Bezuvjetna ljubav je svuda oko nas. Ona je temeljna supstanca svemira. Zadnja instanca svega što postoji od nje je satkana. Ona je u drveću, u biljkama, u kamenju ljudima i životinjama. Sveprisutna je i dvadeset i četiri sata na dan je prisutna. Svatko je može osjetiti ako je prizna i smiri se dovoljno da bi ga mogla prožeti. Ona se percipira duhom, finim, suptilnim osjetilima, a onda se slijeva u um, tijelo srce, intelekt, sve prožima i nadahnjuje svojom čarobnošću i lakoćom. Kada je ona iz duše probuđena osjećamo se sretno, smireno, ispunjeno i božanstveno. Naša potraga za ljubavlju uvijek je potraga za bezuvjetnom ljubavlju jer ona jedina traje konstantno.

atma.hr – 39

Svi oblici ljudske ljubavi koje osjećamo kao bolna stanja, izdaje, nevjere, razočaranja zapravo su promijenjena stanja bezuvjetne ljubavi. Stanje uma koje nazivamo ljubavni jadi ili ljubavni problemi su glad duše za bezuvjetnom ljubavlju provučena kroz prizmu egoizma.

Ako imamo sive naočale svijet će nam izgledati sivo, ali ako imamo ljubičaste naočale izgledati će ljubičasto. Ljubavni problemi zapravo ne postoje. Oni su iluzija koju um stvara zbog utjecaja ega. Ego je iluzorna osobnost pridodana duši prilikom silaska u svijet materije. Ego je element koji kvari ljubav. Kada osjećamo strah, nesigurnost, ljubomoru, izdaju ili odbačenost bilo koje vrste ego nam je stvorio lažnu sliku o ljubavi. Ne može se opisati koliko patnje proizlazi iz toga. Svaki dan doslovno milijuni ljudi osjećaju se nevoljeno, odbačeno, neshvaćeno, izdano ili prevareno samo zbog ove iluzije, a istina je da im svaka ptica, svaki cvijet, svako drvo, svaki dašak vjetra i cjelokupna kreacija nudi neprestano bezuvjetnu ljubav.

Čovječe, smiri se, to je sve što trebaš učiniti da bi osjetio istinitost ove tvrdnje. Kada se prvi puta pojavi u tvom srcu iz čista mira, samo zato jer si je postao svjestan i jer si se dovoljno smirio da bi je mogao osjećati, znati ćeš da si se rodio slobodan i da nikakve prepreke ne postoje u tvom životu osim onih koje lažnim uvjerenjima sam stvoriš. Da bi svaki dan intenzivno osjećao bezuvjetnu ljubav koja vječno postoji u svemu pa i u tebi samom, sve što je potrebno učiniti je da uklonimo iluzije koje stvara naš vlastiti um pod utjecajem ega. Ego kreira iskrivljenu sliku stvarnosti.

atma.hr – 39

Povratak u istinu je lagan i bezopasan, ali traži da budeš prisutan u vlastitom životu. Traži da budeš svjestan božanske ljepote svuda oko sebe i da je cijeniš i vrednuješ. Traži da se iskreno raduješ maslačku i tratinčici. Traži da se nasmiješ djetetu, da osjećaš da sve što vidiš oko sebe pulsira životom i da shvatiš da je sve dragocjeno i da kada živiš iz duše da je sve sveto i da si blagoslovljen svaki puta kada svoju pažnju fokusiraš na tu istinu. Traži da ne činiš mentalno i verbalno nasilje nad kreacijom. Traži zapravo tako malo, a daje tako puno, neograničeno puno.

Budi svjestan, osjećaj, raduj se, budi kao dijete zanesen, opijen životom, igraj se, skači, trči, budi nevin, ne želi nikome zlo, poštuj zlatno pravilo i radi uvijek ono što voliš, što te potpuno ispunjava. Ako činiš tako, ako imaš smjelosti živjeti život iz duše, obilje će te uvijek pratiti u svemu. Jer vječni zakon univerzuma glasi; ”Dijeli pa ćeš imati”. Obilje će pratiti tvoju sreću jer ono je energija koja prati fluktuacije tvoje svijesti.

Da bi mogli dijeliti nesebično moramo osjećati bezuvjetnu ljubav u svemu i Izvor iz kojeg ona dolazi. Taj izvor je izvor svih nas, izvor svega što postoji i taj izvor je vječan i neuništiv. On je također svjestan svake naše misli jer smo mi njegov dio. On nas stoga osjeća i prati i u skladu sa našim mislima reagira prema nama. Ako su nam misli uzvišene događat će se samo uzvišene stvari, ako su nam misli zamračene događat će se mračne stvari. Sve je tako lako, sve postaje beskrajno lako kada postanemo svjesni ovih zakona i kada smognemo snage i hrabrosti da ih se pridržavamo i živimo prema božanskim načelima.

atma.hr – 39

Opustimo se, budimo često u prirodi, pokušajmo biti što više ljubavni u svemu. Ljubav nije samo seksualnost. Ljubav je prošireni oblik seksualnosti. Mi možemo voljeti, a da ne uključujemo seksualni centar. Ljubav ima mnoge varijacije i oblike. Istražimo sve to, rastimo u ljubavi, sazrijevamo, ispitajmo sve njene aspekt. Odakle dolazi, zašto je tako jaka, razmišljajmo o tome i iznutra, iz centra našeg bića, sa razine duše dolazit će predivni odgovori, tako jasni, tako kristalni, tako istiniti i čisti i toliko lijepi da ćemo postati oduševljeni životom. Počet ćemo uživati u svemu, radovati se svemu i na taj način iako u obliku, mi ćemo zapravo prošireni postojati u svemu.

Čovjek je zaključan u svom tijelu, sve dok ne počne buditi bezuvjetnu ljubav. Kako rastemo u sposobnosti osjećanja i davanja bezuvjetne ljubavi mi sve više postajemo svjesni da nismo samo tijelo, da nismo samo fizički izraz, da nismo samo ime i prezime, da smo nešto duboko, neizrecivo i puno više, nešto predivno, moćno, snažno, a istovremeno blago i plemenito, a to su odlike ljudske duše i tada kada nas ta božanska istina dotakne u našem srcu gubi se svaka želja za sukobom, razdorom, nasiljem, mržnjom. Mi jednostavno osjećamo tako duboko život da iz tog oblika svijesti nikoga ne možemo povrijediti, čak ne možemo ni slušati negativne sadržaje, a kamoli ih izgovarati. Dakle bezuvjetna ljubav vodi nas u najvišu slobodu.

Autor: Goran Banić – Kana

Snaga ljubavi – crvena narukvica od poludragog kamenja

mini 11

Narukvica je izrađena u kombinaciji poludragog kamena crvenog i zelenog ahata, hematita i crvene lave.

Narukvica je na gumicu.

Dužina je 17 cm.

Cijena: 140 kn