje pate od depresije. One sve stvari shvaćaju i doživljavaju na negativan način. Uznemirene su i zabrinute u svim situacijama.

atma.hr – 52
Problem u donošenju odluka

Kada je ovo u pitanju, žene se suočavaju s velikim problemima. One imaju problema u donošenju malih odluka te im je teško da se koncentriraju na male stvari.

Neredovan menstrualni ciklus

Zbog depresije, mnoge žene imaju neredovit menstrualni ciklus. To može biti praćeno hormonskom neravnotežom u organizmu.

Ravnodušnost

Kada su u depresiji, žene imaju ravnodušan stav. One postaju ćudljive zbog malih stvari. Žele provoditi vrijeme same i ne žele komunicirati s drugim ljudima. Do izražaja dolazi i osjećaj usamljenosti.

Problemi s probavom

Uz kroničnu depresiju, mnoge žene se suočavaju s probavnim smetnjama. Zbog poremećaja normalnih tjelesnih funkcija, depresija izaziva i zatvor.

atma.hr – 52
Anksioznost i halucinacije

Žene imaju tendenciju da dožive halucinacije što može dovesti do napada anksioznosti. One se često uplaše bez razloga. Dolazi do gubitka zanimanja za svaku aktivnost. Ovo se uglavnom događa kod kronične depresije.

Ukoliko imate bilo koji od navedenih znakova, potražite pomoć stručnjaka. Ovdje možete pogledati 10 najboljih prirodnih tretmana protiv depresije.

Autor: minimagazin.info