atma.hr – 52
Što su afirmacije?

Sve što mislimo ili govorimo je u stvari afirmacija, naš unutarnji dijalog je također afirmacija.

Obzirom da našim mislima i riječima stalno utvrđujemo činjenice ili stanja taj proces stvara naš život u svakom trenutku. Pozitivnim afirmacijama, koje su ustvari kratke pozitivne izjave, utječemo na uvjerenja u našoj podsvjesti. Na taj način utječemo na negativne stavove i uvjerenja i mjenjamo ih sa pozitivnima.

Afirmacije zapravo služe za “ispiranje mozga”, ali na način da negativno vjerovanje zamjenjuje pozitivnim. Ispravno postavljene afirmacije rade čuda.

Kako napraviti svoju afirmaciju?

Napraviti svoju osobnu afirmaciju je vrlo jednostavno, bitno je da u afirmaciji uvijek koristite pozitivne riječi i da afirmacija u vama pobuđuje pozitivne osjećaje. Također afirmacija mora biti uvijek u sadašnjem trenutku, nikako u budućnosti. Ako ste npr. osoba koja ne dovršava stvari do kraja vaša afirmacija može glasiti “Sve što započnem s uspjehom završavam.”

atma.hr – 52
Što napraviti da bi afirmacija djelovala?

Da bi afirmacija bila djelotvorna veoma je važno ponajvljati je jer se tako u podsvjest utiskuje taj njen sadržaj. I obavezno uključiti emocije, jer suhoparno izgovaranje bilo kakve afirmacije nema efekta. Nije isto reći “Ja sam odlično” kao izjavu i “Ja sam odlično!” sa samouvjerenim i radosnim tonom. Ono što stvara razliku između te dvije afirmacije je snaga osjećaja i energije koju smo unjeli u nju. Također trebate vjerovati u nju, trebate pobuditi u sebi onaj onaj osjećaj kao da je to već ostvareno.

Dakle čarobna formula za djelotvornu afirmaciju glasi:

  1. Uvijek pozitivna i u sadašnjem trenutku
  2. Uključene emocije i vjerovanje u afirmaciju
  3. Ponavljanje afirmacije dok ju ne usvojimo kao dio nas samih

Inbox moga maila je otvoren od 0-24 pa pišite, pitajte, komentirajte rado ću pomoći.

Danijela Medaković
Life coach & EFT terapeut
095 54 888 05
[email protected]
FB Inkubator sreće 

atma.hr – 52
Prethodna objavaKoliko ste zadovoljni sa svojim životom?
Slijedeća objavaStavite Žutu sodu bikarbonu ispod očiju: Nevjerojatni rezultati!
Danijela Medaković
Danijela Medaković, certifirani Life coach, EFT Praktičarka (obrazuje se po AAMET-ovim standardima pod mentorstvom Pike Rajnar), NLP Master i energetski psiholog u edukaciji. Kroz godine samorazvoja i rada na sebi kroz razne metode i tehnike otkrila sam i EFT koji mi je u potpunosti promijenio život i okrenuo ga naglavačke, naravno u pozitivnom smjeru. Od tada svo moje profesionalno usavršavanje i vještine i znanja kreću u smjeru EFT-ja i popularizacije ove jednostavne i učinkovite tehnika na našim prostorima. Kreirala sam tako i osnovnu radionicu tapkanja "Tapkanje za sve" koju održavam po cijeloj Hrvatskoj, kao i tematske radionice i programe "Tapkanjem do idealne težine" "Tapkanjem do financijske slobode" " Tapkanjem do ispunjujućih odnosa" i "Odtapkajte anksioznost" i više manjih tematskih radionica. Na web stranici www.tapkanje.eu pišem blog i vodim Facebook stranicu Tapkanje-EFT, pišem kolumne za respektabilne alternativne portale među kojima je prva Atma koja je zaslužna i za to što moji tekstovi, moja ideja i moja misija dolaze do vrlo širokog broja ljudi.