atma.hr – 52
Već i ptičice pjevaju s grana da svi danas živimo nezdravim životom. Loša prehrana, visoka razina stresa, brz tempo života samo su neki od nepovoljnih čimbenika koji polako nagrizaju naše zdravlje. No rijetki su svjesni da i Feng Shui igra veliku ulogu u opstojnosti našeg zdravlja. Primjenjujući Feng Shui tehnike možemo doprinijeti poboljšanju svoga i zdravlja svoje obitelji. Evo nekoliko smjernica, kako uočiti nepovoljne čimbenike po naše zdravlje.

Za Yin/Yang znaju svi. To je savršena ravnoteža dvije vrste energija koje djeluju na različite načine. Poznajemo ih pod raznim imenima, muško/žensko, toplo/hladno, svijetlost/tama itd. Tajna dobrog Feng Shuia je u tome da Yang treba dominirati nad Yin energijom, mada u granicama stabilnosti.

5 nepovoljnih stvari i rješenja

1-3

1. Život u blizini bolnice, groblja ili preko puta visoke zgrade

Ovo može prouzročiti veću količinu Yin energije u Vašem domu.

Ako živite nasuprot bolnice ili groblja, obojite ulazna vrata u crveno. Ukoliko imate tu mogućnost zakrilite pogled, tako da iz Vašeg doma i dvorišta ovi nepovoljni objekti ne budu vidljivi. To možete učiniti sadnjom drveća ili visoke živice ispred doma. Preko dana uvijek imajte uključen radio ili nabavite kućnog ljubimca koji će donositi Yang energiju u Vaš dom.

2. Nedostatak svjetlosti

Nedostatak svjetlosti u kući uslijed malog broja prozora ili neučinkovito postavljenog sobnog osvjetljenja, kao i pogrešan odabir boja, također uvećavaju Yin energiju. Ako postane dominantna, Yin energija donosi bolest ukućanima. Postavite dovoljno jaka svjetla unutar doma. Neka svijetle, vedre boje poput narančaste, žute, crvene, dominiraju u svim osim u spavaćim sobama.

atma.hr – 52
3. Otrovne strijele

Izvan doma one mogu biti sve oštre ivice koje gledaju ka Vašim ulaznim vratima, kao npr. ivica susjedne kuće ili ograde, šiljak krova, nepovoljno postavljena Vaša ili susjedova garaža, ljuljačke, vrlo prometna cesta, zavoj koji simbolizira oštricu noža i slično.

Unutar doma u većini slučajeva loš raspored namještaja uzrokuje otrovne strijele, kao i vidljive stropne grede i razne izbočine koje stvaraju nepravilan oblik prostorije (dimnjaci).

Važno je steći osjećaj za otrovne strijele. Često puta se naviknemo na neke rasporede i prizore da uopće ne primjećujemo da oni mogu biti štetni.

Najgore od svega je spavati izložen nekoj otrovnoj strijeli. Čak i nepovoljno postavljen noćni ormarić, može predstavljati opasnost za zdravlje.

Kada ste ih identificirali, otrovne strijele treba neutralizirati. To je moguće na više načina.

Oštre ivice zidova zamaskirajte biljkama, drvećem, grmljem ili puzavicama, ovisno o njihovoj lokaciji i veličini, ali nikada ne postavljajte biljke u spavaće sobe (to se odnosi na sve sobe u kojima netko spava, i na dječje).

Razmjestite namještaj tako da nikada ne sjedite ili spavate na udaru otrovne strijele. Ako to nije moguće, upotrijebite paravan ili zavjesu za prekrivanje opasne ivice. Na grede postavite bambusove frule vezane crvenom trakom, ali ni tada ne dopustite da netko, pogotovo djeca, spavaju ispod njih.

Kliknite na stranicu 2 za dvije posljednje stvari…

atma.hr – 52