Automobil ima 4 gume i vrlo je važno da su te 4 gume ispravno uravnotežene. Što ako ste stavili previše zraka u jednu gumu? Što će se dogoditi s vašom vožnjom? Kako bi se naš život ispravno i neometano kretao, potrebno ga je pravilno uravnotežiti pomoću naše inteligencije.

Ponekad se želite toliko posvetiti duhovnom životu da zanemarujete obiteljski život, a i poslovna karijera vam u kolapsu, i to je neodrživo. Ponekad ćete se toliko posvetiti karijeri da vam je svaki trenutak dragocjen, svaki trenutak vam znači napredak, u svakom trenutku radite na promociji, na stjecanje sve više novca i ulažete sve više snage, a zbog toga pati vaša obitelj, a vaš duhovni život je jednak nuli. A ponekad se jednostavno toliko posvetite obavljanju stvari za obitelj dok se duhovno i ekonomski sve ruši. Stoga, ukoliko se neka od ovih dimenzija života pravilno ne njeguje, sve ostalo pati.

Pravilno druženje je ono u kojem se nalazimo kako bi međusobno postali nadahnuti da izbalansiramo svoje živote na način da se krećemo putem koji za konačni cilj ima oslobođenje i savršenstvo, put prema čistoj Božjoj ljubavi.

Prethodna objavaBorba s prirodom
Slijedeća objavaŽivot s duhovima
Radhanath Swami
Rođen u Chicagu 1950-te, u svojim je mlađim danima, u potrazi za duhovnom istinom, slijedio mnoge religijske puteve kao što su judaizam, kršćanstvo i islam. U 19-toj godini odlučio je svoje istraživanje proširiti putovanjima po Europi i Bliskom Istoku, na kraju završivši na Himalajama. Tamo je izvjesno vrijeme slijedio tradiciju šivaizma, a za to vrijeme je došao u kontakt s A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadom te nekoliko godina kasnije postao njegov učenik. Trenutno putuje Azijom, Europom i Amerikom te poučava mudrost posvećenosti, piše knjige i održava predavanja i seminare. Svoj je život opisao u popularnoj autobiografskoj knjizi "U potrazi za domom".